Οι τιμές των νέων MacBook στην Ελλάδα: Από 1559 ευρώ

Ανακοινώθηκαν οι τιμές των νέων MacBook στην Ελλάδα και τα νέα μοντέλα αναμένονται σύντομα στην αγορά σε τρια διαφορετικά χρώματα, Gold, Silver και Space Grey. Τα νέα MacBook έρχονται με οθόνη 12 ιντσών Retina με ανάλυση 2304×1440 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή, θύρα USB Type-C, trackpad με Force Touch και βάρος 900 γρ.

Οι τιμές των νέων MacBook στην Ελλάδα:
Apple MacBook 12″: Intel Core M 1.1GHz, 256GB SSD, 8GB RAM – Τιμή 1599 ευρώ
• Apple MacBook 12″: Intel Core M 1.3GHz, 256GB SSD, 8GB RAM – Τιμή 1872 ευρώ
• Apple MacBook 12″: Intel Core M 1.2GHz, 512GB SSD, 8GB RAM – Τιμή 1949 ευρώ
• Apple MacBook 12″: Intel Core M 1.3GHz, 512GB SSD, 8GB RAM – Τιμή 2113 ευρώ

Οι τιμές των νέων MacBook στην Ελλάδα: Από 1559 ευρώ, Οι τιμές των νέων MacBook στην Ελλάδα: Από 1559 ευρώ

Οι τιμές των νέων MacBook στην Ελλάδα: Από 1559 ευρώ, Οι τιμές των νέων MacBook στην Ελλάδα: Από 1559 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

2000€ και πάνω για ένα iPad με πληκτρολόγιο και υπερβολική RAM…εύγε Μηλιά…ξαναεφέυρεσες το λάπτοπ όπως κάνεις κάθε χρόνο..μπράβο πάντως που καταφέρνεις και πουλάς..τέτοιους πελάτες να είχαν όλοι και η τεχνολογία δεν θα προχώραγε ούτε κάθε 5 χρόνια..

prankster100

@Giorgos χρονια εχω αυτην την γ@μημενη απορια συμφωνω καταρχην 1000% με οτι λες. τι ειναι αυτο που κοστιζει 2000 ευρω? απορω σπεκ τα δινει με το σταγονομετρο οποτε δυνατο hardware δεν δικαιολογει τα 2000 ευρω με τιποτα. ξες τι υπολογιστη φτιαχνεις με 2000 ευρω ας μην το πουμε καλλιτερα :P. οθονη η ιδια εδω και χρονια. αυτο το λογισμικο αξιζει τοσο πολυ πραγματικα? απορω οσοι τα αγοραζουν τι σκεφτονται πραγματικα

Vasilis

@giorgios Πως φαίνεται οτι δεν έχεις ποτέ χρησιμοποιήσει Mac . Κρίνεις με την λογική του πόσο κάνει να το πάρω και όχι με την λογική τι ειναι αυτο που το κανει να ξεχωρίζει απο τα αλλα PC της σειράς. Και μάλλον δεν έχεις ιδέα περί MAC OS YOSEMITE

Gerinio

Intel Core M 1.1GHz, 256GB SSD, 8GB RAM – Τιμή 1599 ευρώ

ΤΙ?????
Πανε καλα??????????
Εγω περιμενα να ειναι περιπου στο χιλιαρικο.
Kαι δεν παω να παρω Apple MacBook Pro το MGX82 με 1.400?????

Δεν ειμαστε με τα καλα μας μου φαινεται.

prankster100

@vasilis εσυ που ξερεις και εχεις χρησιμοποιηση(εχω χρησιμοποιηση και εγω μακμπουκ αιρ) πες μας τι ειναι αυτο που κανει αυτο το ταμπλετ να κοστιζει 2000 ευρω? ο ssd?(150 euro amazon) τι ειναι ακριβως? το τι προσφερει στα 2000 ευρω που δεν μπορει να προσφερει ενα αλλο pc στα 2000 ευρω περιμενω πραγματικα να ακουσω :p γνωριζω απεξω το μακμπουκ αιρ

prankster100

και μιλαω συγκεκριμενα για το αιρ που θεωρειται καπως

kostas

Πες τα φίλε αν είχαμε 2000 λες να μην φτιάχναμε ενα pc τέρας!!!

