Epson | Καινοτομεί για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας

Epson Stylus Photo RX585Tο Μάρτιο του 2008 το BUND (Bund für Umwelt und Naturschutz), συνεργάτης του “Friends of the Earth”, διεξήγαγε έρευνα για την κατανάλωση ενέργειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, οι inkjet εκτυπωτές της Epson έχουν τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και τα χαμηλότερα κόστη σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Επιπρόσθετα, η Epson είναι η πρώτη εταιρεία εκτυπωτών που συστήνει η Energy Saving Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όταν πρόκειται για επαγγελματική χρήση, οι εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους της Epson χρησιμοποιούν τέσσερις φορές λιγότερη ενέργεια από τους εκτυπωτές κάποιων από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της .

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Epson έχει ελαττώσει την κατανάλωση ενέργειας στους φωτογραφικούς inkjet εκτυπωτές της “όλα σε ένα”, γεγονός το οποίο αποτυπώνει τη διαρκή αφοσίωση της εταιρείας στις προσπάθειες ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων των προϊόντων της στο περιβάλλον. Ο τελευταίος φωτογραφικός inkjet εκτυπωτής “όλα σε ένα” της Epson, ο Stylus Photo RX585, χρησιμοποιεί 73% λιγότερη ενέργεια κατά τη λειτουργία του από τον πρώτο εκτυπωτή της ίδιας σειράς, Stylus Photo RX600. Ο συγκεκριμένος εκτυπωτής, ωστόσο, επιτύγχανε τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας στην αγορά των εκτυπωτών όταν λανσαρίστηκε το 2003.

Από το λανσάρισμα του RX600 το 2003, οι σχεδιαστές της Epson έχουν εργαστεί πάνω στην εύρεση νέων, καινοτόμων τρόπων για την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Για την επίτευξη αυτής της μείωσης στην κατανάλωση ενέργειας, η Epson ελαχιστοποίησε σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για μετάβαση από τη λειτουργία “Standby” στη λειτουργία “Sleep”. Επίσης, οι οθόνες LCD μετατράπηκαν σε τύπο LED, ενώ μηχανισμοί χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας βελτιστοποιούν ακόμα περισσότερο την αποδοτικότητα.

Όλα αυτά έχουν σημαντικές θετικές συνέπειες για το περιβάλλον, το έργο της Epson για τη μείωση της ενέργειας που χρησιμοποιείται από τα μοντέλα της σειράς RX έχει σαν αποτέλεσμα την “απαλλαγή” της ατμόσφαιρας από σχεδόν 826 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO²) από το 2003. Τα 1.630.000 kWh ηλεκτρισμού που έχουν εξοικονομηθεί θα παρήγαγαν αρκετή ενέργεια για να καλυφθούν οι ανάγκες σε ηλεκτρισμό περίπου 361 νοικοκυριών για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ακόμα, η Epson έχει εξελίξει την τεχνολογία σάρωσης προκειμένου να μειώσει τη χρήση της λειτουργικής ενέργειας. Ο σαρωτής Perfection V500 Photo χρησιμοποιεί άσπρο LED ως πηγή φωτός, με αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με άλλους σαρωτές. Καταναλώνει μόνο 16 watts όταν βρίσκεται σε λειτουργία, περιορίζοντας τις επιπτώσεις του σαρωτή στο περιβάλλον σε σύγκριση ακόμα και με τις επιπτώσεις που έχει η παροχή ενέργειας σε ένα συνηθισμένο οικιακό λαμπτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι προβολείς της Epson περιλαμβάνουν τη λάμπα E-TORL (Epson twin optimized reflection lamp), σχεδιασμένη για τη βελτίωση της συλλογής φωτός κατά 20% και τη μείωση της απαιτούμενης ενέργειας ως άμεσο αποτέλεσμα. Η συνολική ενέργεια που καταναλώνουν οι προβολείς της Epson μειώθηκε σε ποσοστό που δεν είναι μικρότερο από το 90% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 χρόνων.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.