Adobe AIR για κινητές συσκευές και παρουσίαση του Flash Player 10.1 beta

Η Adobe Systems Incorporatedανακοίνωσε τις εξελίξεις στην πλατφόρμα Adobe Flash συμπεριλαμβανομένου του Adobe AIR για κινητές συσκευές. Πρόκειται για ένα ενιαίο runtime σύστημα δημιουργίας ανεξάρτητων εφαρμογών που θα προκύψουν από το Open Screen Project, μια κλαδική πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από την Adobe και αριθμεί 70 συνεργάτες.

Με την υποστήριξη της πλατφόρμας Android που αναμένεται εντός του 2010, το AIR προσφέρει ένα περιβάλλον με πλήθος επιλογών για τη δημιουργία πλούσιων εφαρμογών εκτός του browser του κινητού και σε μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων μέσα από αγορές για κινητά τηλέφωνα και app stores.

To AIR βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του Flash Player 10.1 που αφορούν στις κινητές συσκευές, εξασφαλίζει υψηλή απόδοση σε οθόνες κινητών τηλεφώνων και είναι σχεδιασμένο για να αξιοποιεί τις δυνατότητες των συσκευών για πλουσιότερη και καλύτερη εμπειρία για το χρήστη.

Η Adobe ανακοίνωσε επίσης ότι μια beta του Flash Player 10.1 διατέθηκε σε παραγωγούς περιεχομένου και δημιουργούς κινητών συσκευών παγκοσμίως. Η ευρεία κυκλοφορία του αναμένεται για το πρώτο εξάμηνο του 2010 και αποτελεί το πρώτο συνεπές σύστημα runtime για εφαρμογές του Open Screen Project που επιτρέπουν περιήγηση στο διαδίκτυο για εφαρμογές, περιεχόμενο και υψηλής ευκρίνειας videos σε οθόνες συσκευών όπως smartphones, netbooks, smartbooks, desktops και άλλα. Σύμφωνα με ανάλυση του Ιανουαρίου 2010, περισσότερα από 250 εκατομμύρια smartphones αναμένεται να υποστηρίξουν την πλήρη πλατφόρμα του Flash Player μέχρι το τέλος του 2012. Οι κινητές πλατφόρμες που θα υποστηρίζουν το πλήρες Flash Player είναι οι Android, BlackBerry, Symbian OS, Palm webOS και Windows Mobile.

Το Adobe AIR επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να προσφέρουν εφαρμογές Web που ξεφεύγουν από τα όρια του browser. Το Adobe AIR περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που παρέχονται από τα λειτουργικά συστήματα των κινητών συσκευών όπως multi-touch, gesture inputs, accelerometer, geolocation και screen orientation. Με τα εργαλεία της πλατφόρμας Flash και το Adobe Creative Suite, οι δημιουργοί και εκδότες περιεχομένου και εφαρμογών μπορούν να δημιουργούν, να δοκιμάζουν και να προσφέρουν εφαρμογές σε πολλαπλές συσκευές και λειτουργικά συστήματα με μια αλυσίδα εργαλείων και ένα ενιαίο API για όλες τις πλατφόρμες. Όσοι από τους παραγωγούς περιεχομένου χρησιμοποιούν Adobe Flash Professional CS5 με Adobe Packager για iPhone μπορούν να το επαναχρησιμοποιήσουν για το Android.

Η επέκταση της λειτουργίας του Adobe AIR σε κινητές συσκευές επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να δημιουργούν εφαρμογές που προσαρμόζονται ανάλογα με το περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα ή κωδικό για κάθε συσκευή. Οι εφαρμογές αυτές περιλαμβάνουν διαφορετικές οθόνες προβολής, τεχνικές διάδρασης ανάλογα με την συσκευή, λειτουργικότητα ανάλογα με την κινητή πλατφόρμα, τη σύνδεση και το bandwidth. Το περιεχόμενο μπορεί επίσης να προσωποποιηθεί ανάλογα με την ιστορία του χρήστη και τα κοινωνικά στοιχεία.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Adobe featured

Adobe Photoshop: Σύντομα δωρεάν για χρήση στο web

Οι χρήστες φαίνεται πως απομακρύνονται από τις ακριβές υπηρεσίες της Adobe που βασίζονται σε συνδρομές, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές αποτελεσματικές εναλλακτικές.

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Software Adobe Creative

Creative Cloud Express: Απλοποιεί τα εργαλεία επεξεργασίας

Η Adobe γνωρίζει ότι υπάρχει μεγαλύτερο κοινό επίδοξων δημιουργών εκεί έξω πέρα από τους επαγγελματίες.

Software Microsoft Office Adobe

Προσοχή στα “σπασμένα” Microsoft Office και Adobe Photoshop

Μπορεί να επιλέγουν πολλοί την πειρατική εγκατάσταση εκδόσεων του Microsoft Office και του Adobe Photoshop, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.