Bill Moggridge, O σχεδιαστής του πρώτου Laptop μας εγκατέλειψε

Κανείς δεν χαίρεται να διαβάζει ειδήσεις για το θάνατο κάποιου, όταν όμως το πρόσωπο που μας αφήνει είναι ο δημιουργός μίας συσκευής οροσήμου για τη φορητή τεχνολογία, όπως είναι ο σχεδιαστής του πρώτου laptop στον κόσμο, τότε δεν μπορούμε παρά να κάνουμε μια αναφορά σε αυτόν.

Ο Bill Moggridge, θεωρείται ο πατέρας του πρώτου laptop στον κόσμο, του Grid Compass Computer, που είχε παρουσιαστεί το 1982, θέτοντας τις βασικές προδιαγραφές που ακολουθούν έκτοτε οι φορητοί υπολογιστές κάθε είδους. Το πληκτρολόγιο σε συνδυασμό με την επίπεδη αναδιπλούμενη οθόνη είναι δικής του έμπνευσης καινοτομίες που χρησιμοποιούμε καθημερινά πλέον. Η συσκευή του είχε στρατιωτική χρήση και συντρόφευε τις διαστημικές πτήσεις της NASA, προτού να μετουσιωθεί στο κοινό μας laptop.

O μεγάλος αυτός δημιουργός έφυγε στα 69 του χρόνια, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Design Smithsonian Cooper-Hewitt, το οποίο διηύθυνε.

Πηγή

Σχόλια

  • Ευτυχώς που δεν δούλευε στην apple για να κατοχυρώσει Το πληκτρολόγιο σε συνδυασμό με την επίπεδη αναδιπλούμενη οθόνη γιατί πιος ξέρει τι σχήμα θα είχαν τα λάπτοπ...
    Άκουσα πως η apple στο iphone 5 θα κατοχυρώσει και τα γραμμάρια για να μην ξαναβγεί smartphone στο ίδιο βάρος...
    Anyway κρίμα όταν φεύγουν καινοτόμοι απο την ζωή και να πώ και την αλήθεια δεν τον ήξερα καν.

  • αυτά τα άτομα πραγματικά έκαναν την διαφορά στη τεχνολογία που απολαμβάνουμε ΟΛΟΙ μας σήμερα και όχι κάτι μούφες που το παίζουν πρωτοπόροι!!!

  • @manolis tsagkarakis να γιασει το στομα σου αντε γιατι σημερα εχουμε μπερδεψει την ΠΑΤΕΝΤΑ με την ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

  • @Vasilis Αντι να περιοριστεις στο γεγονος οτι εφυγε αυτος ο σπουδαιος ανθρωπος κοιτας να βγαλεις την χολη σου για μια εταιρεια..Εδω ταιριαζει αυτο που λεμε ο κλασσικος ...... Ελληνας.

    Τεσπα...Κριμα που εφυγε,δεν ηταν και ιδιαιτερα μεγαλος σε ηλικια και τον ευχαριστουμε για αυτα που μας προσεφερε με τις καινοτομες ιδεες του.

  • Ρε παιδιά γιατί κουβαλάτε τόσο μεγάλο κόμπλεξ με την Apple? Δηλαδή την επόμενη φορά που θα βγάλει ένα προϊόν να ζητήσει τη γνώμη σας!!! Το άρθρο αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και ο άλλος καταπιάνεται με την Αpple... μακάρι να συνεχίσουν κάποιοι άνθρωποι αυτό τον δρόμο...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.