Εκπαίδευση μέσω κινητού τηλεφώνου

Η αίθουσα διδασκαλίας του μέλλοντος περιλαμβάνει κινητά τηλέφωνα και φτάνει στα ενδότερα της Ινδίας, χάρη σε μια νέα συνεργασία μεταξύ της Ericsson και του IGNOU (Indira Gandhi National Open University). Η Ericsson θα κατασκευάσει ένα περιβάλλον 3G μέσα από το οποίο οι φοιτητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υλικό για τα μαθήματα του IGNOU. Παράλληλα, θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για ποικίλα θέματα.

Η κυβέρνηση της Ινδίας ξεκίνησε πρόσφατα να προωθεί την ανώτερη εκπαίδευση στη χώρα, στην οποία μόλις το 15 τοις εκατό των σπουδαστών φτάνουν στο λύκειο. Παράλληλα, η Ινδία υποφέρει από έλλειψη δασκάλων με ανώτερα πτυχία, ενώ το 50 τοις εκατό των καθηγητών σε κολλέγια διδάσκουν χωρίς να διαθέτουν πτυχίο master ή PhD. 
 
Το IGNOU ιδρύθηκε για να ανοίξει το δρόμο στη ανοικτή μάθηση και τη μάθηση εξ’ αποστάσεως. Προσφέρει διάφορα ακαδημαϊκά προγράμματα που ολοκληρώνονται με την απονομή πιστοποιητικών, διπλωμάτων και πτυχίων. Το πανεπιστήμιο έχει περισσότερους από δύο εκατομμύρια εγγεγραμμένους φοιτητές, στην Ινδία καθώς και 34 άλλες χώρες.  

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.