Οι κατασκευαστές PC “υποδέχονται” το νέο MacBook της Apple

Μέσα στην εβδομάδα η Apple ανακοίνωσε το νέο 12ιντσο MacBook χωρίς full-sized USB θύρες, κάτι το οποίο φυσικά σχολιάστηκε αρκετά. Όπως κάθε νέο προϊόν που κυκλοφορεί η Apple, έτσι και το MacBook δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τους ανταγωνιστές, που στην προκειμένη είναι οι κατασκευαστές PC.

Πρώτη είναι η Lenovo η οποία αποκαλεί το νέο MacBook “so last year” μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter και το συγκρίνει με το Lenovo Yoga 3 Pro που έχει πάχος 12.8 χλστ. ενώ το MacBook 13.1 χλστ. αλλά δεν αναφέρεται στο βάρος, όπου κερδίζει η Apple. Επίσης, στην μεταξύ τους σύγκριση δεν θα μπορούσε να μην αναφέρει ότι έχει 2 θύρες USB και οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης.

κατασκευαστές pc vs macbook, Οι κατασκευαστές PC “υποδέχονται” το νέο MacBook της Apple

Σειρά παίρνει η Dell η οποία επίσης μέσα από tweet “υποδέχεται” το Macbook λέγοντας ότι το Dell XPS 13 έχει 2 εκατομμύρια περισσότερα pixels, αλλά δεν αναφέρεται σε βάρος και πάχος. Το Dell XPS 13 είναι πιο βαρύ και παχύ, αλλά έχει 2 θύρες USB, mini DisplayPort και SD card reader.

κατασκευαστές pc vs macbook, Οι κατασκευαστές PC “υποδέχονται” το νέο MacBook της Apple

Τη σκυτάλη παίρνει η Asus και απαντά με το δικό της ZenBook UX305 το οποίo έχει πάχος 12.3 χλστ., έχει 3 θύρες USB, micro HDMI και SD card reader. Ωστόσο είναι λίγο πιο βαρύ από το MacBook και έχει οθόνη 13 ιντσών με ανάλυση 1280x1080p.

κατασκευαστές pc vs macbook, Οι κατασκευαστές PC “υποδέχονται” το νέο MacBook της Apple

κατασκευαστές pc vs macbook, Οι κατασκευαστές PC “υποδέχονται” το νέο MacBook της Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kalex1999

Και λυστε μου μια απορια.. Γιατί όλες οι εταιρίες συγκρίνουν τα προϊόντα με την apple ? Και γιατί η apple δεν συγκρίνει τα προϊόντα της με προϊόντα άλλων εταιριών?

Πέτρος Π

Καλά τι γελοιότητες είναι αυτές… Είναι λογικό τώρα να κάθεται η Dell και να σχολιάζει οτι το δικό της είναι 3 χιλιοστά πιο λεπτό?? Δηλαδή πραγματικά έλεος… Και το τραγικό είναι οτι τα σχόλια προέρχονται από τις επίσημες εταιρείες… (αν και το επίπεδό τους είναι σαν να έχουν γραφτεί από τίποτα καημένα fanboys…xaxa)… Δεν λέω ποιο book είναι καλύτερο, ουσιαστικά όλα το ίδιο πράγμα είναι, δεν με ενδιαφέρει αν κάποιο είναι 5 χιλιοστά λεπτότερο ή αν έχει μια θύρα USB παραπάνω, απλά μου φαίνεται ηλίθιο το marketing των εταιρειών…

Kilplix

Γιατι πολυ απλα η apple στο λανσαρει σαν “καινοτομια” και σαν τεχνολογια αιχμης ή οτι αλλο θες και σου ζηταει τρομερα ποσα που ολοι ξερουμε οτι ειναι αστρονομικα πολλες φορες, οποτε σαν εταιρια πας και χτυπας εκει για να προτιμησουν το προιον σου.. marketing!

Enzo

Δεν πειράζει, καλός ειναι ο ανταγωνισμός….μας βολεύει εμάς τους καταναλωτές.

Όσο για το macbook, πραγματικά δεν παίζεται. Αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε.

