News

Project BLAID: Το wearable της Toyota για άτομα με προβλήματα όρασης

Η Toyota είναι ένα όνομα που έχουμε συνηθίσει να δραστηριοποιείται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά δεν αρκείται εκεί. Ανακοίνωσε ένα νέο project, το οποίο έχει στόχο να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ονομάζεται Project BLAID και σύντομα θα εισέλθει σε φάση δοκιμών. Είναι μια wearable συσκευή, που βοηθά τα άτομα με προβλήματα όρασης αλλά και όσους έχουν χάσει πλήρως την όρασή τους. Σκοπός της συσκευής δεν είναι να αντικαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα εργαλεία όπως το λευκό μπαστούνι, τα σκυλιά και οι συσκευές GPS, αλλά να συμπληρώσει τα κενά που αφήνουν.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να φορέσει τη συσκευή γύρω από το λαιμό του και αυτή με τη βοήθεια καμερών, θα βλέπει τι υπάρχει στο περιβάλλον. Όλες αυτές οι οπτικές πληροφορίες που λαμβάνει το Project BLAID θα επεξεργάζονται πριν από την παροχή οδηγιών στον χρήστη. Οι οδηγίες αυτές δίνονται μέσω ήχου και δονήσεων.

Μελλοντικά, η Toyota ευελπιστεί να εξελίξει το συγκεκριμένο wearable έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα ή και αντικείμενα. Προς το παρόν μπορεί να καθοδηγήσει τον χρήστη του μέσα σε ένα κτίριο λέγοντάς του για παράδειγμα που είναι η έξοδος ή η τουαλέτα, εσύ λες σε ποια από τις δυο πόρτες θέλεις να πας και σε καθοδηγεί.

Δείτε το video:


Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.