Dell Latitude XT | Tablet PC με οθόνη multi touch

, Dell Latitude XT | Tablet PC με οθόνη multi touchΤο Dell Latitude XT είναι το μοναδικό στη βιομηχανία tablet με βάρος μικρότερο από 2 κιλά με δυνατότητα χρήσης πένας και τεχνολογία αφής χωρητικού τύπου (capacitive). H εν λόγω τεχνολογία αντιλαμβάνεται απλά την αφή του δακτύλου, χωρίς να χρειάζεται να ασκηθεί συγκεκριμένη πίεση. Είναι πρόδρομος για τις επερχόμενες δυνατότητες multi touch οι οποίες επιτρέπουν τη χρήση περισσότερων από ένα δάκτυλα για λειτουργίες όπως η μεγέθυνση μιας εικόνας ή η μετακίνησή της.

Dell Latitude XT
• Ακρίβεια και ταχύτητα – οι χρόνοι απόκρισης στην αφή στο Latitude XT είναι ταχύτεροι σε σχέση με το Lenovo X61T(1)
• Προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία απόρριψης ίχνους παλάμης, η οποία αποτρέπει τα προβλήματα παρεμβολών στη χρήση της πένας κατά την τυχαία επαφή της παλάμης.
• Πένα χωρίς ανάγκη συντήρησης, χωρίς μπαταρία με λειτουργία διόρθωσης και «δεξιού» πλήκτρου ποντικιού.

Τα περισσότερα ανταγωνιστικά tablets στην αγορά σήμερα, βασίζονται σε τεχνολογία αφής αγωγιμότητας η οποία απαιτεί την άσκηση δύναμης ώστε το σύστημα να αναγνωρίσει τις εντολές του χρήστη. Η παλιότερη τεχνολογία είναι λιγότερο ακριβής και ανθεκτική σε σχέση με την χωρητική τεχνολογία και μπορεί να μην υποστηρίζει λειτουργίες multi-touch. Επιπρόσθετα, πολλοί πελάτες που έχουν tablet βασισμένα σε αγωγιμότητα και υποστηρίζουν και πένα και τεχνολογία αφής ενδεχομένως απενεργοποιούν την τελευταία καθώς η τεχνολογία απόρριψης παλάμης είναι υποδεέστερη.

Ως αποτέλεσμα της δέσμευσης της Dell με στόχο να γίνει «η πιο φιλική στο περιβάλλον εταιρία τεχνολογίας στον πλανήτη», συνθέσεις του Latitude XT συμβατές με το πρότυπο Energy Star 4.0 αναμένεται να είναι διαθέσιμες εντός του μηνός.

• Προαιρετική βάση media για docking και μονάδα οπτικού δίσκου
• Πληκτρολόγιο με πλήκτρα πλήρους μεγέθους, Touch Pad και Track Stick
• Μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης έως τα 64GB(2) και συμβατικός σκληρός δίσκος έως τα 120 GB(2).
• Προαιρετική μπαταρία σχεδιασμένη να παρέχει αυτονομία 9.5 ωρών(3)
• Επεξεργαστές Intel Core 2 Solo and Duo ULV
• Γραφικά ATI Radeon X1250 UMA(4)

1 Πηγή: Tablet Benchmark Report, δοκιμή από Human Interfaces, Inc. υποστηρίχθηκε από την Dell, Οκτώβριος 2007.
2 GB σημαίνει 1 δισ/ριο bytes και το TB ισούται με ένα τρισ/ριο bytes. Η πραγματική χωρητικότητα κυμαίνεται ανάλογα με το προεγκατεστημένο υλικό και τις συνθήκες λειτουργίας και θα είναι μικρότερη.
3 Η πραγματική διάρκεια της μπαταρίας κυμαίνεται ανάλογα με τη σύνθεση, τη χρήση και κατασκευαστικές διακυμάνσεις.
4 Σημαντικό τμήμα της μνήμης του συστήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των γραφικών εξαρτώμενο από το μέγεθος της μνήμης του συστήματος και άλλους παράγοντες.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.