Nickolas

Μου αρέσει πολύ, είναι πανέμορφο, δε θα σχολιάσω την τιμή καθώς έτσι κι αλλιώς τα mac είναι πανάκριβα και όπως πάντα σχεδόν 200 ευρώ πιο ακριβά από ΗΠΑ.
Όμως δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτή την κατηγορία τιμής να έπαιρνα λαπτοπ με αυτό τον επεξεργαστή.
Δεύτερον και μόνο που έβαλαν μια μόνο θύρα είναι για μένα τεράστιο μειον και το κακό είναι οτι χρησιμοποιείται ακόμη και για τη φόρτιση. Με λίγα λόγια τους αντάπτορες και τα καλώδια δεν τα γλιτώνεις. Χάθηκε να βάλουν μια θύρα για SD κάρτες και ας έβγαινε μισό εκατοστό μεγαλύτερο.

Genesis

καλά με το surface pro 3 που είναι περίπου ίδια τιμή και έχει και i7 core πρέπει να είναι χαζός ο άλλος για να πάει σε αυτό εδώ… με τέτοια specs

sorry αλλά αυτό πιστεύω.

πάντως γενικά φαίνεται ωραίο είναι πανέμορφο αλλά η τιμή στο φεγγάρι.

Vasilis

@giorgos , Μην πέφτετε πάντοτε στην λουμπα των specs. Εαν θέλει κάποιος μόνο specs τοτε μακριά απο αυτόν τον Mac. Εαν όμως θέλεις κορυφαίο και απροβλημάτιστο λειτουργικό με 6-8 χρόνια άνετης λειτουργίας , εαν θες ευκολία και άνεση στην καθημερινότητα σου , εαν θες ομορφιά και design και όχι απλά ενα μαύρο πλαστικό απο πάνω, εαν θες γενικότερα την φιλοσοφία της Apple και του Mac και δεν θες να αλλάζεις κάθε 3-4 χρόνια Pc των 500€ τοτε μια χαρά ειναι το Mac. Όσο για την τιμη του ειναι πολυ τσιμπημένη, αλλα δεν μας αναγκάζει κανεις να το πάρουμε. Εαν όμως είχα τα 700€ να τα δώσω για ενα Pc θα προτιμούσα να έδινα 1000 και να επαιρνα το προηγούμενο Air …

dialteo

Εγώ θα σταθώ στη διαφορά τιμής σε σχέση με ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ Apple stores. Στη Γαλλία με 20% ΦΠΑ, η τιμή του είναι 1449€. Με αποφορολόγηση (δια 1.20) και βάζοντας 23% ελληνικό ΦΠΑ, η τιμή βγαίνει 1485€. Ας μας εξηγήσει η αντιπροσωπεία το καπέλο των 115 ευρώ. Αλλά τελικά, ας μην μας το εξηγήσει. Θα το πάρουμε από το σκρουτζ σε τίμια τιμή

bakchr

Φίλε dialteo, η μόνη εξήγηση είναι ότι οι Έλληνες αντιπρόσωποι είναι κερδοσκόποι. Σε όλα τα προϊόντα ισχύει αυτό. Προφανώς, επειδή η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή σε σχέση με την αμερικανική ή την αγγλική ή άλλων μεγάλων χωρών και επειδή γνωρίζουν ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα έχουν τις αντίστοιχες πωλήσεις, βάζουν καπέλο για να έχουν το υψηλότερο δυνατό κέρδος.

Πρόσφατα ενδιαφέρθηκα να αγοράσω σετ φούρνο-εστίες μάρκας smeg (ιταλική εταιρία). Η ελληνική αντιπροσωπεία μου ζήτησε 1500 ευρώ, με έκπτωση μάλιστα όπως μου είπε (αρχική τιμή είχαν 1600). Μπήκα να συγκρίνω τιμές στο internet και βρήκα το ίδιο ακριβώς σετ σε ιταλικά καταστήματα που έστελναν κανονικά στην Ελλάδα, 950-1050 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά ! Μιλάμε για 500 ευρώ λιγότερα από όσα μου ζήτησε η ελληνική αντιπροσωπεία ! Επίσης μου είπαν ότι μόνο αν αγόραζα από την ελληνική αντιπροσωπεία, θα είχα κανονική εγγύηση στην Ελλάδα !!! Μετά από καταγγελία που έκανα στην ”μαμά” smeg, μου πρότειναν να μου την δώσουν 1200 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση. Εννοείται ότι δεν δέχθηκα την προσφορά, μιας και είχα ήδη αηδιάσει από τις πρακτικές τους.

