MacBook: Προβλέπεται 15-25% πτώση λόγω των ακριβών νέων μοντέλων

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των MacBook Pro, ήταν αρκετοί εκείνοι που θεώρησαν τις τιμές αρκετά ακριβές, μιας και είναι πιο πάνω από τις προηγούμενες γενιές. Εξαιτίας των τιμών αυτών, η KGI Securities θεωρεί πως θα υπάρξει συνολική πτώση στις αποστολές των MacBook.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, υπάρχει “χλιαρή” ζήτηση για τα νέα MacBook Pro, λόγω της τιμής τους. Ωστόσο, τα νέα laptop της Apple δεν είναι απλώς πιο ακριβά από ποτέ, αλλά έχουν γίνει και κάποιες αλλαγές που δεν αρέσουν σε πολλούς. Μεταξύ αυτών είναι η αλλαγή σε USB-C, η αφαίρεση της υποδοχής για κάρτες SD και η μνήμη RAM έως 16GB.

Ο Kuo αναφέρει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 θα πρέπει να περιμένουμε ότι η ζήτηση για τα MacBook laptops θα είναι σταθερή. Όμως, στο σύνολο προβλέπει 15-25% πτώση στις αποστολές λόγω του χαμηλότερου ρυθμού υιοθέτησης των νέων μοντέλων από τους χρήστες. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε πως η Apple στο δεύτερο μισό του 2017, θα φέρει πιο οικονομικά μοντέλα. Θα είναι πιο φθηνά από τα νέα MacBook Pro και αναμένουμε υποστήριξη για 32GB RAM.

Τα νέα MacBook Pro κοστίζουν από 1499 δολάρια (13 ιντσών entry level με 6ης γενιάς 2GHz διπύρηνο Intel Core i5, Iris Graphics 540, 8GB RAM, 256GB SSD) έως και 2399 δολάρια για το 15ιντσο MacBook Pro.

Διαβάστε επίσης: Τι μας προβλημάτισε με τα νέα MacBook Pro εκτός από την τιμή;

macbook sales, MacBook: Προβλέπεται 15-25% πτώση λόγω των ακριβών νέων μοντέλων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
phantomas

Πιο κορόιδιο -επαγγελματίας ή μη- θα τους δώσει τσαμπατζίδικα λεφτά? Η ποιότητα δεν σημαίνει να οτι μπορείς να την πουλάς και οσο θές…. Να μειώσεις το περιθώριο κέρδους σου Apple αν θες να κρατήσεις τις τιμές…. Αν πουλούσες σε τιμές κοντάς στην “ποιότητά” των προιόντων σου δεν θα είχες μαζέψει 200δις αποθεματικό…

KnightRider

Παραπάνω πτώση θα εχει με αυτα που κανει η Apple

Giannis

Όταν βγαίνει έρευνα που λέει ότι οι μισοι χρήστες του note 7 θα πάνε σε iphone τότε οι εταιρείες έρευνας δεν ξέρουν τι λένε. Όταν λένε ότι τα macbook θα έχουν πτώση πωλήσεων έχουν δίκιο.
Όoooχι δεν είναι κανένας fanboy.

giorgosgek

@Giannis Δεν εχει καμια απολυτως σχεση , δεν μπορεις να τα συγκρινεις, να ανεβει η τιμη στο θεο και να πεσουν οι πωλησεις , λογικο , ισως στοχευει σε αλλο κοινο η apple η μπορει και να στοχευει σε ολους , απλα σου λεει εχω ονομα και θα πουλησω. Αλλο να αλλαξεις τροπο ζωης , λειτουργικο, η χρηστες των προηγουμενων note ειναι πολυ ευχαριστημενοι , λογω μιας στραβης δεν προκειται ποτε να πανε σε ios σε περιπτωση που θελουν να αναβαθμισουν , οχι οτι εχει κατι ,απλα ειναι αλλο πραγμα , θα μεινουν με αυτο και θα περιμενουν το επομενο note , αν ειναι τωρα κανενας ανθρωπος ,κανενα ψωνιο η κανενας καγκουρας , θα παει οπου φυσαει ο ανεμος εννοειται, s7 η iphone που ειναι mainstream, τα note ειναι για συγκεκριμενους ανθρωπους , που ισως εχουν καποια γουστα και ξερουν τι θελουν, να’σαι σιγουρος πως ουτε με την σειρα S δεν συμβιβαζονται. Αλλο οι πωλησεις , αλλο η ξαφνικη αλλαγη γουστου απο ενα συγκεκριμενο μοντελο με καποιες ιδιαιτεροτητες , σε ενα απλο

