Τι συζήτησε περισσότερο το Twitter μέσα στο 2015 – top 10

Το 2015 φτάνει στο τέλος του και ήταν σίγουρα μια χρονιά με γεγονότα που μας απασχόλησαν έντονα. Κάποια από αυτά θα τα θυμόμαστε και θα γραφτούν στην ιστορία και κάποια τα έχουμε ήδη ξεχάσει. Το twitter κάνει τη δική του ανασκόπηση με τα γεγονότα που συζητήθηκαν περισσότερο αυτή τη χρονιά.

Στην πρώτη θέση ως το πιο πολυσυζητημένο θέμα της χρονιάς είναι το hashtag #JeSuisParis (μαζί με το #PrayForParis). Δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχτηκε η γαλλική πρωτεύουσα και οι οποίες άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς.

Ακολουθεί το #BlackLivesMatter το οποίο ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, και αναφέρεται στην αντιμετώπιση που έχουν οι μαύροι και την αστυνομική βία που δέχονται. Το hashtag εμφανίστηκε 9 εκατομμύρια φορές μέσα στο 2015.

#MarriageEquality: Αναφέρεται στην νομιμοποίηση του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια τον Ιούνιο στις ΗΠΑ αλλά και το σχετικό δημοψήφισμα στην Ιρλανδία. Τα γεγονότα αυτά ήταν η αφορμή εκατομμύρια άνθρωποι να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα.

#RefugeesWelcome: Ένα άλλο ζήτημα που απασχόλησε αρκετά είναι το προσφυγικό με χιλιάδες πρόσφυγες από Μ. Ανατολή και Αφρική να καταφθάνουν για άσυλο στην Ευρώπη.

#IStandWithAhmed: Για όσους δεν θυμούνται, ο 14χρονος Ahmed Mohammed συνελήφθη στο Texas όταν πήγε στο σχολείο του με ένα ρολόι το οποίο θεωρήθηκε ότι ήταν βόμβα. Μετά την παρεξήγηση τον συνάντησε ο ίδιος ο Obama και το Twitter δεν γινόταν να μην το συζητήσει. Σε λιγότερο από 6 ώρες το hashtag #IStandWithAhmed έγινε παγκόσμιο trend με 370.000 Tweets ένα από τα οποία ήταν του Obama.

National elections: Το Twitter ασχολείται πολύ συχνά με την πολιτική, και φέτος οι συζητήσεις που είχαν να κάνουν με εθνικές εκλογές σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, είχαν την τιμητική τους. (Να θυμηθούμε και τις δικές μας εκλογικές αναμετρήσεις που μας απασχόλησαν αρκετά)

#FIFAWWC: Το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε το FIFA Women’s World Cup στον Καναδά και ήταν στα πιο δημοφιλή θέματα του Twitter για το 2015.

#PlutoFlyby: Πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες συζήτησαν τις αποκαλύψεις που έκανε η NASA για τον πλανήτη Πλούτωνα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το φόρεμα το οποίο έγινε viral όταν κάποιος ρώτησε για πλάκα τι χρώμα είναι χρυσό με λευκό ή μπλε με μαύρο. Αυτή ήταν η αρχή και το #TheDress έγινε από τα πιο συζητημένα θέματα της χρονιάς με 4.4 εκατ. Tweets.

Τέλος, η είσοδος της @Caitlyn_Jenner στο Twitter (μετά την εγχείρηση αλλαγής φύλου), έσπασε κάθε ρεκόρ με 1 εκατ. followers σε 4 ώρες ξεπερνώντας τον Obama.Το ρεκόρ αναγνωρίστηκε ακόμη και από το Guinness World Records.

twitter most used hashtags 2015, Τι συζήτησε περισσότερο το Twitter μέσα στο 2015 – top 10
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.