Πρέπει να μας θεωρούν μεγάλα ΚΟΡΟΙΔΑ, δεν εξηγείται αλλιώς…

Χρήστος

@Vasilis

Σορυ κιολας, αλλα υποθετω πως το λαπτοπακι με το μηλο δε θα το βαλεις διακοσμητικο στο σαλονι! Για να δουλεψεις το θες. Ε, την ιδια δουλεια που θα κανεις εσυ με το διχιλιαρο που σου ζητανε, την κανω κι εγω με το Acer των 700€ που χρησιμοποιω εδω και 3 χρονια. Και παιζω και παιχνιδια ακομη (οχι full αλλα παιζω!).

Ακομη και 3-4 χρονια να αλλαζει κανεις το λαπτοπ των 500€, στα 8 χρονια που θα αλλάξεις εσυ το MacBook παλι φθηνοτερα θα του βγει!

Αλλα, ετσι ειναι. Κλασικη Apple! Κατι που κοστιζει 100€ το πουλαει 1000€ και καποιοι τρεχουν ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΑΓΚΩΜΕΝΟ ΜΗΛΟ ΕΠΑΝΩ!!!

Darth

ουτε για αστείο ενα ελλιπέστατο μηχάνημα με μπόλικη ram και ssd……. macbook pro και τα μιαλα στα καγγελα

prankster100

παλι καλα που ο @darth ειναι κατα των apple samsung :P. ευτυχως που τωρα καταλαβαμε οτι εισαι μονο κατα σαμσουνγκ 🙂

Darth

@prankster100 μπα είμαι κατα οτιδήποτε σε κοροϊδεύει ….. από θέμα apple για μενα πραγματικά μόνο macbook pro αξιζει, το air ειναι ελλιπέστατο……… το imac πλέον προβληματικό και σχεδόν μηδενικές δυνατότητες επισκευής σε περίπτωση βλάβης…….. συμπαθούσα το ipad……… αλλα στο air 2 πλέον digitize/lcd είναι μαζί και έχουν τεράστιο κόστος….. ετσι αν σπάσει το πετάς (δεν αξίζει να σκας 400+ για επισκευή) (αλλο 100 120 για το air 1 αλλο 400+ για το air 2)

djs

Το παρον macbook μονο ως κραχτη νεων τασεων στην αγορα μπορω να το εκλαβω…
Καθολου σοβαρη προταση για αγορα, οταν μαλιστα υπαρχει το macbook pro 13 ή ακομα και το air 13…

prankster100

@darth αρα με την λογικη σου darth κατι απο την apple αξιζει που για μενα ουτε καν το macbook pro ειναι που σε κατακοροιδευει αλλα αντιστοιχα απο την σαμσουνγκ τιποτα δεν αξιζει μαλιστα. γιατι τοσο καιρο σε ηξερα κατα αυτων των δυο

kostas

ekeino pou dn mou aresi sta mac einai oti exoun 1 xrono egguisei

Μάνος Καραδήμος

Μπράβο στην Apple. Μα να μην ήξερα που να δώσω ένα χιλιάρικο για netbook. Όσοι το πάρουν βάζω το χέρι μου στην φωτιά θα το πάρουν για το μήλο του Turing. Και για όσους λένε για Yosemite μάλλον δεν το έχουν δουλέψει γιατί θέλει γενικά καλά specs για να λειτουργήσει καλά. Με 1.1Ghz μάλλον για Youtube και αυτό με δυσκολία.

