Η British Airways υπογράφει τη διακήρυξη για το περιβάλλον

0

British AirwaysΕκατόν πενήντα από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως υπέγραψαν κοινή διακήρυξη μέσω της οποίας απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες των χωρών για τη σύνταξη ενός δεσμευτικού νομοθετικού πλαισίου από τον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μεταξύ αυτών και η British Airways (BA).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία επικεφαλής της οποίας είναι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και υποστηρίζεται από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Κίνα. Η διακήρυξη αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις εργασίες της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, που πραγματοποιείται στο Μπαλί και λήγει στις 14 Δεκεμβρίου.

Η British Airways βρίσκεται ανάμεσα στις 150 εταιρείες που υπέγραψαν τη διακήρυξη και στηρίζουν τη δυναμική και έγκαιρη δράση για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Υποστηρίζουμε ένθερμα μια τέτοια πρωτοβουλία και πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και η επιδίωξη οικονομικής ανάπτυξης μπορούν να συνυπάρξουν. Ελπίζουμε ότι η παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Μπαλί θα δημιουργήσει την πλατφόρμα για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού».

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος συνεχάρη τις επιχειρήσεις για την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία τους και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κοινή διακήρυξη θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα όλων όσοι συμμετέχουν στη διάσκεψη, ώστε να λάβουν τις «κρίσιμες αποφάσεις που τόσο ανάγκη έχει σήμερα ο κόσμος».

Η διακήρυξη επισημαίνει ότι «τα επιστημονικά στοιχεία είναι πλέον αδιαμφισβήτητα και οι κλιματικές αλλαγές εγκυμονούν πολύ σημαντικούς κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς κινδύνους παγκοσμίως και χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης».

Η ανάγκη για την ανάληψη δράσης είναι επιτακτική, όπως επισημαίνεται στη διακήρυξη: «Η πεποίθησή μας είναι ότι τα οφέλη μιας ισχυρής και έγκαιρης δράσης για να αντιμετωπιστούν οι κλιματικές αλλαγές υπερισχύουν του κόστους της αδράνειας». Αναφέρεται επίσης ότι το κόστος της δράσης είναι «διαχειρίσιμο» και κάθε έτος καθυστέρησης έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα. «Η στροφή στην οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα δημιουργήσει σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες», επισημαίνεται στη διακήρυξη.

Δείτε επίσης:
> Όλα τα νέα Palm …με μια βόλτα στο ΓΕΡΜΑΝΟ
> Νέες υπηρεσίες broadband στο Athenaeum InterContinental
> Οι τηλεοράσεις Pioneer Kuro σε επιλεγμένα καταστήματα

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα