Samsung Alex, Netbook με λειτουργικό σύστημα Chrome OS

Ακόμα ένα netbook με λειτουργικό Chrome OS ήρθε στην επιφάνεια εν’ όψει και της επίσημης εμφάνισης του στο Google I/O συνέδριο του Μαΐου. Το Samsung Alex όπως θα ονομάζεται, ενσωματώνει τον διπύρηνο Intel Atom N550 σε συνδυασμό με 2 GB μνήμης. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει κάπου στα μέσα του δευτέρου εξαμήνου του 2011 με την τιμή να παραμένει άγνωστη.

, Samsung Alex, Netbook με λειτουργικό σύστημα Chrome OS

Η μια εταιρία μετά την άλλη ανακοινώνουν τα netbook μοντέλα τους με λειτουργικό Chrome OS. Όπως φαίνεται αυτό συμβαίνει καθώς η Google προτίθεται να παρουσιάσει στο επερχόμενο συνέδριο της που θα λάβει χώρα τον Μάιο, εκτός από το λογισμικό της και κάποιες συμβατές συσκευές.

Η αγορά των netbooks τείνει να συμπιεστεί είτε από τα δεκάδες tablet που κάνουν καθημερινά την εμφάνιση τους είτε ακόμα και από τα πολύ δυνατά smartphones που κυκλοφορούν ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο μικρό χρονικό διάστημα.

Το ακριβή χαρακτηριστικά του Samsung Alex εκτός από τον dual-core N550 στα 1.5 GHz και τα 2 GB μνήμης, συμπεριλαμβάνουν SSD δίσκο της SanDisk, οθόνη 1280×800, Qualcomm Gobi 2000 3G WWAN chip, Bluetooth, Wi-Fi και ενσωματωμένη Web camera.

Προσωπικά με τα smartphones να πλησιάζουν επικίνδυνα σε αυτά τα χαρακτηριστικά θα δυσκολευόμουν πολύ να αγοράσω μια τέτοια συσκευή. Η συγκεκριμένη αγορά απευθύνεται όσο πάει και περισσότερο σε μια πιο μικρή αλλά υπαρκτή business κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι ψάχνουν ένα ελαφρύ σύστημα με πληκτρολόγιο για τις συνεχείς μετακινήσεις τους.

Εσείς θα αγοράζατε netbook με Chrome OS;

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

Προσωπικα με την ταλαιπωρια που εχω υποστει κατα καιρος με τα κατα τα αλλα “αξιαγαπητα” windows, περιμενω πως κ πως το chrome OS για να μετακομισω προς τα εκει. Ετσι κι αλλιως οι light εφαρμογες που χρησιμοποιω, ειναι ολες στο cloud και μαλιστα δωρεαν.
Αμην κ ποτε να πουμε bye bye στην Microsoft

djibril13

εαν μπορουσα να κανω dualboot ειτε με windows ειτε με ubuntu θα το επερνα σιγουρα…

Sotiris

Πρoσωπικα δεν βλεπω κατι χρησιμο πλεων σε αυτου του ειδους τις συσκευες ειδικα απο την στιγμη που εχουνε αρχισει (κατ’ εμε) ευτυχως να μεγαλωνουνε τις οθονες στα smartphones και ετσι θα μπορεις τα επομενα χρονια να εχεις μια μινι ταμπλετα στην τσεπη σου, ηδη βλεπουμε κινητα με 4.2 ιντσες, οταν με το καλο φτιαξουνε κινητα με περισσοτερη μνημη, επεξεργαστικη ισχυ, μεγαλυτερες οθονες, αλλα το κυριοτερο, πιο ισχυρες μπαταριες (δεν μιλαω για 5 χρονια μετα) τοτε (ειδικα τοτε, δηλαδη μεσα στο επομενο χρονο τελος του 2012) θα εχουμε καλυτερα κινητα που θα μπορουν να χαρακτιρηζονται υπολογιστες τσεπης (πιο πολυ απ’ οσο θεωρουνται ηδη σημερα). Βασικο θα ειναι επισης και το γεγονος του λειτουργικου οπως ξερουμε ολοι πολλες “μαχες” εχουνε γινει στις σελιδες του techblog.gr για το συγκεκριμενο θεμα που στην ουσια οποιο λειτουργικο και να υπερτερει (με τις λογομαχιες να ειναι κυριως για το iOS & Android) κανενας μας δεν θα κερδισει κατι ουσιαστικο με το να υπερασπιζεται το “ταδε” OS. Ενα ευχαριστο νεο που εμαθα τωρα τελευταια ειναι πως το SE ARC θα υποστηριξει την τελευταια Android εκδοση Honeycomb 3.0 το οποιο και με εκανε εν τελει να γραψω πως στο κοντινο μελλον ενα smartphone δεν θα εχει τιποτα να… Συνέχεια »

Ben

Αν χρησιμοποιείς τον Chrome browser, τότε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιείς ήδη το Chrome OS.
Θα μπορούσε επίσης να δούμε μελλοντικά το Chrome OS προεγκατεστημένο σε Android superphones με την δυνατότητα μόλις το τοποθετείς σε docking station, να τρέχει το Chrome OS και να δουλεύεις κανονικά σε Chrome OS στην desktop οθόνη σου ή και σε μία τηλεόραση. Και φυσικά στο smartphone θα συνεχίζει να τρέχει το Android κανονικά. Με τετραπήρυνους Tegra και 2GB RAM, νομίζω όλο αυτό που περιέγραψα θα γίνεται απροβλημάτιστα.

Αφήστε λίγο ελεύθερη την φαντασία σας και να σκέφτεστε out of the box…

Αύγουστος

Ben μαρεσει η ιδέα σου!!!

Alan

Λίγο που είχα ακούσει για το Chrome OS, καλό είχε φανεί, αλλά με τίποτα για κύριο λειτουργικό. Αν και αυτό το λέω με επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω τις offline δυνατότητες του…

Tolis N.

Θα αγόραζα ένα Netbook με Chrome OS μόνο αν έκανε λιγότερα από 200€. Τόσο πιστεύω ότι αξίζει ένας τέτοιος υπολογιστής.

Paris

το chrome os είναι ανοιχτό?
γιατί αν είναι σίγουρα θα ΄΄φέρουν΄΄ και σε άλλα συστήματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Windows και πάλι Windows…Δεν τα αλλάζω με τίποτα…

Chris

ναι ανοιχτο ειναι, βασιζεται στο Chromium OS project.
Εγω παντως δεν κανω τιποτα πλεον στο λαπτοπ που δεν ειναι στον Browser, δεν βλεπω τον λογο να πληρωνω τα premium που ζητα η Ms. Γιατι μην ξεχνατε οτι η τιμη του λειτουργικου ειναι ενσωματωμενη σ εναν συστημα οταν το αγοραζεις.

Κωνσταντίνος

Αυτό το laptop έχει πάνω το κουμπί των WINDOWS ή μου φαίνεται;

Γιωργος_ΜΠ

Δεν σου φενεται, εχει το κουμπι των WINDOWS.
Μπορει να μην υπηρχε φωτο διαθεσιμη και να βαλαν ενα ακυρο netbook.

Ή χειροτερα, η samsung να εχει ξεγραμμενο το Chrome OS και να μην μπαινει καν στον κοπο να τυπωσει στο πληκτρολογιο ψηφια διαφορετικα απο αυτα που χρησιμοποιει για τα windows.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.