24ωρη απεργία – Τρίτη 15 Μαΐου 2007

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), μαζί με όλες τις Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ, αποφάσισε να προκηρύξει 24ώρη πανελλαδική απεργία διαμαρτυρίας την Τρίτη 15 Μαΐου 2007 από ώρα 6.00’ πμ έως 6.00’ πμ της Τετάρτης, 16 Μαΐου 2007 όλων των συντακτών που εργάζονται στα περιοδικά έντυπα (περιοδικά-μη ημερήσιες εφημερίδες) και ειδησεογραφικά sites και portals όλης της χώρας.

Ζητώντας

•Το σεβασμό των εργασιακών και κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με σταθερή απασχόληση και αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, η οποία στην πραγματικότητα υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας, Ένταξή τους στο μισθολόγιο και απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών στα οικεία Ταμεία.
•Την πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όπου αυτά οφείλονται
•Την εξασφάλιση της ποιότητας της ενημέρωσης και της ελεύθερης κι αντικειμενικής πληροφόρησης.
•Τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
•Το σταμάτημα των απολύσεων.
•Την κατάργηση της νομοθεσίας που οδηγεί στη φίμωση και τρομοκράτηση των δημοσιογράφων και στη χειραγώγηση της ενημέρωσης, με αρχή την άμεση τροποποίηση του νόμου για τις αστικές αποζημιώσεις
(Ν. 1178/1981).

Παράλληλα η ΕΣΠΗΤ εκφράζει:

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στα αιτήματα των Δ.Σ. και των άλλων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ για τα οποία πραγματοποιείται επίσης 24ωρη απεργία την Τρίτη 15 Μαΐου 2007, καθώς και στα αιτήματα όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με την 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 15 Μαΐου 2007, που ζητείται η άμεση επιστροφή των χρημάτων με τους νόμιμους τόκους και τις αποδόσεις των κεφαλαίων που διατέθηκαν, τα οποία είχαν δοθεί από τα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων για την αγορά των δομημένων ομολόγων, με αδιαφανείς διαδικασίες ως προς την έκδοση και τη διαδρομή τους που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους όσον αφορά την κάλυψη των υποχρεώσεων των Ταμείων απέναντι στους ασφαλισμένους τους, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τη διατήρηση και βελτίωση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.