Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, 18 Ιουνίου σε Αθήνα, ΝΔ Εύβοια και δυτικά παράλια Κυκλάδων

Στις 18 Ιουνίου η DIGEA ξεκινάει τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα στην περιοχή της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, μετά την εμπειρία της Κεντρικής Μακεδονίας θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

Χάρτης ψηφιακής κάλυψης από Υμηττό και Αίγινα
Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

, Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, 18 Ιουνίου σε Αθήνα, ΝΔ Εύβοια και δυτικά παράλια Κυκλάδων

Στην Αθήνα το ψηφιακό σήμα του Υμηττού θα δώσει ψηφιακή εικόνα και ήχο στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σε μια ευρύτατη περιοχή συμπεριλαμβανομένων των δυτικών παραλίων των Κυκλάδων και της ΝΔ Εύβοιας. Το ψηφιακό σήμα που θα αντικαταστήσει το αναλογικό σήμα της Αίγινας, θα δώσει λύση σε όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα λήψης κυρίως στα Νότια Προάστια και ειδικότερα στην περιοχή από τη Γλυφάδα μέχρι το Σούνιο. Σημειώνεται ότι το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να απολαύσουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να έχουν τηλεοράσεις με ψηφιακό δέκτη ή αποκωδικοποιητές που να υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4 ώστε να είναι συμβατοί με τις προδιαγραφές εκπομπής της DIGEA.

Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Νόμιζα ότι θα ξεκινούσε μέσα στο Μάρτιο!

Γιώργος

θα θα θα τον Μαρτιο…. οκ ! τωρα λεει θα θα θα “18 Ιουνίου” μπράβο και 18 ακριβως!!!!! αλλα δεν λεει ετος, 10,11,12 ?

RED_ODIN-7-

Τι να πω απλα ντροπη τους ο κοσμος ετρεξε να παρει νεες τηλεορασης με ψηφιακο δεκτη και αυτοι τωρα λενε 18 Ιουνιου ,αρε Ελλαδαρα

Pablo

aprilio legane.. kseftiles..ta idia kai me to internet omws.. ti perimeneis..

Γιώργος

Ξεφτιλααα.. να δεις οτι μετα θα μας το χρεωνουνε για να βλεπουμε.
Αν τωρα με την υπαρχουσα τηλεοραση για να δεις ενα εργο η μια εκπομπη πχ μιας ωρας τα 45 λεπτα ειναι διαφημησεις ! αν εκπεμπει η ντιτζια τι θα βλεπουμε ? 1 ωρα διαφημησεις ?

Efstratios

…τελικά…για να καταλάβω…από Απρίλιο που ‘θα μεταδιδόταν’ το ‘ψηφιακό’ σήμα των καναλιών, μεταφέρθηκε για τον…Ιούνιο???
Τί πράγματα είναι αυτά?
Πάντα εμείς οι Έλληνες τελευταίοι σε όλα τα ‘καλά’ και πρώτοι σε όλα τα ‘άσχημά’ !!!
Τί να πώ? Απογοητεύτικα!!! Και πάνω που περίμενα, μήπως και στην περιοχή μου (Πειραϊκή-Πειραιάς) θα έβλεπα κάποια κανάλια ‘ψηφιακά’ (και ας ήξερα ότι έχει φαγωθεί και θα φαγωθεί πολύ χρήμα) τώρα τον Απρίλιο…μόλις έμαθα μέσο αυτού του άρθρου ότι θα εκπέμψει στην Αθήνα τον Ιούνιο…τί να πώ???
Είμαστε η έννοια της προχειρότητας και της ανοργανωσιάς…

g.g.

4 μήνες έξω σε σχέση με την πρώτη ανακοίνωσή σας. Μόνο 4 μήνες! Καλά δεν ανησυχώ, μπορεί κατά τον Μάιο να ορίσετε νέα ημερομηνία για τον Ιούνιο του 2012! Προχειρότητα και ανικανότητα που απλά μας προετοιμάζει για το τι θα ακολουθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.