Volvo e-Bus: Το e-λεωφορείο που κορνάρει σε απρόσεκτους πεζούς

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, με αρκετές χώρες να τα χρησιμοποιούν για μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Volvo είναι μία από τις εταιρείες της οποίας τα ηλεκτρικά λεωφορεία (e-bus) κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης.

Όπως όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, έτσι και τα e-buses είναι αθόρυβα και δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ότι έρχονται, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για μια σύγκρουση. Ένας τρόπος να μειώσουν την πιθανότητα σύγκρουσης είναι να τα κάνουν σκόπιμα πιο θορυβώδη.

Η Volvo έχει εξοπλίσει το e-bus με συστήματα εντοπισμού πεζών και ποδηλατών, το οποίο χρησιμοποιεί ειδικές κάμερες για να παρατηρεί τον χώρο γύρο από το λεωφορείο. Αν εντοπίσει κάποιον κοντά στο λεωφορείο εκπέμπει έναν απαλό προειδοποιητικό ήχο για να δείξει ότι πλησιάζει. Επίσης ειδοποιεί τον οδηγό, σε περίπτωση που αυτός δεν έχει αντιληφθεί την ύπαρξη ανθρώπων κοντά στο λεωφορείο. Στην περίπτωση που υπάρξει άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης, τότε το e-bus παίρνει την πρωτοβουλία να κορνάρει αρκετές φορές, με την ένταση της κόρνας να είναι αρκετά δυνατή.

Ο διευθυντής της Volvo, Peter Danielsson, αναφέρει, «Το λεωφορείο μπορεί να γίνει αντιληπτό, χωρίς να είναι ενοχλητικό. Λύσαμε αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας έναν συνθετικό ήχο με συχνότητα την οποία δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς ενοχλητική. Για παράδειγμα δεν μπορεί να διαπεράσει τριπλή στρώση γυαλιού, την οποία αντιθέτως διαπερνάει ο χαμηλής συχνότητας ήχος που παράγουν τα diesel αμάξια».

Η Volvo θα εισάγει το νέο σύστημα εντοπισμού και αποφυγής ατυχημάτων στον Ευρωπαϊκό στόλο e-λεωφορείων μέσα στο 2017. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο για να πάρετε μια ιδέα για το πως δουλεύει το σύστημα.

Volvo e-bus honk to pedestrians prevent accident, Volvo e-Bus: Το e-λεωφορείο που κορνάρει σε απρόσεκτους πεζούς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bill Oumbailis

Είμαι και εγώ στο βίντεο!! χαχα

mourgos1234

Ναι μονο που το “για τα καλα στην ζωη μας” δεν υσχυει για την Ελλαδα, μονο στα Τρικαλα εχει ενα μικρο και θελουν να το διωξουν και εκεινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Volvo

Όλα τα νέα μοντέλα Volvo θα δέχονται over-the-air ενημερώσεις λογισμικού

Όλα τα νέα μοντέλα Volvo είναι τώρα διαθέσιμα με δυνατότητα λήψης ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων λογισμικού.

Cars featured Volvo

Το YouTube έρχεται στο Volvo σας

Η εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο «YouTube» θα προστεθεί σε όλα τα αυτοκίνητα Volvo με ενσωματωμένες υπηρεσίες Google, ως επόμενο βήμα στη συνεργασία μεταξύ της Volvo Cars και της Google.

Cars featured Volvo

Volvo: Νέα τεχνολογία μεταμορφώνει το παρμπρίζ σε οθόνη

Τεχνολογία που μετατρέπει ολόκληρο το παρμπρίζ σε οθόνη ετοιμάζει η Volvo, επενδύοντας στην Spectralics.

Reviews Volvo

Volvo XC40 Recharge T5 Plug-In Hybrid review: Ηλεκτρική γεύση

Το Volvo XC40 Recharge T5 Plug-In Hybrid έρχεται με υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1500cc και ηλεκτροκινητήρα 10.7KWh αποδίδοντας συνολικά 262 ίππους.