Οπτικές ίνες χαρτογραφούν τα ερεθίσματα του εγκεφάλου μας

Μια νέα σημαντική ανακάλυψη μας παρουσίασε ο επιστήμονας Ed Boyden του MIT που κατάφερε να ελέγξει το μυαλό του ανθρώπου με το φως ενσωματώνοντας μέσα σε αυτό οπτικές ίνες. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για να γιατρέψει κάποιες ανίατες αρρώστιες αλλά και ως έρευνα για τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

, Οπτικές ίνες χαρτογραφούν τα ερεθίσματα του εγκεφάλου μας

Ο Ed Boyden χρησιμοποίησε την τεχνολογία αυτή για να καταλάβει τα διάφορα ερεθίσματα του μυαλού και να τα χαρτογραφήσει όπως επίσης κατάφερε να γιατρέψει την τύφλωση αλλά και το μετατραυματικό στρες στα ποντίκια. Στο μέλλον ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε συνάνθρωποι μας με αναπηρίες να μπορούν να ελέγχουν τα προσθετικά τους μέλη με το μυαλό τους μέσω των οπτικών ινών.

Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες ταινίες και σειρές που κάνουν πράγματα με την τεχνολογία που μας φαίνονται απίστευτα όπως robots ή και ανθρώπους με ρομποτικά μέλη. Η τεχνολογία μας έχει δείξει ότι αναπτύσσετε ραγδαία και υλοποιούνται διάφορες τεχνολογίες σε χρόνο μηδέν που εμείς θεωρούσαμε ότι δεν θα προφταίναμε να δούμε.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.