Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Game of thrones phishing, Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Η εταιρεία ασφαλείας Proofpoint παρατήρησε ότι τουλάχιστον από τις 10 Αυγούστου “τρέχει” μια καμπάνια μέσω e-mail, με τίτλο: “Θες να δεις το Game of Thrones νωρίτερα”;

Το e-mail περιέχει γενικές λεπτομέρειες των επερχόμενων επεισοδίων όπως κι ένα συνημμένο word αρχείο, το οποίο περιέχει κακόβουλο λογισμικό.

Μόλις ο χρήστης το κατεβάσει θα προσπαθήσει να του αποθηκεύσει ένα Trojan απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT).

Σύμφωνα με την Proofpoint, στο παρελθόν παρόμοιες επιθέσεις έχουν αποδοθεί σε ομάδες που σχετίζονται με την κινέζικη κυβέρνηση και δεν αποκλείεται και αυτή να είναι μια τέτοιου είδους επίθεση.

Να σημειωθεί ότι μια τέτοιου είδους επίθεση είναι πιο εύκολο να γίνει πιστευτή φέτος καθώς ομάδα hacker, στα τέλη Ιουλίου, υπέκλεψε τα επεισόδια σειρών της HBO, μεταξύ των οποίων και το Game of Thrones.

Αν σε αυτά προστεθεί ότι το επεισόδιο 6 διέρρευσε από άλλους hackers, δεν αποκλείεται κάποιος φανατικός οπαδός να πέσει θύμα.

Πάντως η Proofpoint δεν συνδέει τις υποκλοπές με τις επιθέσεις phishing.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.