Πρωτοβουλία e-Skills Week 2010

Στηρίζοντας έμπρακτα και με συνέπεια την ανάπτυξη και την πρόοδο του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, ο ΣΕΠΕ συμμετέχει σαν εθνικός εταίρος (National Contact Point) στην πρωτοβουλία της Ε.Ε. “e-Skills Week 2010”, η οποία στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού και ειδικότερα των νέων, σχετικά με την αυξανόμενη ζήτηση επαγγελματιών με υψηλή εξειδίκευση στις ΤΠΕ από την αγορά εργασίας της Ε.Ε.

e-skills week

Η πρωτοβουλία “e-Skills Week 2010” περιλαμβάνει μία σειρά από προγραμματισμένες ενέργειες, που θα πραγματοποιηθούν από τους οργανισμούς DIGITALEUROPE και European Schoolnet σε συνεργασία με 20 εθνικούς εταίρους (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λιθουανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και Τσεχία) σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, με σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των νέων και των εργαζόμενων στις ψηφιακές δεξιότητες. Επιπλέον, σε εθνικό επίπεδο ο ΣΕΠΕ, κινητοποιώντας τον κλάδο και την εκπαιδευτική κοινότητα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας της E.E. e- skills week 2010.

Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας “e-Skills Week 2010”, αναμένεται να φέρει κοντά 300.000 συμμετέχοντες σε περισσότερες από 100 εκδηλώσεις. Η κεντρική εκδήλωση σε Ευρωπαικό επίπεδο θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Μαρτίου 2010 στο Αννόβερο, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου J. Baroso και των αρμόδιων επιτρόπων, ενώ οι εκδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο, οι οποίες προγραμματίζονται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη, θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος Απριλίου 2010.

Η πρωτοβουλία “e-Skills week 2010” χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία, στο πλαίσιο της στρατηγικής e-skills της Ε.Ε. για την ενίσχυση του κλάδου ΤΠΕ, με την προβολή ρεαλιστικών προτύπων και κινήτρων για τους νέους που διαρκώς απομακρύνονται από τις σπουδές ψηφιακών δεξιοτήτων.

Ο ΣΕΠΕ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της παιδείας, τόσο σε επίπεδο εξοικείωσης του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, όσο και σε επίπεδο της άρτιας εξειδίκευσης και της εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία που διοργανώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γι’ αυτό, συμμετέχει στην πρωτοβουλία “e-Skills Week 2010” λειτουργώντας ως εθνικός εταίρος για την Ελλάδα, συντονίζοντας σειρά ενεργειών που περιλαμβάνουν 2 προπαρασκευαστικές συναντήσεις εργασίας (workshops) με χαρακτήρα διαβούλευσης, ώστε να προσδιορισθούν οι βασικές παράμετροι για μια εθνική πολιτική για τις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και κεντρική εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο εθνικό εταίρο της Κύπρου, στοχεύει στο να δημιουργηθεί περιφερειακή αντίστοιχη πολιτική, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν σε κοινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε μέσα από το portal του ΣΕΠΕ, στη διεύθυνση: https://www.sepe.gr/gr/eSkillsWeek

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.