Tim Cook: Χαρακτηρίζει τα Chromebooks ως “test machines”

Όσον αφορά στις σχολικές αίθουσες η Google αναμφισβήτητα είναι αυτή που έχει κερδίσει τη μάχη, με τους περισσότερους μαθητές να χρησιμοποιούν τα Chromebooks και όχι Mac ή iPad. Ωστόσο, ο CEO της Apple, Tim Cook, δεν κρύβει την “πικρία” του για την κυριαρχία της Google και μοιάζει να μην είναι εντυπωσιασμένος από τα Chromebooks.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο BuzzFeed News, ο Tim Cook υπονόησε ότι τα Chromebooks (χωρίς να αναφέρει τη λέξη Chromebook) και άλλα οικονομικά PC έχουν πετύχει μόνο επειδή είναι οι πιο οικονομικές επιλογές που επιτρέπουν στους μαθητές να κάνουν κάποια τυποποιημένα διαγωνίσματα. Συγκεκριμένα ο Cook τα χαρακτήρισε ως “test machines” (μηχανές διαγωνισμάτων) και είπε ότι η Apple θέλει να κάνει κάτι μεγαλύτερο που θα έχει καλύτερη απήχηση στην εκπαίδευση.

Ο CEO της Apple δήλωσε ότι τα διαγωνίσματα δεν είναι αυτά που δημιουργούν τη γνώση, αλλά η Apple θέλει να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν και τους δασκάλους να διδάσκουν. “Δημιουργούμε προϊόντα που είναι ολοκληρωμένες λύσεις – που επιτρέπουν στα παιδιά να μαθαίνουν πως να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό επίπεδο”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Cook επιτίθεται ανοιχτά στην τεράστια επιτυχία που έχει η Google στις σχολικές αίθουσες. Σε λίγα μόλις χρόνια η αύξηση των Chromebooks στον τομέα της εκπαίδευσης είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όμως, ακόμη και αν τα iPad είναι πιο παραγωγικά και διασκεδαστικά για τους μαθητές, η τιμή παίζει σημαντικό ρόλο για την είσοδό τους στις σχολικές αίθουσες.

tim cook chromebooks, Tim Cook: Χαρακτηρίζει τα Chromebooks ως “test machines”

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

44 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Ενώ τα προϊόντα της apple είναι πολύ εντυπωσιακά τελευταία , πχ. το ipad pro που κανένας δεν κατάλαβε σε ποιους απευθύνεται αφού δεν μπορεί να κάνει ούτε το 1/10 από ότι κάνει το surface.

vasilist

– Θέλεις να κάνεις διαγώνισμα σε tablet?
– ναι
– Ωραία πάρε ένα iPad.
– πόσο κάνει?
– λίγα, από 600 μέχρι 1000 ευρώ εξαρτάται πόσα παραπάνω θες να προσφέρεις στον όμιλο μας
– και τι παραπάνω κάνει από ένα chrome book?
– Είναι πιο ακριβό και θα το παίζεις highschool τύπος με φινέτσα.
– Για μακάκες ψάχνεις?
– Ναι
– ψάξε εκτός σχολείων τότε γιατί φιλέ εδώ δεν περνάει ή Μόστρα. (Το αστείο αναφέρεται αποκλειστικά για την συγκεκριμένη είδηση)

KostasB

Κάποιος να πει στον Τιμάκο να πάει να.. κουρευτεί, που θα δώσει κάποιος σε παιδιά τα πανάκριβα προϊόντα τους. Να άξιζαν και τα λεφτά τους θα έλεγα πάει κ έρχεται..
Ας ρίξουν πρώτα τις τιμές και μετά το συζητάμε πρώτα για μας και μετά για τα παιδιά μας..

Βαγγέλης

Οταν ενώσει το chrome OS με το android θα ανεβάσει ακόμα περισότερο τις πολώσεις και τη δημοτικότητα της η Google εδώ θα είμαστε και θα δείτε,τότε ο Cook θα ξανασκεφτεί αν θα πρέπει να κάνει το ίδιο η apple με iOS και Mac OS

jonjon

Τα προϊόντα της Apple εκτός ότι ακριβά , τουλάχιστον για την συγκεκριμένη χρήση , έχουν για εμένα και το εξής θέμα πχ στα ταμπλέτ σιγά μην διαβάζουν θα παίζουν angry birds !