Manuelo

Παντως το τρολλαρισμα της Apple πιστευω πως ειναι το μονο τρολλαρισμα που αποφερει λεφτα σε αυτο το κοσμο γτ μονο τρολλαρισμα ειναι αυτο κ τπτ παραπανω δυστυχως! Το χειροτερο ομως ειναι οτι γι’ αυτους που αγοραζουν ακομα apple σε αυτες τις τιμες ειναι οτι ψηφιζουν και για το μελλον αυτης της χωρας κιολας!!! Και αυτο με ανησυχει πααααααρα πολυ!!!! Και για οσους πιστευετε οτι με 1500 euro υπολογιστη με windows στη σημερινη εποχη δεν σας βγαζει 5 χρονια ευκολα μαλλον δεν εχετε αγορασει εσεις τετοιο υπολογιστη ποτε! και οχι οτι δεν εχουμε δουλεψει εμεις macbook που κραζουμε την apple! Αντε που ξαφνικα η apple ειναι απο αλλο πλανητη!!!

K.N

Κλασσικά ντιζάιν όλα τα χρήματα …..μπράβο τους που καταφέρνουν να πουλάνε χωρίς στοιχειώδη hardware τέτοια μηχανήματα που είναι όμορφα είναι η αλήθεια και έχουν ωραίο μπράντ ναμε.
Όσο για αυτούς που νομίζουν ότι το λογισμικό τους είναι το δυνατό σημείο μάλλον δεν έχουν δοκιμάσει windows ή άλλο λειτουργικό. Το λογισμικό της Apple είναι δύσχρηστο σε σχέση με τα άλλα και δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί που παίρνουν Apple μηχανήματα πλέον βάζουν windows.

Μήνας

Εγώ μόνο αυτό θα ποσταρω, χωρίς παρεξήγηση https://m.youtube.com/watch?v=KHZ8ek-6ccc&feature=youtu.be

wrangler10

Η ίδια έκπληξη καθε φορα που ανακοινώνονται τιμες σε προϊόντα της Apple.Εχει καταντήσει γραφικος ο τρόπος αντίδρασης ορισμένων.Η Apple εχει νοοτροπία κοσμηματοπωλείου για τα προϊόντα της, τι δεν καταλαβενετε ?

Αλέξανδρος

Μηνάς δεν έχει και άδικο ο τύπος στο βίντεο. Πραγματικά τρολάρει άσχημα η apple και άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουν όλοι αυτοί.

Stylianos

Καταρχην για να μη με κατηγορησετε οτι συμπαθω η δε συμπαθω την Apple να πω οτι εχω το air αφου πουλησα το pro…ενα laptop ENVY 3D κ σταθερο μηχανημα κ κοστος μονο το κουτι 1500 ευρω(ειναι ηδη 3 ετων) Το μονο θετικο που βρισκω στο καινουριο ειναι η εμφανιση!Κατα την αποψη μου,ειναι οτι πιο ομορφο εχω δει! Ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ,αλλα τα εχουμε ξαναπει αυτα…για μενα καλα κανει αφου καταφερνει κ πουλαει σαν εταιρεια,δε βρισκω το λογο να κατεβασει τιμες….ισα-ισα εγω αν ημουν θα τις ανεβαζα κι αλλο!!! Oσο για τα λογισμικα,δουλευω ανετα κ στα δυο,θεωρω οτι πιο πολλες δυνατοτητες εχουν τα windows,ειδικα αν δεν σερφαρεις μονο κ αντε να ανοιγεις κ κανα word,excel Eχει μειονεκτηματα ειδικα η θυρα που ειναι μονο μια,αλλα σκεφτειτε λιγο πιο εξυπνα…το επομενο θα εχει δυο η τρεις κ θα ειναι στο ιδιο παχος-μεγεθος κ φυσικα θα παρουσιαστει σαν καινοτομια παλι!Δεν ειναι χαζοι ουτε στην apple ουτε στις αλλες εταιρειες…το καινουριο θα πουλησει μονο απο το design κ τιποτε αλλο!Δεν εχει να προσφερει πραγματικα τιποτα αλλο!! Τα επομενα θα εχουν ιδιο design κ πιο πολλες παροχες,λιγο καλυτερο επεξεργαστη(αν κ δεν τον χρειαζονται απο θεμα λογισμικου),παραπανω θυρες κλπ.κλπ. Θα το παρω μονο κ μονο επειδη μου αρεσει κ… Συνέχεια »

