Εκπαίδευση μέσω κινητού τηλεφώνου

Η αίθουσα διδασκαλίας του μέλλοντος περιλαμβάνει κινητά τηλέφωνα και φτάνει στα ενδότερα της Ινδίας, χάρη σε μια νέα συνεργασία μεταξύ της Ericsson και του IGNOU (Indira Gandhi National Open University). Η Ericsson θα κατασκευάσει ένα περιβάλλον 3G μέσα από το οποίο οι φοιτητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υλικό για τα μαθήματα του IGNOU. Παράλληλα, θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για ποικίλα θέματα.

, Εκπαίδευση μέσω κινητού τηλεφώνου

Η κυβέρνηση της Ινδίας ξεκίνησε πρόσφατα να προωθεί την ανώτερη εκπαίδευση στη χώρα, στην οποία μόλις το 15 τοις εκατό των σπουδαστών φτάνουν στο λύκειο. Παράλληλα, η Ινδία υποφέρει από έλλειψη δασκάλων με ανώτερα πτυχία, ενώ το 50 τοις εκατό των καθηγητών σε κολλέγια διδάσκουν χωρίς να διαθέτουν πτυχίο master ή PhD. 
 
Το IGNOU ιδρύθηκε για να ανοίξει το δρόμο στη ανοικτή μάθηση και τη μάθηση εξ’ αποστάσεως. Προσφέρει διάφορα ακαδημαϊκά προγράμματα που ολοκληρώνονται με την απονομή πιστοποιητικών, διπλωμάτων και πτυχίων. Το πανεπιστήμιο έχει περισσότερους από δύο εκατομμύρια εγγεγραμμένους φοιτητές, στην Ινδία καθώς και 34 άλλες χώρες.  

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business 5G Ericsson

Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε 5G έως το τέλος του 2020

Η Ericsson ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε 5G έως το τέλος του 2020.

Smartphones 5G Ericsson featured

Μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 2.6 δισ. συνδρομητές 5G

Οι συνδρομητές 5G θα φτάσουν έως το 2025 τους 2.6 δισεκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με αναφορά που κυκλοφόρησε η Ericsson.

Business Ericsson

Ericsson: Ο CEO, Hans Vestberg, αποχωρεί άμεσα

Ο CEO της Σουηδικής Ericsson, Hans Vestberg, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας αποχωρεί άμεσα από την θέση του, κάτι όμως που δεν είναι τόσο ξαφνικό.

Business Apple Ericsson

Ericsson: 7 μηνύσεις κατά της Apple και ζητά απαγόρευση πωλήσεων

Τη μια μήνυση μετά την άλλη δέχεται η Apple καθώς μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό ότι με απόφαση του δικαστηρίου καλείται να πληρώσει το ποσό των 532.9 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή παραβίασε τις πατέντες της Smartflash. Σειρά παίρνει η Ericsson η οποία δεν υπέβαλε, ούτε μια ούτε δυο αλλά 7 μηνύσεις κατά της Apple για παραβίαση […]