ΝΙΚΟΣ

Μια με την σειρά surface, μία με chromebooks δεν προλαβαίνει να μετράει φάπες. Ότι δεν μπορεί να χτυπήσει ως προϊόν ο mister Cook,ανοίγει το κουτί με την χολή και τις βλακείες.
Τρανή επιβεβαίωση , για τα τηλέφωνα στα οποία πάει καλά με το iphone , δεν πετάει τέτοιες ρουκέτες.. Αλλά από ότι έχω καταλάβει , και τα fan boys ,fun sites κλπ τον πήραν χαμπάρι και εκνευρίζονται ,αντί να χειροκροτούν ,όπως άλλες χρονιές. Το λες και πρόοδο αυτό.

viel

@ΝΙΚΟΣ ναι εχει φαει πολλες φαπες δεν βλεπεις απατα πανε τα προιντα της

vasilist

Ναι άπατα πάνε σιγά σιγά τα iPad.
Δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο πέρα από την υψηλή τιμή.
top tablet είναι τα surface πλέον και δεν βλέπω να πέφτουν ποτέ από την στιγμή που παίρνουν full windows, και budget είναι τα android, τα iPad θα χαθούν αν δεν κάνουν κάτι νέο στην apple.

NtinosMD

Για το πολυ 2-3 ( μη απαιτητικα ) apps που χρησιμοποιει ενα παιδακι στο σχολειο πανω στα test-machines του Cook φτανουν και αρκουν με το παραπανω. Το ipad περισσευει και δε χωραει εδω. Ας σοβαρευτουμε. Με τετοια budget cuts που τρωει ο τομεας της Παιδειας παγκοσμιως ( αναφερομενος στα δημοσια ) μη μου πειτε οτι θα υπαρχει διαθεση να χρηματοδοτηθουν και εταιρειες ανοιχτοχερα ωστε να αγοραστουν τα υπερκοστολογημενα προιοντα τους. Κ οταν πουλας, επιτυχημενα, υπερκοστολογημενο κοπανιστο αερα στον κοσμο δε θα πρεπε στην τελικη να μιλας. Αλλα εδω φαινεται παλι η απληστια της αμερικανικης βιομηχανιας ….

viel

@vasilist αυτη την καραμελα οτι καποιο προιον της αππλε θα “χαθει” “πατωσει” “εξαφανηστει” την ακουω πολλα χρονια τωρα! ζησε εσυ με την ελπιδα οτι θα γινει

Konstantinos

Επειδή είμαι στο χώρο της εκπαίδευσης.
Υπάρχουν προγράμματα, πλατφόρμες open source ΔΩΡΕΑΝ ή και με πληρωμή που έχουν και applications αλλά και web interface για να χρησιμοποιούνται από παντού.

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς το πρόβλημα του κυρίου; Ο steve jobs θα στήριζε αυτές τις πλατφόρμες ή και τους ανταγωνιστές με μετοχές αντί να βγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι και να κράζει.

Λίγο να ανοίξουν τα μάτια τους οι εκπαιδευτικοί και γονείς και τα εργαλεία είναι άπειρα..

vasilist

@viel ναι για τα iPad μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα πατώσει σε σχέση με τις πωλήσεις που έχει τώρα αν δεν αλλάξει κάτι.
Εδώ που τα λέμε δεν νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι για να ξεπεράσει τα surface ή να είναι πιο φθηνά από android.
Όσο για το “ελπίδα” δεν νομίζω ότι έχω να κερδίσω κάτι από την αποτυχία της apple για να ελπίζω σε κάτι απλή μαθηματική πρόβλεψη είναι.

ChrisG

η κατρακύλα της apple συνεχίζει σταθερά και γιάυτό θα πρέπει να ευχαριστούνε κάποιοι τον Τιμάκο.η μία βλακεία μετά την άλλη.φοβερός τώρα τελευταία…

Dallos

Η Google έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εκπαίδευσης (google apps for education,chromebooks) που δίνει τεράστιες δυνατότητες στον καθηγητή. Ίσως να έχουν μείνει λίγο πίσω στην Apple και γι αυτό εστιάζει αρνητικά μόνο στο hardware.

Panos7GR

@ChrisG: Όχι και κατρακύλα. Με τον Cook στο τιμόνι είναι το πιο αναγνωρίσιμο brand στο πλανήτη και σπάει κάθε χρόνο ρεκόρ εσόδων. Όλα κι όλα μπορεί σαν δηλώσεις και προσωπικότητα να μην ακουμπάει τον Jobs, αλλά σαν CEO κάνει σωστά την δουλειά του.

