Toshiba Ultrabooks 2012, Τρία νέα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη

Τρία νέα μοντέλα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο η Toshiba, τα οποία είναι το entry level U840, το “κινηματογραφικό” U840W και το Z930, το οποίο θα αντικαταστήσει το Ζ830, που είχαμε δει πριν από σχετικά λίγο καιρό.

Το Toshiba Satellite U840 Ultrabook θα έχει επεξεργαστή Intel Core i5-2467M, 8GB RAM και οθόνη 14″ με ανάλυση 1366×768 Resolution. Δεν πρόκειται να ξεπερνά σε πάχος τα 19.9mm, ενώ στον τομέα της αποθήκευσης, θα έχει ένα υβριδικό σύστημα με σκληρό 320GB σε συνδυασμό με SSD 16GB. H Toshiba υπόσχεται αυτονομία 8 ωρών, ενώ η τιμή του μοντέλου εκτιμάται ότι θα βρίσκεται κάτω από τα 800 ευρώ.

Το Toshiba U840W είναι ένα ενδιαφέρον μοντέλο με Wide οθόνη για να βλέπει κανείς ταινίες, ενώ είναι εξοπλισμένο και με ηχεία Harman Kardon για ακόμα καλύτερη απόδοση του ήχου. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 14.4”, με ανάλυση 1792×768 pixels και ένα πρακτικό software στη διάθεση του χρήστη για να μοιράζει τις εφαρμογές στην οθόνη του. Θα μπορεί να πάρει μέχρι και 10GB RAM, ενώ είναι εξοπλισμένο με 3 θύρες USB 3.0. Θα μπορεί να συνδυαστεί με υβριδικό σκληρό, ή μόνο με SSD μέχρι και 256 GB. Το βάρος του, λόγω των υλικών κατασκευής και της οθόνης θα φτάνει τα 1.57 κιλά.

Το Ζ930 το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το Ζ830, είναι ένα ultrabook με το ίδιο λεπτό design με τη διαφορά ότι τώρα υπάρχει επεξεργαστής Sandy Bridge, πιο γρήγορος δίσκος SSD και μερικές επιμέρους βελτιώσεις. Η ανάλυση παραμένει στα 1366×768 pixels. Η γραμμή παραγωγής του Z830 θα σταματήσει, καθώς θα αντικατασταθεί σταδιακά από το νέο μοντέλο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν βγει στο ίντερνετ, οι οποίες κάνουν λόγο για δύο μοντέλα στην Ευρώπη, το Toshiba Satellite Z930-103 (PT23LE-003004GR) με Core i5 1.7Ghz, 4GB, 128GB SSD, Windows Home Premium και τιμή που θα ξεκινά στα 999 ευρώ και το Toshiba Satellite Z930-119 (PT23LE-00C004GR) με 256 GB SSD και τιμή που θα ξεκινά από τα 1199 ευρώ.

Αναμένουμε τις ανακοινώσεις και για τη χώρα μας, για ημερομηνίες κυκλοφορίας, τιμές, κ.λπ.

Δείτε το παρακάτω hands on video που έκανε το UltrabookNews στα νέα μοντέλα.

Toshiba U840

, Toshiba Ultrabooks 2012, Τρία νέα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη

Toshiba U840W

, Toshiba Ultrabooks 2012, Τρία νέα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη

Toshiba Z930

, Toshiba Ultrabooks 2012, Τρία νέα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manos Unstable

Τίποτα ιδιαίτερο και όχι και τόσο λεπτά για ultrabook, αν τα παρουσιάζανε πριν κανα χρόνο καλά θα ήταν αλλά τώρα δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Ούτε καν ο σχεδιασμός δε μ αρέσει μου φαίνεται γεροντίστικος και τα χρώματα επίσης… τι να κάνουμε μας καλόμαθε η asus με τα zenbook!!!
μεγάλη απογοήτευση απο την toshiba

md03582

microsoft surface.. θα τα πάρει ολα παραμάζωμα…

Manolis

το zenbook δεν είναι ultrabook ειναι κατάνα…

Manos Unstable

κατανα… αααχαχααχα καλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.