Η θύρα usb-c σίγουρα θα προβληματίσει στην αρχή (το πρόβλημα βέβαια λύνεται με ένα ανταπτοράκι) αλλά σε μισό με ένα χρόνο, λογικά θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε παντού (τα usb c). Μην ξεχνάτε, όταν είχει πρωτοβγεί το macbook air χρόνια πριν, δεν είχε dvd drive και ενώ στην αρχή όλοι κράζανε, πλέον σε κανένα δεν λείπει.

chris
panossd

Το γεγονός και μόνο ότι όλες οι εταιρίες (ή τουλάχιστον πολλές ) συγκρίνουν τις ναυαρχίδες τους με τα προιόντα της apple, αυτομάτως διαφημίζουν και προωθούν τον καταναλωτή προς την τελευταία..

mrs

Η apple καινοτομεί. Απλα!!!

gkoutsos

συμφωνω με τον @Kilplix οτι εχει να κανει με τον τροπο με τον οποιο το πλασαρει η apple…

παντως, το ακομα λιγοτερο παχος ειναι αδιαφορο, οι περισσοτερες θυρες usb ειναι χρησιμες, αλλα το σημαντικοτερο πλεονεκτημα ειναι οι πιο λογικες τιμες του ανταγωνισμου.

Agnostos13

Το αλά-Samsung Apple-killing marketing καλά κρατεί…

NZ

Το θέμα Apple wannabe ή Apple killer έχει καταντήσει γελοίο. Λες και δεν ξέρουμε τελικά πιο αξίζει και πιο όχι.
Το MacBook Air είναι κόσμημα. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Και εξάλλου η Apple μπορεί να υπερηφανεύεται και για κάτι ακόμα, κάτι που οι άλλες εταιρίες ούτε καν πλησιάζουν. Την υψηλή αξία μεταπώλησης.

Kilplix

Ξεχασα να συμπληρωσω οτι να προτειματε τι σας βολευει περισσοτερο. Ολα ειναι ωραια και χρησημα με τον δικο τους τροπο και παροτι θελουμε να συγκρινουμε τα παντα ειναι σχεδον πρακτικα αδυνατον, απλα παντα υπαρχει ενας οπαδισμος προς εταιριες τεχνολογιας αναμεσα σε ανθρωπους το οποιο το θεωρω χαζο..

mad

Τυπικά σενάρια χρήσης ultraportable:

Είμαι στο συνέδριο/παρουσίαση και θέλω να συνδέσω το laptop μου με έναν προτζέκτορα. Πρέπει να έχω μαζί μου αντάπτορα.

Θέλω να συνδέσω ένα usb stick ενός συναδέλφου για να του δώσω κάποια αρχεία. Πρέπει να έχω μαζί μου αντάπτορα.

Είμαι στο γραφείο/ξενοδοχείο και θέλω να συνδεθώ στο τοπικό δίκτυο με ethernet καλώδιο γιατί θέλω να έχω γρήγορες ταχύτητες ή γιατί δεν υπάρχει wifi. Δεν υπάρχει (προς το παρόν;) αντάπτορας.

Θέλω να τυπώσω ένα έγγραφο σε έναν usb εκτυπωτή από ένα usb stick που μόλις μου έδωσαν. Πρέπει να έχω μαζί μου αντάπτορα και να βάζω/βγάζω.

Ο αντάπτορας κοστίζει, έχει βάρος και όγκο και εγώ αγόρασα ultraportable, και το κυριότερο δεν τον έχεις μαζί σου όταν τον χρειάζεσαι.

Πιστεύω ότι σε κάποια πράγματα θα πρέπει να είμαστε πιο πρακτικοί και να αφήνουμε λίγο το design πίσω.

Sot11

Πω πω, μπράβο! Τωρα μετα απο αυτές τις διαφημίσεις δεν θα ξανά πουλήσει η Apple! Μα τι φοβερό μάρκετινγκ που έχουν αυτές οι εταιρείες! Θα κάνω έναν έρανο να μαζέψω λίγα λεφτά για την Apple τωρα που έγινε αυτό…….

gericho

Εμάς μάς κάνει εντύπωση.
Στην Αμερική είναι σύνηθες φαινόμενο στις διαφημίσεις η απευθείας σύγκριση με τον ανταγωνισμό.
Να θυμίσω μόνο τις διαφημίσεις ‘Mac vs Windows’.