Όσο για το άρθρο. Ουδέν σχόλιο. Δεν γνωρίζουμε από αυτά. Εμείς στο Ελλαδισταν ακόμα με χαρτί και μολύβι και αναβουμε φωτιά τρίβοντας πέτρες.

th9928

Google… Η εταιρία του λαού!😆😆😆😆😂😂😂😂Έλεος. Τα προϊόντα της Apple προσφέρουν ποιότητα,φινέτσα και κυρίως, το καλύτερο λειτουργικό ever. Οτι και να λεει ο καθένας ενα ειναι το σημείο. Εχεις λεφτα; Αγοράζεις Apple. Δεν εχεις; Αγοράζεις οτιδήποτε άλλη μούφα κυκλοφορεί.

nick

th9928 η Apple έχει λειτουργικό για λίγους. Η κυριαρχία του Android και των Windows φαίνεται άλλωστε. Όποιο κορόιδο έχει λεφτά για πέταμα παίρνει Apple.

Η αλήθεια είναι εδώ:

1)Desktop World Marketshare: https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0

1)Mobile Marketshare: https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=8&qpcustomd=1&qpsp=2015&qpnp=1&qptimeframe=Y

ChrisG

η λογική μερικών είναι και για κλάματα…έχεις λεφτά;αγοράζεις mercedes.δεν έχεις;πάρε ποδήλατο…ότι νάναι…μα ότι να΄ναι και μάλιστα για ένα κινέζικο προιόν.τότε να μην αγοράζετε μερικοί Nissan,Toyota,Honda,Audi,VW…αφού και με το ποδήλατο κάνετε την ίδια δουλειά.το οτι τα προιόντα apple έχουν τιμή 3 φορές πιο πάνω απο ότι αξίζουν και κάνουν λιγότερα απο άλλα με ούτε την μισή τιμή…το προσπερνάμε απλά για να φουσκώσουμε το μαρκετινγκ και το γόητρο της μηλοεταιρείας.αυτό μας λέει ο Τιμάκος και κάποιοι ομοιδεάτες του.έχουν χάσει την μπάλα μερικοί που αντί να πιέζουν τα πράγματα και τις τιμές προς τα κάτω επιβραβεύουν την ακρίβεια και την άνοδο των τιμών(που καταντήσαμε να έχει ένα κινητό 1100 ευρω) απλά γιατί η τσέπη τους έιναι προέκταση του κομπλεξισμού τους και της μύτης τους.
υπάρχει ένας όρος value for money…κάποιοι μερικοί δεν τον διάβασαν ποτέ.
για 400 ευρώ μια χαρά ένα iphone για ότι κάνει.για 350 ευρώ μια χαρά είναι για ότι κάνει ένα Ipad κ.ο.κ…τα υπόλοιπα έιναι πεταμένα χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.υπερτιμημένα κινέζικα προιόντα…όποιος θέλει να μεγαλώνει τα νούμερα των κερδών της μηλοεταιρείας δικαίωμα του.ας της ανοίξουν και ένα donate.τις ανοησίες της όμως δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να τις πιστέυει.

th9928

Η πραγματικότητα ενοχλεί. Λογικό. Δεν μπορούμε ολοι να έχουμε iPhone των 1000 ευρώ ουτε Mercedes των 70000 ευρώ.

ChrisG

σε λάθος χώρο βρίσκεσαι για να μετρήσεις το βάθος τσεπών.χαίρομαι πάντως που επαληθεύομαι…αυτά απο κάποιον με πολύ μεγάαααλη τσέπη και ότι σημαίνει αυτό.

Chris

@th9928

πες μου φίλε ζαμπλουτε και ον με δείκτη νοημοσύνης με πάνω από τετραψιο και γκουρου της τεχνολογίας και υποστηρικτή τις τεράστιας καμπάνιας για innovation της μαμας Αππλ…Τι έχει καλύτερο το iPhone 6s plus σου(ντροπή να έχεις κάτι λιγότερο απο αυτο) από το ταπεινό και σχεδόν 2ετιας galaxy s5 μου.. Οχι σοβαρά πες μ κάτι 🙂

th9928

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂πολυ μεγάλη τσέπη. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Λογικό ακούγεται και αυτο. Ο πρωταγωνιστής στο θέατρο σκιών ειναι λογικότερο να εχει πολυ μεγάλο budget. 😂😂😂😂😂😂😂. Κοιτά ρε κατι μεγάλες τσέπες που ασχολούνται με τα chrome books …😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

th9928

Εχω το iPhone 6s Plus 64gb. Ντροπή σου σου που δεν το αγόρασες. Αυτο μονο. Τι παραπάνω εχει; Ειναι αλουμινένιο. Κατι άλλο;;

