Dell Latitude XT | Tablet PC με οθόνη multi touch

Dell Latitude XTΤο Dell Latitude XT είναι το μοναδικό στη βιομηχανία tablet με βάρος μικρότερο από 2 κιλά με δυνατότητα χρήσης πένας και τεχνολογία αφής χωρητικού τύπου (capacitive). H εν λόγω τεχνολογία αντιλαμβάνεται απλά την αφή του δακτύλου, χωρίς να χρειάζεται να ασκηθεί συγκεκριμένη πίεση. Είναι πρόδρομος για τις επερχόμενες δυνατότητες multi touch οι οποίες επιτρέπουν τη χρήση περισσότερων από ένα δάκτυλα για λειτουργίες όπως η μεγέθυνση μιας εικόνας ή η μετακίνησή της.

Dell Latitude XT
• Ακρίβεια και ταχύτητα – οι χρόνοι απόκρισης στην αφή στο Latitude XT είναι ταχύτεροι σε σχέση με το Lenovo X61T(1)
• Προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία απόρριψης ίχνους παλάμης, η οποία αποτρέπει τα προβλήματα παρεμβολών στη χρήση της πένας κατά την τυχαία επαφή της παλάμης.
• Πένα χωρίς ανάγκη συντήρησης, χωρίς μπαταρία με λειτουργία διόρθωσης και «δεξιού» πλήκτρου ποντικιού.

Τα περισσότερα ανταγωνιστικά tablets στην αγορά σήμερα, βασίζονται σε τεχνολογία αφής αγωγιμότητας η οποία απαιτεί την άσκηση δύναμης ώστε το σύστημα να αναγνωρίσει τις εντολές του χρήστη. Η παλιότερη τεχνολογία είναι λιγότερο ακριβής και ανθεκτική σε σχέση με την χωρητική τεχνολογία και μπορεί να μην υποστηρίζει λειτουργίες multi-touch. Επιπρόσθετα, πολλοί πελάτες που έχουν tablet βασισμένα σε αγωγιμότητα και υποστηρίζουν και πένα και τεχνολογία αφής ενδεχομένως απενεργοποιούν την τελευταία καθώς η τεχνολογία απόρριψης παλάμης είναι υποδεέστερη.

Ως αποτέλεσμα της δέσμευσης της Dell με στόχο να γίνει «η πιο φιλική στο περιβάλλον εταιρία τεχνολογίας στον πλανήτη», συνθέσεις του Latitude XT συμβατές με το πρότυπο Energy Star 4.0 αναμένεται να είναι διαθέσιμες εντός του μηνός.

• Προαιρετική βάση media για docking και μονάδα οπτικού δίσκου
• Πληκτρολόγιο με πλήκτρα πλήρους μεγέθους, Touch Pad και Track Stick
• Μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης έως τα 64GB(2) και συμβατικός σκληρός δίσκος έως τα 120 GB(2).
• Προαιρετική μπαταρία σχεδιασμένη να παρέχει αυτονομία 9.5 ωρών(3)
• Επεξεργαστές Intel Core 2 Solo and Duo ULV
• Γραφικά ATI Radeon X1250 UMA(4)

1 Πηγή: Tablet Benchmark Report, δοκιμή από Human Interfaces, Inc. υποστηρίχθηκε από την Dell, Οκτώβριος 2007.
2 GB σημαίνει 1 δισ/ριο bytes και το TB ισούται με ένα τρισ/ριο bytes. Η πραγματική χωρητικότητα κυμαίνεται ανάλογα με το προεγκατεστημένο υλικό και τις συνθήκες λειτουργίας και θα είναι μικρότερη.
3 Η πραγματική διάρκεια της μπαταρίας κυμαίνεται ανάλογα με τη σύνθεση, τη χρήση και κατασκευαστικές διακυμάνσεις.
4 Σημαντικό τμήμα της μνήμης του συστήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των γραφικών εξαρτώμενο από το μέγεθος της μνήμης του συστήματος και άλλους παράγοντες.

4412
0
Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

H πανδημία φέρνει άνοδο στη ζήτηση για Chromebooks

Τα στοιχεία της Canalys δείχνουν ότι η ανάγκη για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της ζήτησης σε Chromebooks.

Notebooks Samsung

Samsung Notebook Odyssey: Νέο gaming laptop με GeForce RTX 2080 GPU και 15.6’’ οθόνη (144Hz) [CES 2019]

Η Samsung στα πλαίσια της CES 2019 ανακοίνωσε το νεότερο Notebook Odyssey με μειωμένα bezels, ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση, 15.6’’οθόνη και NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU.

Games Alienware Dell

Η Dell ανακοίνωσε ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware gaming laptops [CES 2019]

Λέγεται πως το hot θέμα της φετινής έκθεσης τεχνολογίας, στο Las Vegas, θα είναι οι φορητοί υπολογιστές για gaming. Η Dell θα παρουσιάσει τα δύο νέα της μοντέλα, τα ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware που έφτιαξε ποτέ.

Notebooks Dell featuredtv

Επισκεφτήκαμε το Dell Exclusive Store στην Αθήνα [VLOG]

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαμε στο κατάστημα Dell Exclusive Store που φιλοξενείται εδώ και δύο χρόνια στο 3ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens στο Μαρούσι. Σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα μοντέλα της Dell που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τον επίσημο διανομένα της εταιρείας στην Ελλάδα, την Oktabit.