Windows 10: Η Microsoft θα φέρει το Handoff-like feature της Apple;

H Apple ήταν εκείνη που έφερε αυτό που ονομάζει Continuity feature μεταξύ του Mac OS X και του iOS. Η ίδια η υπηρεσία ονομάζεται Handoff και επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν μια εργασία στο Mac και να τη συνεχίσουν στην iOS συσκευή ή και το αντίστροφο.

Το Handoff λειτουργεί μέσω Bluetooth και Wi-Fi, οι συμβατές εφαρμογές σε ειδοποιούν αυτόματα για Handoff-enabled συσκευές που βρίσκονται κοντά. Αν εντοπιστεί μια συσκευή, μπορείς να συνεχίσεις το browsing, την σύνταξη email, docs, notes σε μια άλλη συσκευή.

Από την άλλη, τα Windows 10 ακολούθησαν μια διαφορετική τακτική με το Continuum και σε αυτό βοήθησαν τα ενοποιημένα apps. Μπορείς να συνδέσεις οποιαδήποτε συμβατή mobile συσκευή (smartphone, phablet, tablet) και να χρησιμοποιήσεις το desktop mode των apps όπως MS Office, Maps, OneDrive, File Explorer, Edge και Skype. Το Continuum μετατρέπει το κινητό σε ένα μικρό PC.

Οι νέες πληροφορίες θέλουν τη Microsoft να εμπλουτίζει το Windows Continuum με Handoff-like feature. Αν ισχύουν οι πληροφορίες, τότε θα επιτραπεί στις συσκευές που είναι συμβατές με Windows 10 να ανταλλάσσουν και να μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ συμβατών apps, σε πραγματικό χρόνο.

Το νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να έρθει μαζί με το Redstone update τον Ιούνιο. Προς το παρόν δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες, αλλά ελπίζουμε να μάθουμε στο BUILD conference που ξεκινά από αύριο 30 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Windows 10: Η Microsoft υπόσχεται 2 εκπλήξεις στα Live Tiles

windows 10 handoff feature, Windows 10: Η Microsoft θα φέρει το Handoff-like feature της Apple;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.