Ultrabooks, Οι πωλήσεις δείχνουν ότι δεν έχουν πείσει

Η εταιρεία ερευνών IHS iSuppli αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα ultrabooks που θα διατεθούν παγκοσμίως το 2012 και τώρα υπολογίζει 10.3 εκ. τεμάχια ενώ στις αρχές του έτους έκανε λόγο για 22 εκ. τεμάχια. Ο όρος “Ultrabook” είναι brand name της Intel και χαρακτηρίζει λεπτούς φορητούς υπολογιστές με χαμηλό βάρος και δικούς της επεξεργαστές.

Γιατί πιστεύετε ότι τα ultrabooks δεν έχουν πείσει; Είναι ακόμα ακριβά; Τα Windows 8 θα τονώσουν τις πωλήσεις; Σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο ultrabook;

, Ultrabooks, Οι πωλήσεις δείχνουν ότι δεν έχουν πείσει

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vanzel

Αν μπορούσε να βγει η μπαταρία ώστε να χρησιμοποιείται και αποκλειστικά με ρεύμα, σαν σταθερός δηλαδή, τότε κάτι θα γινόταν. Το να δώσει κάποιος τόσα χρήματα μόνο για εν κινήση χρήση ίσως είναι ψιλο χαζομάρα.

MEDS

Αν ήταν φθηνότερα ίσως να είχαν καλύτερη αντιμετώπιση…

Νίκος

Έχουν ακόμα κάποια βασικά μειονεκτήματα με το κυριότερο την πολύ υψηλή τιμή τους!!!Αν συνυπολογίσουμε και την έλλειψη ανεξάρτητης κάρτας γραφικών και την αδυναμία εξαγωγής της μπαταρίας τότε δικαιολογείται η πτώση τους!Και μην ξεχνάμε η κρίση είναι παγκόσμια,όχι μόνο ελληνική!!!

makis88

Ο λαός θέλει χαμηλότερες τιμές και αποσπώμενη μπαταρία! Πρόσφατα άλλαξα μπαταρία στο λάπτοπ μου γιατί η παλιά τα είχε παίξει! Δεν θα μου άρεσε να το κουράσω για να γίνει αυτό το απλό πράγμα! και δεν “φοράω” τη μπαταρία όταν είμαι κοντα σε πρίζα γιατί μειώνεται η διάρκεια ζωής της. Τα γραφικά τους δεν είναι άσχημα με intel hd 4000 έτσι κ αλλιώς δεν παίρνεις ένα τέτοιο μηχάνημα για απαιτητικά παιχνίδια αλλά για φορητότητα και αυτονομία – premium αίσθηση.

TSOU_RE

1000 φορες να παρεις κανενα μεταχιρισμενο macbook air…

nicholas

με τι λεφτά βρε Κώστα; Δουλειά δεν έχουμε, μας ταΐζουν οι γονείς μέχρι τα βαθειά γεράματα. Ultrabook θα ψωνίζουμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Notebooks Toshiba Toshiba Ultrabooks Ultrabook

Toshiba Dynabook KIRA V654, Με αυτονομία 22 ωρών

Αυτό που καθιστά το notebook Toshiba Dynabook KIRA V654 ξεχωριστό, δεν είναι η οθόνη των 13 ιντσών, ανάλυσης 1366 x 768 pixels, που επιπροσθέτως δεν είναι αφής, ούτε ο Intel επεξεργαστής αρχιτεκτονικής Haswell και το χαμηλό βάρος των 1,12 κιλών, αλλά η αυτονομία του. Σύμφωνα με την Toshiba, το Dynabook KIRA V654 προσφέρει 22 ώρες […]

Notebooks Lenovo Ultrabooks Ultrabook

Lenovo IdeaPad Flex 14, Με οθόνη αφής που περιστρέφεται και Core 4ης γενιάς

Η Lenovo ανακοίνωσε επίσημα την διάθεση του IdeaPad Flex 14, ενός dual-mode notebook με οθόνη 10-point multitouch που έχει την δυνατότητα να περιστρέφεται στον κάθετο άξονα κατά 300 μοίρες προς τα πίσω. Έτσι, ο χρήστης του μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο laptop mode, έχοντας πρόσβαση φυσικά στο touchpad και στο πληκτρολόγιο, και στο stand mode, […]

Notebooks Toshiba ultrabooks

Toshiba No Matter What Guarantee, Επεκτείνει την εγγύηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Η Toshiba επεκτείνει την προσφορά της “No Matter What Guarantee” (εγγύηση “ότι και αν συμβεί”), ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Οι πελάτες της εταιρείας θα έχουν την ευκαιρία να προστατεύονται από απρόοπτα κόστη που προκύπτουν για τις συσκευές τους, όπως κόστη από απρόοπτες ζημιές, απώλεια δεδομένων ή σε περίπτωση κλοπής.

Notebooks Chromebook Google ultrabooks

Chromebook Pixel, Με οθόνη 13″ 2560×1700 pixels αφής 239 ppi

Η Google ανακοίνωσε τον πρώτο δικό της φορητό υπολογιστή, το Chromebook Pixel με οθόνη αφής 12.85 ιντσών ανάλυσης 2560×1700 pixels (239 ppi) και λειτουργικό σύστημα Chrome OS. Εσωτερικά υπάρχει ένας επεξεργαστής Intel Core i5 με γραφικά Intel HD 4000, μνήμη RAM 4GB και μνήμη flash 32GB το σώμα είναι από αλουμίνιο και το πληκτρολόγιο υποφωτιζόμενο.