Techblog, Συνέντευξη στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Πριν από μερικές ημέρες παραχώρησα μια μίνι συνέντευξη στη δημοσιογράφο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, Αρετή Νταραδήμου. Μαζί με τους υπεύθυνους των site Insomnia.gr, Zoo.gr και Gameover.gr απαντήσα σε ερωτήσεις για το άρθρο με τίτλο “Το εγχειρίδιο του e-επιχειρείν, Πώς να στήσετε βήμα βήμα γρήγορα και εύκολα τη δική σας δουλειά στο Διαδίκτυο”. Η Αρετή μας ρώτησε για το πως ξεκινήσαμε, πόσο δύσκολη ήταν η αρχή και το ρίσκο που πήραμε. Διαβάστε τις απαντήσεις μου.

Κώστας Βλαχάκης

Είχα κέρδη από την αρχή
“Ηταν ίσως ένα ρίσκο, ήδη όμως από το 2007 είχα και κέρδη. Αλλωστε πιστεύω ότι πλέον ο Ελληνας ενημερώνεται από το Διαδίκτυο και μπορεί ο παγκόσμιος ιστός να μην έχει αντικαταστήσει –τουλάχιστον ακόμη– την τηλεόραση, έχει όμως αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα διάφορα έντυπα και μάλιστα τα έντυπα ειδικού ενδιαφέροντος. Βλέπω, από τα «χτυπήματα» στο techblog, ότι ο κόσμος είναι διψασμένος για ενημέρωση γύρω από την τεχνολογία, τα γκάτζετ, τις «παγίδες» και τις ευκαιρίες. Και μάλιστα άτομα όλων των ηλικιών, όχι μόνο πιτσιρικάδες”.

Ο τίτλος “Είχα κέρδη από την αρχή”, μπορεί να παρεξηγηθεί. Αυτό που είχα πει στην Αρετή είναι ότι το 2007 που ξεκίνησα το Techblog, τα έσοδα από τις διαφημίσεις Google και εταιρειών ήταν περισσότερα από τα έξοδα του domain name και του webhosting. Με απλούς υπολογισμούς μπορείτε να υπολογίσετε πια ήταν αυτά τα κέρδη. Κάθε νέο ξεκίνημα θέλει μεγάλη αφοσίωση και απάρνηση. Και αυτή είναι η συμβουλή μου για όποιον σκέφτεται να κάνει κάτι όχι μόνο στο ίντερνετ αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο επιχειρηματικό χώρο.

Το φύλλο κυκλοφόρησε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009.
Το πλήρες άρθρο μαζί με τις απόψεις όλων όσων συμμετείχαμε, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα e-tipos.com.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.