Lenovo ThinkPad Helix, Ultrabook και tablet με Windows 8

H Lenovo ετοιμάζεται να ανακοινώσει το υβριδικό Lenovo ThinkPad Helix ένα ultrabook με Windows 8 με αποσπώμενη οθόνη για να χρησιμοποιείται και ως tablet. Τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία αναφέρουν οθόνη αφής LCD (μάλλον 11.6 ίντσες) με πενάκι και μπαταρία με διάρκεια ζωής έως και 10 ώρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν επεξεργαστή Intel Ivy Bridge και ανάλυση οθόνης 1920×1080 pixels. Το περιμένουμε!

Οι φωτογραφίες δεν μαρτυράνε ότι η οθόνη είναι αποσπώμενη όμως η Lenovo το αναφέρει χαρακτηριστικά, “Detachable Ultrabook design with tablet, laptop and stand modes”.

, Lenovo ThinkPad Helix, Ultrabook και tablet με Windows 8

, Lenovo ThinkPad Helix, Ultrabook και tablet με Windows 8

, Lenovo ThinkPad Helix, Ultrabook και tablet με Windows 8

, Lenovo ThinkPad Helix, Ultrabook και tablet με Windows 8

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis

απο τις φωτο να υποθεσω οτι εχει 2 οθονες; ή βγαινει η οθονη και μπορεις να την βαλεις και απο τις 2 πλευρες στο ντοκ και ετσι να εχεις και μεγαλητερη αυτονομια;

vasilis

αρα μαλλον θα μπαινει στο dock και απο τις 2 πλευρες .. και θα χρησιμοποιείτε ειτε ως λαπτοπ ειτε ως ταπλετ ειτε ως αυτονομο ταμπλετ μονο η οθονη ;;;;

MEDS

Πάντως όμορφο δε το λες…

crzbrn

Πω πω σα λαπτοπ της 10ετίας του 90 μοιάζει.
Αναρωτιέμαι όλες αυτές οι εταιρίες δεν έχουν άραγε ψυλιαστεί ότι και το design είναι σημαντικό για έναν αγοραστή? Τί διάολο μόνο ένας καλός σχεδιαστής υπάρχει σε όλο τον κόσμο και τον κρατάει κλειδωμένο στα μπουντρούμια της η apple? Ποτέ δε θα το καταλάβω αυτό.

Δημητράκης

@crzbrn Καταλαβαίνω τη χιουμοριστική σου διάθεση αλλά μου δίνεται μία πάσα για να πω κάτι που θέλω, Πίστεψέ με, πολλοί είναι οι σχεδιαστές που σχεδιάζουν αλουμινένια laptops με 2mm πάχος (εγώ μόνο έχω σχεδιάσει καμιά διακοσαριά) και φαίνεται τέλειο στα renders αλλά ελάχιστες εταιρίες καταβάλλουν τέτοια ποσά για έρευνα και ανάπτυξη ώστε να τα καταστήσουν κατασκευάσιμα. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε εταιρία έχει το δικό της target group. Η Siemens, για παράδειγμα, δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει laptopakia της σειράς και ασχολείται περισσότερο με το να εξασφαλίζει τις πιστοποιήσεις ακτινοβολίας, καλής λειτουργίας δικτύου κ.λ.π. Έτσι, πολλά κτήρια γραφείων πληρώνονται αποκλειστικά με δικά της μηχανήματα ενώ εμείς τα θεωρούμε ευτελή. Η apple που πουλάει το “the coolest” και όχι το “the best” έχει χρέος να επενδύσει στο design (σε παραπέμπω στον πρώτο διάφανο imac). Υπάρχει ένας αρχιτεκτονικός όρος που καλύπτει τη φιλοσοφία της apple σε σχέση με όλες τις άλλες εταιρίες. Η ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΤΗΤΑ. Ή αλλιώς “Πο Πο! Πώς το ‘φτιαξε αυτό…Είναι κάτι το ξεχωριστό” α)Το 17ο αι. ο Jules Mansart σχεδίασε την αίθουσα των κατόπτρων με μνημειακές αναλογίες για να αναδείξει την εξουσία του μονάρχη Λουδοβίκου. β) Τον 20ό αι. ο Gio Ponti σχεδιάζει για την Pirelli τον πύργο στο Μιλάνο, με τις… Συνέχεια »

crzbrn

Η αλήθεια είναι ότι όταν έγραφα το σχόλιο, δεν περίμενα να μου απαντήσει κάποιος σχεδιαστής χεχ. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα αυτό που λες περί target group, απλά επειδή ακριβώς η apple πλέον δεν απευθύνεται μόνο σε καταναλωτές που θέλουν premium προϊόντα, νομίζω ότι και οι υπόλοιποι θα πρέπει να σκεφτούν και την παράμετρο design αν θέλουν να πάρουν κομμάτι της πίτας και η αλήθεια είναι ότι σε ένα βαθμό άρχισαν να το κάνουν (βλέπε ultrabooks).
Σε ευχαριστώ για πληροφορίες πάντως.

Εγώ

Αν παρετηρήσετε τις θύρες στο πλάι της οθόνης, μάλλον είναι μονή και μπαίνει και από τις 2 πλευρές.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτό το κόκκινο σκατουλάκι μέσα στο πληκτρολόγιο γιατί δεν το καταργεί;

DJ Radical

Θα ήταν τραγικά παράλογο να είχε 2 οθόνες!

@Εγώ
το κόκκινο σκατουλάκι είναι τρομερά βολικό και λειτουργικό!
Είχα εναν πανάρχαιο toshiba sattelite που είχε αυτό το σκατουλάκι που με είχε βολέψει τραγικά και μου έχει λήψει απο τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

News Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια 8 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Windows XP και Office 2003, δηλαδή σταματά το λανσάρισμα των updates. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες να φύγουν από τα XP και να πάνε στα νεότερα Windows 8 ή 8.1.

Tablets Windows 8

7ιντσο Windows 8.1 tablet με τιμή 65 δολάρια Αμερικής

Ανακοινώθηκε tablet με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και τιμή 65 δολάρια Αμερικής. Πρόκειται για το μοντέλο Emdoor EM-I8170 με οθόνη αφής 7 ιντσών ανάλυσης 1024×600 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστη Intel Z3735G (Bay Trail), μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 16GB.