Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

λεπτότερο ολόγραμμα, Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Η πρόκληση για τους σημερινούς επιστήμονες είναι η δημιουργία 3D ολογραμμάτων, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν σε καθημερινές ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα smartphones, οι υπολογιστές και οι τηλεοράσεις, λόγω του μεγέθους τους.

Οι διαστάσεις του νανο-ολογράμματος είναι 25 νανόμετρα, περίπου 1.000 νανόμετρα λεπτότερο από την ανθρώπινη τρίχα. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι ότι δεν χρειάζονται ειδικά γυαλιά 3D για να το δει κάποιος.

Σύμφωνα με τον Min Gu, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας: “Τα παραδοσιακά ολογράμματα που δημιουργούνται από υπολογιστές, είναι πολύ μεγάλα για τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά το λεπτό ολόγραμμά μας ξεπερνά αυτά τα εμπόδια που θέτει το μέγεθος”. Έτσι το μέγεθος της οθόνης δεν θα παίζει πια ιδιαίτερο ρόλο, καθώς η πληροφορία θα μπορεί να αναπαρίσταται έξω από την οθόνη.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη ενός άκαμπτου λεπτού φιλμ, το οποίο θα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από μια LCD οθόνη για να δημιουργήσει μια 3D ολογραφική απεικόνιση.

Αν αυτό πραγματοποιηθεί, η ανάπτυξη ελαστικών ή εύκαμπτων φιλμ θα ανοίξει τον δρόμο για την χρήση 3D ολογραφικών απεικονίσεων σε διάφορους τομείς, όπως η αποθήκευση δεδομένων, η ασφάλεια, η ιατρική διάγνωση και η εκπαίδευση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Μι

Τέλεια καινοτομία!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business 3D AI

Ερευνητές ανακατασκευάζουν 3D περιβάλλοντα από αντανακλάσεις των ματιών

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έχουν μετατρέψει τις αντανακλάσεις των ματιών σε τρισδιάστατες σκηνές.

Smartphones 3D Android Smartphones Apple

Αποτρεπτικό το κόστος για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων στα smartphone

Διστακτικοί φαίνεται ότι είναι οι κατασκευαστές smartphone για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων, λόγω του υψηλούς τους κόστους. Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο του DigiTimes, επικαλούμενο πηγές από την βιομηχανία ημιαγωγών της Taiwan.

Gear 3D IBM Star

Olli: Το πρώτο 3D printed αυτοκινούμενο λεωφορείο

Είναι αρκετές οι εταιρείες όπως η Google, που ασχολούνται με την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, και μια από αυτές δημιουργήθηκε από την συνεργασία της IBM με τη Local Motors. Έτσι προέκυψε το Olli, ένα minibus που θα βγει σύντομα στους δρόμους των ΗΠΑ.

Gear 3D Airbus Star

Airbus Thor: Το πρώτο 3D-printed mini αεροσκάφος

Κατά την διάρκεια της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, η Airbus ήρθε να εντυπωσιάσει με το μίνι αεροσκάφος που δημιούργησε. Ονομάζεται Thor και είναι το πρώτο μικρό αεροπλάνο στον κόσμο που δημιουργήθηκε μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.