th9928

*λογικοτατο

Chris

Κάτι πρακτικά καλύτερο 😂

ΜΘ

Χαχα μαλλον καποιοι νομίζουν οτι με τα χρηματα αγοράζουν την αξία που δεν εχουν ως ατομα. Οι πραγματικοί πλούσιοι δεν εχουν αναγκη να πάρουν κινητο 1000 ευρώ για δείξουν οτι ειναι πλούσιοι …..γιατι απλα ειναι και αγοράζουν οτι τους αρεσει.
Συνήθως τα iPhone τα αγοράζουν ατομα για να νιώσουν πλούσιοι …υπαρχουν και ομορφότερα και καλυτερα κινητά.
Επισης δεν υπαρχει μονο Mercedes …υπαρχει Πορσε, Μπουκατι, Βολβο κτλ οποτε οποίος αγοράσει μονο κατι συγκεκριμένο επειδή νομίζει αυτο αγοράζουν οι πλούσιοι …προφανώς δεν ειναι πλούσιος οχι μονο στο χρήμα αλλα και στα νοητικά προσόντα.

th9928

1.δεν ειμαι φίλος σου. Οι φιλοι μου ολοι έχουν iPhone.
2.δεν ειμαι ζάμπλουτος. Δουλεύω όπως ολοι και εχω τα λεφτα μου.
3. Ειμαι αρκετά έξυπνος αλλά όχι και έτσι όπως το παρουσίασες.
4. Ειναι iPhone.

ChrisG

καλά κάνεις κλαίς διότι με αυτά που λές για κλάματα είναι…επειδή έχουμε χρήματα δεν σημαίνει οτι θα τα πετάμε σε κινεζιές για ένα τηλέφωνο και ενα sms.τα χρήματα επενδύονται σωστά και με γνώμονα αυτό που εξυπηρετούνε.όσα emoticons και να βάλεις δεν καταφέρεις τίποτε.απλά επαληθεύομαι για άλλη μία φορά.όπως είπα βρίσκεσαι σε λάθος χώρο.ο Chris τα έιπε άλλωστε καλύτερα.IQ…αλλά tim cook…

th9928

Σκέψου τι σάπια οθόνη εχεις και χαίρεσαι και νομίζεις οτι μου την είπες που βλέπεις κλεμμένο emoticon. Κλαίω απο τα γέλια. Που πάς να ειρωνεύτεις τον cook. Κάποιον που ηγείται του διασημότερου brand στον κόσμο. Έλεος. Παίξε φιδάκι καλύτερα.φανταζομαι το κινητακι σου παίζει φιδάκι ε;;

Chris

ChrisG 😂👌
th9928 όταν βγαινατε με τους φιλους σου παίρνατε πολυμπριζο μαζί σας?(φυσικά και τώρα θα εχεις την super duper apple iPhone 6s smart and beautiful battery case στην τιμή των 100 ευρώ, αφού θα σας έθιγε τις τσέπες αν ήταν λιγότερα, και με φτάνεις επιτέλους σε μπαταρία..

ChrisG

αναρωτιούνται μερικοί πως η apple βγάζει κέρδος.η απάντηση απο πάνω…και είναι εκατομμύρια απο δαύτους…ότι να΄ναι…τους λυπάμαι απο την μία έιναι άξιοι της μοίρας τους απο την άλλη.

th9928

Δεν χρειάζεται ρε συ το πολύμπριζο. Εμείς τα κινητά τα έχουμε για ενα τηλ και ενα μνμ άντε και για να πουλάμε μούρη στην καφετέρια. Εσείς με τα android το χρειάζεστε περισσότερο. Με τόσα apps ανοιχτά στο multitask και συνέχεια updates για το παραμικρό όσο να ναι…το θες το ρεύμα.

th9928

Η Apple βγάζει κέρδος γιατι πουλάει κατι που αξίζει να αγοράσεις. Άξιος της μοίρας σου είσαι εσυ που αγοράζεις android ναυαρχίδες και σε κοροϊδεύουν μες τη μούρη σου και αναβάθμιση περνεις μονο απο τους xda….

KostasB

ChrisG πόσο συμφωνώ με το τελευταίο σου σχόλιο…

ChrisG

“Η Apple βγάζει κέρδος γιατι πουλάει κατι που αξίζει να αγοράσεις.”

Tα λεγομενά σου αποτελούν αδιάψευστα επιχειρήματα αυτού που λές…χαχα…εντάξει…γελάσαμε και σήμερα.άυριο πάλι.καλό το trolling αλλά έχει και όρια.