Νικόλας

μου θυμίζετε ένα βιντεάκι από ελληνικό δρόμο όπου έναφτιαγμένο Lada προσπερνάε μία Ρorsche
https://www.videoman.gr/51225

Αφού με τα μισά λεφτά τρέχει πιο γρήγορα το Lada, τι πήγε και αγόρασε το κορόιδο την Porsce;;;

Agnostos13

Once you go Mac…you ‘ll never go back!
Απο εκει και περα η υψηλοτατη αξιοπιστια των Mac τα εχουν κανει συμβολο επαγγελματισμου, σοβαροτητας και επιτυχιας. Αυτο ακριβως πουλαει η Apple με αυτη τη συσκευη! Ενα φορητο συμβολο επιτυχιας! Για μενα σε αυτα τα λεφτα θα πηγαινα σιγουρα σε Macbook Pro, για αλλους ομως που δεν θα εκμεταλευτουν ποτε τις δυνατοτητες ενος Macbook Pro τωρα εχουν την επιλογη να πληρωσουν inovation (force touchpad, butterfly keyboard) και design αντι για αχρηστα (για αυτους) specs.
Σιγουρα οπως ειπατε πολλοι με αυτα τα λεφτα φτιαχνεις τουμπανο σταθερο pc (οχι ultrabook) με βαρβατους επεξεργαστες και καρτες γραφικων. Μπορεις να παρεις windows και επιδοσεις αλλα και ασυμβατοτητες υλικων και μπλε οθονες. Μπορεις να παρεις ultimate gaming machine αλλα και το ρισκο να κολλησεις καποιον ιο που θα σου καψει σκληρους και μητρικες.
Ο καθενας βαζει τις προτεραιοτητες του…

ΥΓ. Εκει που εχουν φτασει οι τιμες των Mac στην Ελλαδα σε λιγο θα συμφερει να πας Αμερικη να τα αγορασεις και να γυρισεις!

inblx

Κοιτάξτε, η λογική του ” με τοσα φτιάχνω PC τέρας ” δεν κολλάει τόσο πολύ εδώ, μιας και αυτό το μηχάνημα έχει φτιαχτεί 100% για φορητότητα. Αμα κανεις PC, πάρε το κουτί παραμάσχαλα και την οθόνη στην πλάτη.

Αλλά πραγματικά για ενα φορητό μηχάνημα, κοστίζει πολλά. Με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις κάποιο άλλο Ultrabook, όπως το Dell XPS 13, Surface pro 3, κτλ…. και όλα αυτά με Core i7 επεξεργαστές και όχι Intel Atom με άλλο όνομα (Core M). Το θέμα ειναι πως αυτά θα κανουν πωλησεις, και αρκετές μάλιστα. Πέρα από το Κράξιμο που θα φάνε.

Όμως αυτό που δεν μπορω να καταλάβω είναι το σκεπτικό της Apple.
Το να κοστίζει 2000€ ενα μηχάνημα, που κακά τα ψέματα, είναι για browsing, με μια μονο θήρα, και εναν τελείως αδύναμο επεξεργαστή είναι παράλογο. Ας ξεκινούσε από τα 700$ με 1080p οθόνη, 4γιγα Ραμ και 64γιγα SSD.

Αλλά τι λέω, εδώ πληρώνεις 514€ για extra 256GB και 200MHz Over clock…..

tolkien

xaxaax ΕΛΕΟΣ.
Και περιμενει μια φιλη μου να το αγορασει και αμεσα. Μου ειχε πει οτι κυκλοφορουν στην Ελλαδα σε 2 μερες (δεν ξερω αν ισχυει) ΑΛΛΑ θα το αγορασει αμεσα γιατι λεει ειναι λεπτο. χαχαχ. Οτι να ‘ναι.

