Εκπαίδευση μέσω κινητού τηλεφώνου

Η αίθουσα διδασκαλίας του μέλλοντος περιλαμβάνει κινητά τηλέφωνα και φτάνει στα ενδότερα της Ινδίας, χάρη σε μια νέα συνεργασία μεταξύ της Ericsson και του IGNOU (Indira Gandhi National Open University). Η Ericsson θα κατασκευάσει ένα περιβάλλον 3G μέσα από το οποίο οι φοιτητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υλικό για τα μαθήματα του IGNOU. Παράλληλα, θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για ποικίλα θέματα.

Ericsson IGNOU

Η κυβέρνηση της Ινδίας ξεκίνησε πρόσφατα να προωθεί την ανώτερη εκπαίδευση στη χώρα, στην οποία μόλις το 15 τοις εκατό των σπουδαστών φτάνουν στο λύκειο. Παράλληλα, η Ινδία υποφέρει από έλλειψη δασκάλων με ανώτερα πτυχία, ενώ το 50 τοις εκατό των καθηγητών σε κολλέγια διδάσκουν χωρίς να διαθέτουν πτυχίο master ή PhD. 
 
Το IGNOU ιδρύθηκε για να ανοίξει το δρόμο στη ανοικτή μάθηση και τη μάθηση εξ’ αποστάσεως. Προσφέρει διάφορα ακαδημαϊκά προγράμματα που ολοκληρώνονται με την απονομή πιστοποιητικών, διπλωμάτων και πτυχίων. Το πανεπιστήμιο έχει περισσότερους από δύο εκατομμύρια εγγεγραμμένους φοιτητές, στην Ινδία καθώς και 34 άλλες χώρες.  

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.