Dell, Οθόνες LED σε όλα τα laptop τους επόμενους μήνες

H Dell σχεδιάζει τη μετάβαση για τις οθόνες όλων των νέων της φορητών σε τεχνολογία διόδων φωτοεκπομπής (LED) εντός των επομένων 12 μηνών, ένα σημαντικό επίτευγμα στα πλαίσια της δέσμευσής της να γίνει η πλέον πράσινη εταιρία τεχνολογίας στον πλανήτη. Με ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου 2008, τα δύο τρίτα των νέων φορητών Dell Latitude E-Family θα παραδίδονται με τεχνολογία φωτισμού LED, χωρίς υδράργυρο, ως βασικό τους χαρακτηριστικό. Στα μοντέλα αυτά περιλαμβάνονται τα Latitude E4200, E4300, E6400, E6400 ATG και E6500.

Επιπρόσθετα από την απουσία υδραργύρου και τις δυνατότητες ανακύκλωσης, οι οθόνες LED παρέχουν πρόσθετη εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με την τεχνολογία λυχνιών ψυχρής καθόδου (CCFL, Cold cathode fluorescent lamp). Για παράδειγμα, οι οθόνες LED 15 ιντσών της Dell καταναλώνουν κατά μέσο όρο 43% μικρότερη ισχύ στην μέγιστη φωτεινότητα, με αποτέλεσμα εντυπωσιακή μείωση ενέργειας και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η εταιρία αναμένει εξοικονόμηση για τους πελάτες περίπου 20 εκατ. δολαρίων και 220 εκατ. KWhr το 2010 και το 2011 μαζί, το αντίστοιχο των εκπομπών σε διοξείδιο από την ενεργειακή χρήση περισσότερων από 10.000 οικιών1.

Η Dell επίσης εκτιμά ότι πάνω από το 80% του συνολικού της όγκου σε φορητoύς θα παραδίδεται με τεχνολογία LED ως βασικό χαρακτηριστικό για τον οπίσθιο φωτισμό της οθόνης μέχρι το 2009, και 100% το 2010. Η πρόοδος της εταιρίας στην τεχνολογία LED πιστοποιείται όχι μόνο από την μακροπρόθεσμη της δέσμευση αλλά και από τις προσπάθειες ανάπτυξης στους προηγούμενους 18 μήνες. Η Dell εκτιμά ότι οι προσπάθειες αυτές θα χαράξουν τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες του κλάδου.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mesasola

Άντε να δούμε ποιος άλλος θα ακολουθήσει, γιατί “ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.