Από κει και μετά, άδικο δεν έχει ο ανταγωνισμός να αναδεικνύει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Ειδικά από τη στιγμή που η Apple είναι μανούλα στο άμεσο και πολύ περισσότερο στο συγκεκαλυμμένο μάρκετινγκ.

Topdim

Καλά κάνουν οι εταιρίες και αποδεικνύουν ότι είναι μόνο λόγια η Apple και δουλεύει τον κόσμο, αλλά δυστυχώς ο κόσμος της κάνει μπεεε και ότι και να του πασάρει σαν καινοτομικό, θα την πιστέψουν και θα το αγοράσουν, οπότε… τζάμπα καίει η λάμπα!!!

Γιώργος

@mrs
Τεράστια καινοτομία η μία θύρα USB που χρησιμεύει και για την φόρτιση! Έχω μείνει άναυδος με την καινοτομία της Apple.

cghera

Λέμε λέμε λέμε, πρόβατα, κορόϊδα, θύματα του μάρκετιν κ.λπ κ.λπ
Το σημαντικό αγαπητοί είναι οι πωλήσεις. Όποιος τις καταφέρνει είναι ο νικητής. Και για την ακρίβεια όχι οι πωλήσεις, αλλά τα κέρδη.
Πέραν αυτού.
Η μοναδική θύρα του νέου Macbook είναι ομολογουμένως το αγκάθι στα χαρακτηριστικά του. Από εκεί και πέρα όμως και οι εναλλακτικές των ανταγωνιστών δεν είναι τέλειες. Ρίξτε μια ματιά στα reviews της κάθε περίπτωσης και θα καταλάβετε.
Κανείς δεν ανάγκασε κανέναν να αγοράσει Macbook. Ούτε και το φτηνότερο είναι απαραίτητα καλύτερο ή value for money. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια.
Κόστος, βάρος, αυτονομία, οθόνη, επιδόσεις κ.λπ κ.λπ
Πραγματικά περιμένω με αγωνία τόσο τα reviews όσο και τα συγκρητικά (όσο μπορούν να γίνουν) μεταξύ του νέου Macbook και των υπόλοιπων Ultraportables.

GeorgeD

Δεν φτάνει που τα σκας χοντρά γιατί σου αρέσει, έχεις να υπολογίσεις στη τιμή και τα adaptors τώρα που κάνει 70$ ο ένας! Για μένα έπρεπε τουλάχιστον να έχει άλλο ένα usb port. Και πάλι καλά που χρησιμοποιεί πλέον usb, είδαμε πως πήγε το firewire και πως θα πάει σε κανα χρόνο το thunderbolt.

realman1

Ολη η αληθεια περι του macbook (αποτυχημενου θα ελεγα) με απιστευτο γελοιο Too Funny: Apple Engineer Talks About The New 2015 Macbook! (Spoof) 67y876: https://youtu.be/dAuB0konzzQ

nikmour

@realman1 έλιωσα!!!

dionisis

Παιδιά δείτε όλοι το βίντεο που παραθέτει ο realman1 δεν κρατιόμουν απ’τα γέλια. Ωραιος

zach

Γνώμη μου.. το ότι δεν έβαλε usb θύρεσ στο μακ μπουκ δεν είναι όυτε για κέρδος ούτε επείδή δεν χωράνε… Θέλουν να προωθήσουν το κλαουντ. Και στο κατω κάτω με τέτοιες ριζικές αλλαγές πάμε μπροστα.. για να δούμε

realman1

οι αληθειες να λεγονται παιδια αχαχαχαχαχαχα το γελοιο 😛

nik

Συγγνώμη αλλά για την τάξη των πραγμάτων, έχει γραφτεί λάθος! Το ASUS ZENBOOK UX305 έχει ανάλυση QHD+ δηλαδή 3200 x 1800px. (για όποιον ενδιαφέρεται να συγκρίνει αυτοπροσώπως).

Mario

Συμφωνω απολυτα με Zach.Ολα ειναι marketing..H ουσια παντως ειναι στο οτι πληρωνεις παιρνεις,οπως σε ολα τα προιοντα..!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.