steliosGR

χαχαχα, σοβαρα τωρα, αυτες ειναι οι τιμες του????? Παιδακια, ξεκολληστε λιγο με τα σχολια τυπου ” μα ειναι smooth το MacOs, ειναι μικρα ελαφρια ομορφα” και δεν ξερω γω τι αλλο. Για το μηλαρακι τα αγοραζετε οι περισσοτεροι. Και καντε οτι θελετε βασικα, λεφτα σας ειναι. Απλα να σας ενημερωσω οτι πανε οι εποχες που το μηλαρακι ηταν κατι σπανιο και γουάου. Δεν πουλας μουρη πια.Tο αντιθετο μαλιστα. Κι επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι μην σπαταλατε τα λεφτα σας σε τετοιες βλακειες στην αγωνια σας να εντυπωσιασετε, δεν αξιζει. Φιλικα…

Δημήτρης

Κράζεις ?

Θαυμάζεις !!!

😛

Εγώ πάντως πήρα το Mac Book Air 11,6 2014 από το Skroutz στα 780 και πραγματικά είμαι υπερ ευχαριστημένος 🙂

Darth

@prankster100 γιατί τπτ? εχω ένα γα… ψυγείο της samsung, ένα πολύ κάλο air conditioner που δεν ήταν και ακριβό (Έχει και wifi)…. από την άλλη ειχα ενα laptop (για την mana μου) samsung…….. άρχισαν να ραγίζουν τα πλαστικά μέσα σε μερικούς μήνες και να ταλαντεύετε ολη η κατασκευή , ειχε μέτρια ηχεία και ήταν γενικός not vfm (700 euro , μεν με καλό hw αλλα άθλια κατασκευή)

ο καθένας εχει τα καλά του και τα κακά του

Δημήτρης

Καλήμερα, δε θέλω να μπω σε σύγκριση Apple με άλλων προϊόντων, είναι ένας φαυλος κύκλος με υπέρ κατά με κόσμο και από τα δύο στρατόπεδα… Είμαι σε φάση που θα ήθελα να αγοράσω το καινούργιο macbook, μέχρι σήμερα όμως. Θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ενώ τα 1299 δολάρια αντιστοιχούν σε 1217,5 ευρώ ο υπολογιστής εδώ κοστίζει 382.5 ευρώ ακριβότερα…. Κατηγοριστε με όμως για κάποιους λόγους ήθελα να είναι ο πρώτος μου Mac… Αλλα απογοητευτικα πλήρως…

prankster100

@darth μεταξυ μας εισαι κρυφο appletzis 😉 δεν ειναι κακο να το παραδεχεσαι. οσο για το σαμσουνγκ λαπτοπ που πηρες στα 700 ευρω και ταλαντευοταν και ηταν πωπω ποσο αθλιο πραγματικα το παρουσιαζεις ποτε το πηρες? εγω παντως οτι εχω παρει απο σαμσουνγκ και ηταν εξισου ακριβο ηταν εξισου και φοβερο. αχαχαχα. λοιπον στο θεμα μας οποιος αγορασει το συγκεκριμενο προιον φορητοτητα ξεφορητοτητα στα 1500 ευρω τιμη και στα 2000 ευρω ειναι οχι απλα αργοστροφος αλλα και καθυστερημενος θα ελεγα. πολλες ετερειες πουλανε τα ιδια και με πολυ καλυτερα σπεκ απο αλλον πλανητη στα 200 250 ευρω. ακομα και η σαμσουνγκ darth εχει ενα αντιστοιχο στα 250 ευρω 😛 πανλεπτο και πανεμορφο μιλαω για το chromebook :P. 2000 ευρω και εχει με το ζορι 720 και 480p camera ημαρτον θεε μου. μιλατε για φορητοτητα τι ακριβως κανει το συγκεκριμενο που δεν κανουν τα αλλα αναλυτικα. και γιατι κοστιζει 2000 ευρω? αξιζει αληθεια darth το προιον αυτο πανω απο 100 ευρω? μεταξυ μας

GiannisMix

@dialteo
Λάθος αποφορολογιση κανεις. δεν αφαιρούν ετσι τον ΦΠΑ. ο ΦΠΑ μπαίνει στη προηγούμενη αξια και όχι στη τελική. Υπάρχει τύπος που αν γκουγκλαρειςθα βρεις. Ωστόσο για παράδειγμα με απλα νούμερα: ενα προϊόν κανει 80€ και λογο ΦΠΑ 23% ανεβαίνει στα 98,4€. αν ομως πας να αφαιρέσεις το 23% της τελικής τιμής αφαιρείς μεγαλύτερο ποσο (λανθασμένα) καθώς το 23% του 98,4 ειναι μεγαλύτερο απο το 23% του 80. η διαφορα που σου προκύπτει πιθανώς ειναι λόγο αυτού.. (άσχετα απο την υπερκοστολογηση που ίσως υπάρχει όντως)

dialteo

@GiannisMix
Σωστή είναι η αποφορολόγηση που κάνω. Ένα ποσό με ΦΠΑ (π.χ. 98,40€) το διαιρείς με 1,23 για να αφαιρέσεις το ΦΠΑ του και να προκύψει καθαρή αξία (80€).
Δεν υπάρχει κανένας μαγικός τύπος, το ΦΠΑ υπολογίζεται στην καθαρή αξία.
Αν θες να υπολογίσεις ποσοστιαία το ΦΠΑ (ως αξία) σε καθαρή και μικτή αξία, είναι το εξής:
80€ καθαρή αξία -> 18,40€. (18,40 δια 80 = 23%)
98,40€ μικτή αξία ->18,40€ (18,40€ δια 98,40 = 18,70%)

Αυτά

GiannisMix

@dialteo
εν τέλει..
το ιδιο λεμε απλα εγω αρχικα καταλαβα αλλο απ αυτο που εγραψες και μετα θελωντας να σου πω τη γνωμη μου το ειπα λιγο λάθος!
αν υποθέσουμε ότι:
•Κ είναι η αξία χωρίς ΦΠΑ.
•Φ είναι το ποσοστό ΦΠΑ
•Τ είναι η αξία με ΦΠΑ

Ισχύουν οι τύποι:
•Αξία με ΦΠΑ, Τ=Κ*(1+Φ%)
•Αξία χωρίς ΦΠΑ, Κ=Τ/(1+Φ%)

θα συμφωνήσεις προφανώς..
φιλικά

Bill

Καλα πλακα μας κανουν? Θελετε να συγκρινουμε ενα πισι των 2κ με αυτον τον τενεκε? Και αφηστε πισω τα σχολια ” Ειναι Mac ” ή ” Φαινεται πως δεν εχεις χρησιμοποιησει Mac “. Ειπαμε υπαρχουν προβατα, αλλα οχι κι ετσι..

Σταύρος Αυγερινός
Darth

@prankster… δύσκολα να με fan (οποιασδήποτε εταιρείας η ομάδας) καθώς θεωρώ (και ξέρω) ότι fanboismos είναι ψυχολογική άρρωστια, και συγκεκριμένα δηλώνει αδύναμο χαρακτήρα, όσο για το laptop το Samsung series 7 np700z5a

NikosAr

Εκεί που εργάζομαι ( οδηγός ) πάω το Porsche Panamera του αφεντικού για σέρβις ….! Βλέπω τον κατάλογο !! Για αναμονή του αυτοκινήτου ανα ώρα 38€ σέρβις μικρό 420€ … Τώρα τι να του πω εγώ ;;;; Ποσο έχει το λάδι , ποσο τα τακάκια , αφού στην Toyota μου κάνουν ακριβός τα ίδια με το 1/3 της τιμής ; ( ωχ λάθος ποστ ή όχι )

Enzo

Απλά εκπληκτικό! Όσοι λέτε το αντιθετο απλά έχετε μείνει λίγο πίσω (για να μην πω κάτι πιο βαρύ). Ο ένας κράζει γιατι δεν έχει λεφτά να το αγοράσει, ο άλλος κράζει γιατί δεν χωνεύει τα iphone και κατ επέκταση την apple κοκ.
Σε κάποιους όμως (και τυχαίνει να ειναι πολύ αυτοί), ειναι σημαντικό να έχουν λάπτοπ με κορυφαία υλικά, πάρα πολύ λεπτό, καλή μπαταρία και με εξαιρετικές επιδόσεις και ειναι διατεθιμένοι να δώσουν και 1600€.

