Παρασκευή
26/09/2008

Dell, Οθόνες LED σε όλα τα laptop τους επόμενους μήνες

H Dell σχεδιάζει τη μετάβαση για τις οθόνες όλων των νέων της φορητών σε τεχνολογία διόδων φωτοεκπομπής (LED) εντός των επομένων 12 μηνών, ένα σημαντικό επίτευγμα στα πλαίσια της δέσμευσής της να γίνει η πλέον πράσινη εταιρία τεχνολογίας στον πλανήτη. Με ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου 2008, τα δύο τρίτα των νέων φορητών Dell Latitude E-Family θα παραδίδονται με τεχνολογία φωτισμού LED, χωρίς υδράργυρο, ως βασικό τους χαρακτηριστικό. Στα μοντέλα αυτά περιλαμβάνονται τα Latitude E4200, E4300, E6400, E6400 ATG και E6500.

Επιπρόσθετα από την απουσία υδραργύρου και τις δυνατότητες ανακύκλωσης, οι οθόνες LED παρέχουν πρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με την τεχνολογία λυχνιών ψυχρής καθόδου (CCFL, Cold cathode fluorescent lamp). Για παράδειγμα, οι οθόνες LED 15 ιντσών της Dell καταναλώνουν κατά μέσο όρο 43% μικρότερη ισχύ στην μέγιστη φωτεινότητα, με αποτέλεσμα εντυπωσιακή μείωση ενέργειας και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η εταιρία αναμένει εξοικονόμηση για τους πελάτες περίπου 20 εκατ. δολαρίων και 220 εκατ. KWhr το 2010 και το 2011 μαζί, το αντίστοιχο των εκπομπών σε διοξείδιο από την ενεργειακή χρήση περισσότερων από 10.000 οικιών1.

Η Dell επίσης εκτιμά ότι πάνω από το 80% του συνολικού της όγκου σε φορητoύς θα παραδίδεται με τεχνολογία LED ως βασικό χαρακτηριστικό για τον οπίσθιο φωτισμό της οθόνης μέχρι το 2009, και 100% το 2010. Η πρόοδος της εταιρίας στην τεχνολογία LED πιστοποιείται όχι μόνο από την μακροπρόθεσμη της δέσμευση αλλά και από τις προσπάθειες ανάπτυξης στους προηγούμενους 18 μήνες. Η Dell εκτιμά ότι οι προσπάθειες αυτές θα χαράξουν τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες του κλάδου.

Μάθε για:

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η mesasola λέει:

    Άντε να δούμε ποιος άλλος θα ακολουθήσει, γιατί “ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη”.

  2. Ο/Η cVlachakis λέει:

    Είναι μια πολύ καλή κίνηση από την Dell. Οι οθόνες LCD με οπίσθιο φωτισμό LED καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και διαρκούν περισσότερο φωτίζοντας ομοιόμορφα την οθόνη.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.