British Airways | Έλληνες οι πρώτοι ταξιδιώτες με προορισμό το Terminal 5

Σε ένα μόλις μήνα, οι ταξιδιώτες της British Airways θα είναι σε θέση να απολαύσουν την εμπειρία των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Terminal 5 στο Heathrow. Στις 27 Μαρτίου 2008, ώρα 10:55 Μεγ. Βρετανίας, η πτήση ΒΑ631 θα προσγειωθεί στο Terminal 5 προερχόμενη από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και οι επιβάτες της θα είναι οι πρώτοι Έλληνες που θα γνωρίσουν το πιο σύγχρονο terminal του κόσμου.

Σχεδιασμένο από την Richard Rogers Partnership, το Terminal 5 συνδυάζει άψογα τη λειτουργικότητα με την αισθητική. 30.000 τετραγωνικά μέτρα ενισχυμένου γυαλιού έχουν χρησιμοποιηθεί για να καλύψουν το κεντρικό κτίριο του terminal, ύψους 43 μέτρων και μήκους 400 μέτρων, το οποίο είναι το μεγαλύτερο αυτόνομο κτίριο στη Βρετανία.

Οι επιβάτες που αναχωρούν από το Heathrow θα συναντούν πολύ μικρότερες ουρές κατά το check-in. Η ακρίβεια στις ώρες των πτήσεων θα βελτιωθεί και θα υπάρξει σημαντική μείωση του χρόνου παραλαβής των αποσκευών. Το 80% των επιβατών που θα διέρχονται από το Terminal 5 θα έχουν κάνει χρήση της ιστοσελίδας www.ba.com και των σημείων αυτοεξυπηρέτησης (Self-Service Kiosks) για να αγοράσουν το εισιτήριό τους, να τυπώσουν τις κάρτες επιβίβασης και να διαχειριστούν καλύτερα το ταξίδι τους. Με τον τρόπο αυτό, οι επιβάτες θα φτάνουν στο terminal «έτοιμοι για επιβίβαση» και το μόνο που θα απομένει είναι να παραδώσουν τις αποσκευές τους στα ειδικά fast bag drops. Από το σημείο αυτό, οι αποσκευές θα ξεκινούν το δικό τους ταξίδι με τα καινούργια υπερσύγχρονα συστήματα μεταφοράς, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά τη διαχείρισή τους στις πτήσεις της εταιρείας.

Συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Το Terminal 5 στεγάζει ένα υπερσύγχρονο και συναρπαστικό εμπορικό κέντρο και η απλοποίηση των διαδικασιών επιβίβασης αφήνει περισσότερο χρόνο στους επιβάτες για περιήγηση και ψώνια. Τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων του Terminal 5 φιλοξενούν 144 κορυφαία καταστήματα και εστιατόρια, μεταξύ των οποίων τα Tiffany’s, Harrods, Paul Smith, Mapin and Webb, Links of London, Mulberry, Caviar House and Prunier και Starbucks. Ο πολυβραβευμένος σεφ Gordon Ramsey θα λειτουργήσει στο Terminal 5 το πρώτο του εστιατόριο σε αεροδρόμιο.

Το Τerminal 5 διαθέτει έξι νέα lounges με την επωνυμία «Galleries», που ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη σε θέματα άνεσης και πολυτέλειας για τους επιβάτες της First, Club World, Club Europe, καθώς επίσης και για τα Gold και Silver μέλη του Executive Club της British Airways.

Το υπερσύγχρονο Τerminal 5 κόστισε περίπου 6,5 δισ. ευρώ, θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την British Airways, θα μπορεί να διαχειρίζεται 30 εκατ. επιβάτες ετησίως και προσφέρει την ευκαιρία στην British Airways να εκμοντερνίσει και να αναπτύξει τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της στο αεροδρόμιο Heathrow.

Επεξεργάστηκε την 29 Φεβρουαρίου 2008 14:25

Σχόλια

  • Η πτήση ΒΑ631 της British Airways που προσγειώθηκε σήμερα Πέμπτη 27 Μαρτίου στις 10:55 στο Terminal 5 του Heathrow προερχόμενη από τη χώρα μας, μετέφερε τους πρώτους Έλληνες επιβάτες που αποβιβάστηκαν στο πιο σύγχρονο terminal του κόσμου.

    Εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Τα στελέχη της British Airways υποδέχθηκαν τους επιβάτες προσφέροντας σαμπάνια και ένα αναμνηστικό δώρο με το λογότυπο του «Τ5». Παράλληλα, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και απάντησαν σε ερωτήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν στα καταστήματα του Τerminal 5 όπου φιγουράρουν μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες του κόσμου.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.