H Dell θα αντισταθμίσει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει

, H Dell θα αντισταθμίσει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγειΗ Dell έγινε η πρώτη μεγάλη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών η οποία δεσμεύτηκε να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της ως προς την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, γεγονός που αποτελεί σημαντική επέκταση της πολιτικής της για την προστασία του κλίματος σε παγκόσμιο επίπεδο και της υπεύθυνης διαχείρισης του περιβάλλοντος.

Τον Ιούνιο η Dell δεσμεύτηκε σε έναν επιθετικό, μακροχρόνιο στόχο: να γίνει «η πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία τεχνολογίας του πλανήτη», μία πρωτοβουλία η οποία περιλαμβάνει συνεργασία με την ομάδα «The ReGeneration», την οποία αποτελούν άνθρωποι όλων των ηλικιών οι οποίοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Η προοδευτικά εξελισσόμενη πολιτική της εταιρίας υπέρ του κλίματος εστιάζει στη μείωση των επιπτώσεων τόσο από τις άμεσες όσο και από τις έμμεσες εκπομπές της σε διοξείδιο του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των διεργασιών των προμηθευτών της και της χρήσης των προϊόντων της από τους καταναλωτές.

Η δέσμευση της Dell για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τις επιπτώσεις των εκπομπών της τόσο από τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος όσο και από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού. Η εταιρεία θα προβεί στην αντιστάθμιση και των εκπομπών που σχετίζονται με τα επαγγελματικά ταξίδια των υπαλλήλων της.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για υπεύθυνη κλιματική διαχείριση, προτεραιότητα της εταιρείας είναι να επενδύσει σε ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, όπως η αιολική ενέργεια, όπου αυτό είναι διαθέσιμο και οικονομικά εφικτό.

Η Dell θα αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις υπόλοιπες μορφές ενέργειας που η εταιρεία χρησιμοποιεί και οι οποίες δεν μπορούν να προέλθουν από ανανεώσιμες πηγές. Η Dell έχει στόχο να διαμορφώσει μια στρατηγική, η οποία θα τη βοηθήσει στο να εξασφαλίσει ότι τα τμήματα που αντισταθμίζει θα επενδύονται σε έργα που μπορούν να παρακολουθηθούν και να ελεγχθούν. Τα έργα αυτά θα αποτιμηθούν βάσει της μακροχρόνιας βιωσιμότητάς τους και της διαβεβαίωσης ότι τα μεγέθη εξοικονόμησης της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα είναι πραγματικά.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Alienware Dell Samsung

Alienware: Η επερχόμενη οθόνη QD-OLED της θα κοστίζει 1.299 $

Η Alienware πρόκειται να κυκλοφορήσει μια gaming οθόνη 34 ιντσών, η οποία θα έχει τη νέα Quantum Dot OLED της Samsung.

Games Dell

Dell G15 5510: Ένα gaming laptop για όλους

To Dell G15 5510 αποτελεί τη νέα γενιά των Dell Gaming laptop, σχεδιασμένη για entry level gaming αλλά και για επαγγελματική χρήση.

Software Dell Alienware

Πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας Dell και Alienware

Το ελάττωμα επιτρέπει σε έναν εισβολέα να έχει πρόσβαση σε πλήρη δικαιώματα σε επίπεδο πυρήνα στα Windows.

Games Alienware Dell

Alienware m17 R3: Η δύναμη του gaming σε ένα συμπαγές και ελαφρύ πακέτο

To Alienware m17 R3 προσφέρει τη δύναμη που απαιτούν οι gamers σε συνδυασμό με τη φορητότητα που χρειάζεται ένα laptop.