H Dell θα αντισταθμίσει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει

DELLΗ Dell έγινε η πρώτη μεγάλη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών η οποία δεσμεύτηκε να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της ως προς την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, γεγονός που αποτελεί σημαντική επέκταση της πολιτικής της για την προστασία του κλίματος σε παγκόσμιο επίπεδο και της υπεύθυνης διαχείρισης του περιβάλλοντος.

Τον Ιούνιο η Dell δεσμεύτηκε σε έναν επιθετικό, μακροχρόνιο στόχο: να γίνει «η πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία τεχνολογίας του πλανήτη», μία πρωτοβουλία η οποία περιλαμβάνει συνεργασία με την ομάδα «The ReGeneration», την οποία αποτελούν άνθρωποι όλων των ηλικιών οι οποίοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Η προοδευτικά εξελισσόμενη πολιτική της εταιρίας υπέρ του κλίματος εστιάζει στη μείωση των επιπτώσεων τόσο από τις άμεσες όσο και από τις έμμεσες εκπομπές της σε διοξείδιο του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των διεργασιών των προμηθευτών της και της χρήσης των προϊόντων της από τους καταναλωτές.

Η δέσμευση της Dell για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τις επιπτώσεις των εκπομπών της τόσο από τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος όσο και από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού. Η εταιρεία θα προβεί στην αντιστάθμιση και των εκπομπών που σχετίζονται με τα επαγγελματικά ταξίδια των υπαλλήλων της.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για υπεύθυνη κλιματική διαχείριση, προτεραιότητα της εταιρείας είναι να επενδύσει σε ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, όπως η αιολική ενέργεια, όπου αυτό είναι διαθέσιμο και οικονομικά εφικτό.

Η Dell θα αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις υπόλοιπες μορφές ενέργειας που η εταιρεία χρησιμοποιεί και οι οποίες δεν μπορούν να προέλθουν από ανανεώσιμες πηγές. Η Dell έχει στόχο να διαμορφώσει μια στρατηγική, η οποία θα τη βοηθήσει στο να εξασφαλίσει ότι τα τμήματα που αντισταθμίζει θα επενδύονται σε έργα που μπορούν να παρακολουθηθούν και να ελεγχθούν. Τα έργα αυτά θα αποτιμηθούν βάσει της μακροχρόνιας βιωσιμότητάς τους και της διαβεβαίωσης ότι τα μεγέθη εξοικονόμησης της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα είναι πραγματικά.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.