Έρευνα | 800.000 laptop χάνονται κάθε χρόνο στα αεροδρόμια της Ευρώπης και ΗΠΑ

Νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ponemon για την Dell αποκαλύπτει ότι από τους 63 εκ. φορητούς υπολογιστές που αγοράστηκαν από οργανισμούς αυτό το χρόνο, χιλιάδες θα χαθούν, θα εξαφανιστούν ή θα αφεθούν σε αεροδρόμια και κανείς δεν θα αναζητήσει το 57% από τους φορητούς που καταλήγουν στο τμήμα απολεσθέντων αντικειμένων. Σχεδόν οι μισοί από τους επαγγελματίες που έλαβαν μέρος στην έρευνα διατηρούν εμπιστευτικές πληροφορίες στους φορητούς υπολογιστές τους ενώ πάνω από τους μισούς δεν παίρνουν μέτρα για την προστασία των δεδομένων σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Ponemon κατέληξε επίσης στο ότι πάνω από 3.300 φορητοί υπολογιστές χάνονται ή εξαφανίζονται στα οκτώ μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής κάθε βδομάδα και 57% από αυτούς που καταλήγουν στα τμήματα απολεσθέντων αντικειμένων δεν τους αναζητά ποτέ κανείς. Μία από τις κύριες αιτίες είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν κάποια εξωτερική ετικέτα αναγνώρισης. Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια όπου χάνονται, εξαφανίζονται ή κλέβονται οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές είναι το Heathrow στο Λονδίνο – 900 την εβδομάδα, το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ – 750 και το Charles de Gaulle στο Παρίσι – 733. Επιπλέον η Ponemon υπολογίζει ότι 12.000 φορητοί υπολογιστές χάνονται, εξαφανίζονται ή κλέβονται κάθε βδομάδα στα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Η Dell με στόχο να βοηθήσει τους οργανισμούς να έχουν προστατευμένους και συνδεδεμένους τους υπαλλήλους τους που ταξιδεύουν και τα περιουσιακά τους στοιχεία επεκτείνει τη σειρά ProSupport που παρουσιάστηκε αρχικά τον Φεβρουάριο 2008 με τις καινούριες υπηρεσίες προστασίας περιουσιακών στοιχείων και δεδομένων για τα μοντέλα ProSupport for IT (για τμήματα πληροφορικής) και ProSupport for End-Users (για τον τελικό χρήστη).

Αυτά συμπεριλαμβάνουν:
Laptop Tracking and Recovery (εντοπισμός και ανάκτηση φορητού υπολογιστή) – βοηθά τους οργανισμούς να έχουν πιο ακριβή εντοπισμό και ανάκτηση χαμένων ή κλεμμένων φορητών υπολογιστών.
Remote Data Delete (εξ αποστάσεως διαγραφή δεδομένων) – προσφέρει τη δυνατότητα διαγραφής απόρρητων εταιρικών δεδομένων ενός χαμένου ή κλεμμένου φορητού υπολογιστή εξ αποστάσεως.
Hard Drive Data Recovery (ανασύσταση δεδομένων σκληρού δίσκου) – χρησιμοποιεί εγκληματολογικές έρευνες για την ανάκτηση πληροφοριών από χαλασμένο ή κατεστραμμένο σκληρό δίσκο.
Certified Data Destruction (πιστοποιημένη καταστροφή δεδομένων) – βοηθά τους πελάτες να είναι συνεπείς με απαιτήσεις, καταστρέφοντας τα δεδομένα του φορητού υπολογιστή, παρέχοντας πιστοποιητικό καταστροφής και διάθεσης του σκληρού δίσκου με τρόπο περιβαλλοντικά υπεύθυνο.
CompleteCare Accidental Damage (κάλυψη για τυχαίες ζημιές) – καλύπτει τα έξοδα επισκευής και αντικατάστασης που σχετίζονται με τυχαίες ζημιές στους φορητούς υπολογιστές από υγρά, πτώση και αυξομειώσεις τάσης.
Extended Battery Service – επέκταση εγγύησης μπαταρίας που καλύπτει αντικατάσταση αν υποστεί βλάβη η αρχική μπαταρία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.