dialteo

Που να δείτε και τις επίσημες ελληνικές τιμές που ανακοίνωσε χθες η istorm. Π.χ. για το εισαγωγικό μοντέλο χωρίς touch bar
Τιμή Αμερικής 1499δολλάρια. Τιμή Ιταλίας 1749€. Τιμή Ελλάδας 1879€

Giannis

@giorgosgek Εγω μιλάω για την επιλεκτική αποδοχή, από τους σχολιαστές, των αποτελεσμάτων των ερευνών. Όταν μία έρευνα μας αρέσει είναι σωστή, όταν δεν μας αρέσει είναι στημένη, πληρωμένη κλπ. Κάτι που από ότι βλέπω κάνεις και εσύ με το σχόλιο σου.

giorgosgek

@Giannis Kοιτα δεν λεω οτι ειναι στημενα, αλλα το οτι θα πουλησει λιγοτερα ειναι λογικο , δεν χρειαζεται να εισαι αναλυτης , το λεει και η κουτση μαρια. Να φυγει ενα ποσοστο απο την samsung και να παει σε αλλη μαρκα , οχι απαραιτητα σε Apple γιατι ειναι εντελως λαθος , ειναι πολυ λογικο , τωρα να φυγει το 50 % των χρηστων του Νote και να παει σε iphone, με καμια παναγια , δεν μπορω να το πω πιο απλα , δεν εχω γνωρισει παραπονεμενο ατομο απο τα προηγουμενα μοντελα και ξαναλεω δεν το παιρνει οποιος και οποιος, οποιος γουσταρει το note , παιρνει το note γι’αυτο που ειναι . Εσυ δεν μπορεις να αποδεχτεις το γεγονος οτι δεν προκειται να φυγουν , ενω οι ιδιοι οι χρηστες-σχολιαστες ελεγαν οτι αποκλειεται να γινει και πως ειναι ευχαριστημενοι, θα διαψευσεις τους ιδιους του χρηστες; Μη λεμε οτι θελουμε, οπως υπαρχει fan base για τα iphone και τα samsung, που δεν ξεκολλανε απο τα κινητα που εχουν, ετσι υπαρχει για καποιους ξεχωριστο για τα note , δεν εχουν σημασια οι πωλησεις και 10.000 χρηστες να εχει μονο ,5.000 δεν προκειται να μεινουν με τιποτα , καποιοι εννοειται πως θα φυγουν οπως… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iMac

Τα τσιπ M4 της Apple έρχονται φέτος και εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple εργάζεται σκληρά για την επόμενη γενιά των εσωτερικών της τσιπ, με το M4 να αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρεις κύριες εκδόσεις.

Gear Apple Apple MacBook featured

Φήμες για αναδιπλούμενο Apple Macbook 20 ιντσών σε τρία χρόνια

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα MacBook 20 ιντσών με αναδιπλούμενη οθόνη σε περίπου τρία χρόνια.

Smartphones Apple featured iPhone

Ευπάθεια στην ασφάλεια της GPU αποκαλύπτει δεδομένα AI εκατομμυρίων iPhone και MacBook

Μια αναφορά για ένα ελάττωμα ασφάλειας GPU εμφανίστηκε στο διαδίκτυο και εντοπίστηκε από το Trail of Bits.

Gear Apple MacBook MacBook MacBook Pro

MacBook Pro: Είναι αρκετά τα 8GB μνήμης RAM;

To αν τα 8GB μνήμης RAM είναι αρκετά για ένα MacBook Pro της Apple είναι ένα θέμα που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό.