Ταξιδέψτε με στυλ με τη νέα σειρά Sony VAIO TZ

Κατασκευασμένο για όσους επιλέγουν πάντοτε το καλύτερο, η νέα σειρά VAIO TZ της Sony προσφέρει έναν ισχυρό συνδυασμό φορητότητας και επιδόσεων μαζί με εξαιρετικό design. Οι πληροφορίες που δίνουν όσοι αποτελούν κατόχους μοντέλων της σειράς TX είναι ξεκάθαρες: 60% χρησιμοποιούν τους ultra-portable υπολογιστές τους όταν βρίσκονται σε κίνηση, ενώ το 74% θεωρεί θέματα όπως το μέγεθος, το βάρος και η αντοχή ζωτικά.

Για αυτό το λόγο, τόσο το κάλυμμα όσο και η βάση έχουν κατασκευαστεί με τεχνολογία ενίσχυσης με ανθρακονήματα, η οποία συναντάται στο χώρο της Φόρμουλα 1. Η κατασκευή αυτή εξασφαλίζει εξαιρετικά μεγάλη αντοχή, διατηρώντας παράλληλα τη συσκευή ελαφριά, με βάρος μόλις 1,19 κιλών, για απόλυτη φορητότητα. Ακόμα και ο μετασχηματιστής ρεύματος έχει σχεδιαστεί ώστε να καταλαμβάνει χώρο μόλις 120cc, ενώ το βάρος που προσθέτει στο συνολικό βάρος μεταφοράς είναι ασήμαντο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι σχεδόν το 70% αγοραστών VAIO χαρακτηρίζουν τη σχεδίαση ως σημαντικό παράγοντα. Η σχεδίαση παίζει κεντρικό ρόλο στη σειρά VAIO TZ. Η ελκυστική, πλήρως επίπεδη (‘Full Flat’) σχεδίαση αποτελεί ένα αριστούργημα κομψού μινιμαλισμού που κάνει τη σειρά αυτή να τραβάει πάντοτε την προσοχή. Κάθε λεπτομέρεια είναι προσεκτικά μελετημένη. Ακόμα και η αισθητική που πληκτρολογίου είναι εμπνευσμένη από τις βυθισμένες πέτρες ενός Ιαπωνικού κήπου.

Η εκπληκτικά μικρή σε μέγεθος κάμερα, Motion Eye webcam, βρίσκεται έντεχνα κρυμμένη στο πλαίσιο της οθόνης. Αν σκεφτείτε ότι το κάλυμμα έχει πάχος μόλις 4 χιλιοστά – ένα εκπληκτικό κατασκευαστικό επίτευγμα από μόνο του – η σμίκρυνση της κάμερας γίνεται ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό.

Αντίθετα με τις συνηθισμένες οθόνες LCD η οθόνη WXGA (1366 x 768) της σειράς TZ με διαγώνιο 11,1 ίντσες προσφέρει πραγματικό λόγο 16:9, πράγμα το οποίο την καθιστά ιδανική για την παρακολούθηση ταινιών. Η οθόνη προσφέρει την ενισχυμένη χρωματική αντίθεση και τα ζωντανά χρώματα που αποτελούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τεχνολογίας X-black LCD της Sony, καθώς και φωτισμό LED που εξοικονομεί ενέργεια και βοηθά στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Η οθόνη αυτή εξασφαλίζει 72% ακρίβεια απεικόνισης χρωμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι οι φωτογραφίες, τα προσωπικά σας video και οι ταινίες εμφανίζονται ζωντανότερες και πειστικότερες σε σχέση με τις συνηθισμένες οθόνες. Η σημασία που δίνουμε στην ποιότητα της οθόνης προέρχεται από τη βαρύτητα που της δίνει ο κόσμος – 72% των πελατών της Sony διατύπωσαν αυτή την άποψη.

Παρά το εξαιρετικά μικρό του μέγεθος και το ασυνήθιστα λεπτό του περίβλημα, η σειρά TZ διαθέτει πληθώρα προηγμένων χαρακτηριστικών. Στην καρδιά της σειράς βρίσκεται ο επεξεργαστής τελευταίας γενιάς Intel® Core™ 2 Duo Ultra-Low Voltage ο οποίος υποστηρίζεται από 2GB μνήμης DDR2 SDRAM σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 100GB – αυτή είναι η μέγιστη χωρητικότητα για τους μικροσκοπικούς δίσκους των 1,8 ιντσών που απαιτούνται για ένα τόσο μικρού μεγέθους φορητό υπολογιστή. Χάρη στην μοναδική χρήση του διαθέσιμου χώρου, εξασφαλίζεται χώρος ακόμα και για την ενσωμάτωση οδηγού DVD±R/RW RAM με τεχνολογία Double Layer (DL) για ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Μετά την περιήγηση στο web και το email, οι πελάτες της Sony ανέφεραν ότι η δεύτερη πιο δημοφιλής δραστηριότητά τους είναι η παρακολούθηση DVD. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, οι μηχανικοί της Sony πρόσθεσαν δύο ειδικά γνωρίσματα στη σειρά TZ. Μπορείτε να απολαμβάνετε μουσική και ταινίες εύκολα χάρη στη λειτουργία Instant On, η οποία σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε αναπαραγωγή DVD και CD ήχου χωρίς να χρειάζεται να «φορτώσετε» τα Windows, ενώ ένα σετ αποκλειστικών πλήκτρων AV προσφέρει τον απαραίτητο έλεγχο της αναπαραγωγής.

Η ασφάλεια αποτελεί ένα ζωτικό παράγοντα ηρεμίας. Για αυτό το λόγο, η σειρά TZ διαθέτει τον «απόρθητο» συνδυασμό αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και hardware κρυπτογράφησης μέσω του Trusted™ Platform Module (TPM), ώστε τα προσωπικά σας δεδομένα να παραμένουν απολύτως ασφαλή. Επιπλέον, αν η συσκευή σας πέσει κατά λάθος, το σύστημα προστασίας του σκληρού δίσκου Sony G-Sensor Hard Disk Shock Protection ακινητοποιεί αυτόματα τις κεφαλές για να αποφύγει την πρόκληση ζημιάς στην επιφάνεια του δίσκου.

1. Οι αριθμοί που αναφέρονται προέρχονται από δείγμα 5.000 κατόχων μοντέλων VAIO TX-Series. Ο ultra-portable φορητός υπολογιστής TX-Series έχει αρκετές ομοιότητες με το TZ-Series ώστε να μπορεί να προσφέρει μια καλή πηγή σχετικών πληροφοριών που προέρχονται από πελάτες.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.