Κατανοώ ότι όταν το ταβάνι σου για λαπτοπ ειναι τα 500-600 ευρώ το ποσό του μακ ειναι εξωφρενικό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει. Εγώ τόλμησα πριν 7 χρόνια να παρω macbook και συνέχισα μe αγορά iMac και mini Mac. Τυχαίο? Δεν νομίζω! Once you go Mac you never go back!

diogenis

Μη κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Εχουμε και λέμε:
1. Τιμή: Στην ΑΜΕΡΙΚΗ ξεκινάει απο 1200$ άλλο τώρα που το $ είναι “σκληρό” και στην Ελλάδα έρχεται ακριβό. Παρ’ όλα αυτά η παρούσα ισοτιμία €/$ ευνοεί την Ευρώπη και εμάς (τουρισμός, εξαγωγές κλπ)
2. Τι αγοράζεις με τα 2000ε:
Αγοράζεις κορυφαίας σχεδιάσης Η/Υ με εξαιρετικά υλικά & μεταλλουργία. Το ελάχιστο βάρος και μέγεθος, με εξαιρετική μπαταρία. Καταπληκτική οθόνη, άνετο πληκτρολόγιο (τεράστιο), σούπερ trackpad. Η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!
3. Εαν είσαι μηλαράς, διατηρείς την συμβατότητα με smartphone&PC&tablet. Εαν δεν είσαι, εισέρχεσαι στον εκπληκτικό κόσμο του καλύτερου λειτουργικού συστήματος παγκοσμίως, μακράν των υπολοίπων.
4. Γλιτώνεις μια και καλή απο κολλήματα, ιούς malware κλπ

Mr Cilan

Ειμαι ο πιο μεγαλος φαν της apple και εχω καθε καινουργια συσκευη της εκτος απο υπολογιστη!Αμα δεν σας αρεσει μην μιλατε απλα,μοκο!Ναι ειναι πολυ ακριβο και το λεω ακομη κι εγω αυτο αλλα πηγενεται να δειτε τα αλλα ULTRABOOKS(γιατι σε αυτη την κατηγορια εντασωνται)της apple και θα σας πω εγγω αμα θα θελετε να τα παρετρ!Μακμπουκ αιρ 13 ιντσες 128 ssd και 4 gb RAM 1000€(το μοντελο του 2015 που ειναι ακριβως διπλασια η ταχυτητα του απο του 2014) και θα το αγορασω σε ενα μηνα!Οσο για το συγκεκριμενο εχετε δικιο δν αξιζει τοσα λεφτα αλλα μην ξεχνατε οτι στην Αμερικη ειναι πολυ πιο φθηνο οποτε μην κατηγορειτε την apple αλλα την ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ!!,

Mr Cilan

Και οσο για τα ελφτα αμ ειστε τσιγκουνιδες ή δν εχετε λεφτα να το αγορασετε μην τοκα ετε και σταματηστε να το κραζετε!Οποιοι εχουν λεφτα θα το αγορασουν οτι και να γινει!Once you fo Mac you never go back!!!

Τέλης

Τρέξε να αγοράσεις το κελεπούρι με το 1 (ολογράφως ΕΝΑ) usb , τελικά μερικοί όχι άπλα γουστάρουν να τους πιάνουν κορόιδα αλλά μπαίνουν να το καυχηθούν και από πάνω. Έλεος.

Skywalker

Το χρησιμοποιησα μια δυο φορές σε κατάστημα φιλου. Ναι μεν ειναι λεπτό και ποιοτικο ΟΜΩΣ
Στην Αμερική κοστιζει 1299$ που και παλι ειναι πολα ενω στην ελλαδα 1599€ (=2000$).
Εχει κακο επεξεργαστη παρα τον υπερχρονισμο ως mobile cpu
Εχει μια μόνο θυρα (που χρησιμοποιείται και για φορτιση)
Ειναι νετβοοκ με 480p webcamera
1 χρονο εγγύηση

Συνεπως δεν αξιζει αν θελετε apple παρτε τον 13 macbook pro
Εγω πήρα μεταλικο lenovo 1550€ με 3 χρονια εγγύηση i7 quad core και gtx860m με 4gb gddr5
17,3 ιντες οθονη full hd αφης!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.