Techblog, Συνέντευξη στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Πριν από μερικές ημέρες παραχώρησα μια μίνι συνέντευξη στη δημοσιογράφο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, Αρετή Νταραδήμου. Μαζί με τους υπεύθυνους των site Insomnia.gr, Zoo.gr και Gameover.gr απαντήσα σε ερωτήσεις για το άρθρο με τίτλο “Το εγχειρίδιο του e-επιχειρείν, Πώς να στήσετε βήμα βήμα γρήγορα και εύκολα τη δική σας δουλειά στο Διαδίκτυο”. Η Αρετή μας ρώτησε για το πως ξεκινήσαμε, πόσο δύσκολη ήταν η αρχή και το ρίσκο που πήραμε. Διαβάστε τις απαντήσεις μου.

Είχα κέρδη από την αρχή
“Ηταν ίσως ένα ρίσκο, ήδη όμως από το 2007 είχα και κέρδη. Αλλωστε πιστεύω ότι πλέον ο Ελληνας ενημερώνεται από το Διαδίκτυο και μπορεί ο παγκόσμιος ιστός να μην έχει αντικαταστήσει –τουλάχιστον ακόμη– την τηλεόραση, έχει όμως αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα διάφορα έντυπα και μάλιστα τα έντυπα ειδικού ενδιαφέροντος. Βλέπω, από τα «χτυπήματα» στο techblog, ότι ο κόσμος είναι διψασμένος για ενημέρωση γύρω από την τεχνολογία, τα γκάτζετ, τις «παγίδες» και τις ευκαιρίες. Και μάλιστα άτομα όλων των ηλικιών, όχι μόνο πιτσιρικάδες”.

Ο τίτλος “Είχα κέρδη από την αρχή”, μπορεί να παρεξηγηθεί. Αυτό που είχα πει στην Αρετή είναι ότι το 2007 που ξεκίνησα το Techblog, τα έσοδα από τις διαφημίσεις Google και εταιρειών ήταν περισσότερα από τα έξοδα του domain name και του webhosting. Με απλούς υπολογισμούς μπορείτε να υπολογίσετε πια ήταν αυτά τα κέρδη. Κάθε νέο ξεκίνημα θέλει μεγάλη αφοσίωση και απάρνηση. Και αυτή είναι η συμβουλή μου για όποιον σκέφτεται να κάνει κάτι όχι μόνο στο ίντερνετ αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο επιχειρηματικό χώρο.

Το φύλλο κυκλοφόρησε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009.
Το πλήρες άρθρο μαζί με τις απόψεις όλων όσων συμμετείχαμε, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα e-tipos.com.

Επεξεργάστηκε την 1 Μαρτίου 2009 22:17

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.