Chris

Τόσες αναβαθμίσεις που παίρνεις υπολογίζω πως το λογισμικό σου θα φτάσει μέσα σε μία τετραετία τις δυνατότητες του android 4.0

th9928

Τις δυνατότητες… Έλεος

KostasB

Πολλοί μέτοχοι μας βγήκαν τελευταία…

ChrisG

https://www.youtube.com/watch?v=oixR-vyK1PA

να φανταστεί κανείς ότι μύρια απο δαύτους μπορείς να τους πουλήσεις 3GS για 6s…αμέτρητα βίντεο απήθμενης ανοησίας.τέτοια βίντεο ένα σωρό…γελάνε και οι πέτρες.
δεν γνώρiσα ακόμη ανθρώπους να θέλουν να μετατραπούν σε μία συσκευή.αλλά αφού το λές εσύ μάλλον το κατόρθωσες με ότι συνεπάγεται αυτό…IQ…άσε καλύτερα…

Vasilis

Th 9928 , Σε παρακαλώ σταμάτα ότι βλακεία λες γιατί δεν σου φταίω σε τίποτε εγώ που έχω συνειδητά iOS συσκευές να εκτίθεμαι για χάρη σου. Ο καθε ενημερωμένος iOS user δεν χρειαζεται κανεναν νταβά σαν του λόγου σου για να τον υπερασπιστεί ως προς τις επιλογές του. Με ότι μπόυρδα φανατικά γράφεις μας καταντάς γελοίους .Τώρα και οι υπόλοιποι βεβαια δεν πάτε πίσω. Το κόμπλεξ εκατερωθεν υπερισχύει σίγουρα των δυνατοτήτων της καθε συσκευής που έχετε. Αυτά.

th9928

Βασίλη πιστεύεις οτι αξίζει να αγοράσω και το Apple pencil?

pazzo

Μα κάθεστε και ασχολείστε??
16 χρονών έμαθα τι σημαίνει Veblen good στα οικονομικά που εξηγεί απόλυτα γιατί συμβαίνει αυτό με τα overpriced προιόντα, ένα από αυτά και το iPhone. Συμφωνα με τον Veblen, η αυξηση της τιμής ενώς προϊόντος μπορεί να αυξήση την ζήτηση, καθώς προσφέρει στον καταναλωτή την αντίληψη του “high status” και της αποκλειστικότητας. παράδειγμα ο αποπάνω: ” Δεν μπορούμε ολοι να έχουμε iPhone των 1000 ευρώ ουτε Mercedes των 70000 ευρώ.”
Ένα βιβλίο οικονομικών να ανοίξεις θα το πετύχεις.
Οπότε να το γιατί ενας παίρνει iPhone Plus, και όχι ένα G8 Huawei sto 1/3 της τιμής (που κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα). Το ξέρουν πολύ καλα αυτό εκει στην Apple.
Ας παίρνει ότι θέλει ο καθένας, και καλά κάνει γιατί τον ευχαριστεί αλλά ανα υπάρχει και λίγη σκέψη που και που όταν συγκρίνει γιατί θα γίνεται ρεζίλι.

panossd

Το έχω ξαναπεί πάλι..κάνετε το μέγα λάθος να συγκρίνετε specs σε iOS και Android κινητά..Και όχι μόνο συγκρίνετε, φαντατίζεστε κιόλας..Πόσο ξερόλες τελικά το παίζουμε όλοι; δεν έχουν καμία σημασία τα κορυφαία specs αν δεν μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά με το software..

P.S. Android και iOS κάνουν τα ίδια πράγματα..

Αυτά τα λίγα..

Panos7GR

Κωμικοτραγικό αυτό που συμβαίνει στα σχόλια εδώ πέρα.
Πόσο δύσκολο ήταν να αγνοησετε ένα troll; Του δώσατε πατήματα και τώρα θα μας τα πρήζει σε κάθε άρθρο που σηκώνει flames.
Το λέω γιατί την πάτησα κι εγώ πρόσφατα σε άρθρο για το Mate 8, αλλα το έκοψα στο 2ο σχόλιό μου. Γι αυτό αγνοηστε και τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business Apple Tim Cook

Ο Tim Cook της Apple κέρδισε 63,2 εκατομμύρια δολάρια το 2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, κέρδισε 63,2 εκατομμύρια δολάρια το 2023, από 99,4 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.

Business AI Apple Tim Cook

O CEO της Apple, Tim Cook, για την Γενετική ΑΙ: Κάνουμε αρκετές επενδύσεις

Κατά τη συνεδρία επικοινωνίας της Apple με αναλυτές και επενδυτές, ο CEO Tim Cook δέχθηκε ερωτήσεις για την γενετική τεχνητή νοημοσύνη.