Υπολογιστές Fujitsu-Siemens με πιστοποίηση “Blue Angel”

, Υπολογιστές Fujitsu-Siemens με πιστοποίηση “Blue Angel”Η επαγγελματική σειρά των προσωπικών υπολογιστών ESPRIMO της Fujitsu Siemens Computers είναι η πρώτη που πιστοποιήθηκε με την διάκριση “Blue Angel”, κάτι που δίνει την δυνατότητα στην εταιρία να υπογραμμίσει την τεχνολογική της υπεροχή και την περιβαλλοντική της ευαισθησία, η οποία εφαρμόζεται στα συστήματα πληροφορικής.

Επιπλέον, η Fujitsu Siemens Computers είναι ο μοναδικός κατασκευαστής φορητών υπολογιστών με την πιστοποίηση “Nordic Swan”.
Οι παρακάτω επαγγελματικές σειρές ανταποκρίνονται στις αυστηρές απαιτήσεις “Blue Angel”:

•ESPRIMO E Series Small Form Factor
•ESPRIMO P Series Microtower

Τα συστήματα των επαγγελματικών σειρών ESPRIMO προσφέρουν μέγιστη απόδοση εντός του εργασιακού περιβάλλοντος. Τα προϊόντα, Γερμανικής κατασκευής, είναι ιδιαίτερα αθόρυβα και έχουν χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.

Τα νέα κριτήρια “Blue Angel” χαρακτηρίζονται από αυστηρές προϋποθέσεις όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος και την εργονομία. Η περιβαλλοντική πιστοποίηση “Blue Angel” εμμένει σε συγκεκριμένο μέγιστο επίπεδο ηχορύπανσης και απαγορεύει την χρήση υλικών που βλάπτουν το περιβάλλον. Επίσης θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις στις επιλογές συγκροτήσεων των συστημάτων και στην ανακύκλωση των συσκευών. Ένα προϊόν με πιστοποίηση “Blue Angel” έχει όλες τις προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της εργονομίας.

Πιστοποίηση Energy Star Version 4.0 στο Fujitsu Siemens Computers ESPRIMO E5615 για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

Ο νέος επαγγελματικός προσωπικός υπολογιστής ESPRIMO E5615 EPA καταναλώνει ρεύμα ενεργειακής απόδοσης 80 τις εκατό, ανταποκρινόμενος στα αυστηρά κριτήρια Energy Star V. 4.0, τα οποία θα ισχύουν από τον Ιούλιο του 2007.

Οι συνηθισμένοι προσωπικοί υπολογιστές φθάνουν σε επίπεδα ενεργειακής απόδοσης της τάξης του 60 τοις εκατό. Η εξοικονόμηση ενέργειας έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια σημαντικό ζήτημα για τις επιχειρήσεις. Οι εταιρίες πληροφορικής και ανάμεσά τους και η Fujitsu Siemens Computers και οργανισμοί όπως ο Environmental Protection Agency (EPA) στις Ηνωμένες πολιτείες εργάζονται τα τελευταία χρόνια για την εύρεση νέων τεχνολογιών που θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. Ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και τα αυστηρότερα κριτήρια που θα ανακοινώσει η EPA, η οποία δίνει την πιστοποίηση Energy Star. Τα κριτήρια Energy Star V. 4.0 απαιτούν βελτιώσεις στην κατανάλωση ρεύματος έως 80 τοις εκατό. Το νέο ESPRIMO E5616 ανταποκρίνεται στα συγκεκριμένα κριτήρια και εξοικονομεί επιπλέον 15 τοις εκατό ενέργεια σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα.

Πιστοποίηση “Nordic Swan” για το LIFEBOOK S7110
Η πιστοποίηση “Nordic Swan” χαρακτηρίζεται από αυστηρά κριτήρια παρόμοια με εκείνα του “Blue Angel”. Μόνο δύο φορητοί υπολογιστές έχουν πιστοποιηθεί παγκοσμίως με την συγκεκριμένη περιβαλλοντική διάκριση και είναι προϊόντα Fujitsu Siemens Computers: το LIFEBOOK C1410 το περασμένο φθινόπωρο και μόλις πρόσφατα το LIFEBOOK S7110. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνουν κατανάλωση ενέργειας, επιλογή υλικών και θορυβου.

Το LIFEBOOK S7110, με οθόνη 14 ιντσών και βάρος 1.8 κιλά, είναι το ιδανικό notebook για επαγγελματίες που χρειάζονται άνεση όταν βρίσκονται εν κινήσει. Το LIFEBOOK S7110 έχει ιδιαίτερη ενεργειακή απόδοση με τη βοήθεια της δεύτερης μπαταρίας και το στάνταρτ εγκατεστημένο EcoButton, το οποίο μειώνει την επεξεργαστική ισχύ και την φωτεινότητα της οθόνης, κάτι που επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας περισσότερο από 10 τοις εκατό.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers FSC

Linux θα χρησιμοποιεί ο ταχύτερος υπερυπολογιστής

Τη Fujitsu εμπιστεύθηκε ο Ιαπωνικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (JAEA) για την κατασκευή ενός νέου συστήματος υπερυπολογιστή ο οποίος θα είναι ο πλέον ισχυρός, όταν θα τεθεί σε λειτουργία το 2010. Αποτελώντας τον πυρήνα του νέου συστήματος, το Linux cluster θα χρησιμοποιήσει τους blade servers PRIMERGY BX900 που η Fujitsu θεωρεί ως το βασικό προϊόν στο […]

Business FSC

Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY RX600, Ο ταχύτερος Web Server

Ανακοινώθηκε πρόσφατα και επισήμως ο ταχύτερος web server παγκοσμίως: τα αποτελέσματα των δοκιμών επίδοσης καταδεικνύουν ότι ο PRIMERGY RX600 rack server αποτελεί τον κορυφαίο web server στον κόσμο από πλευράς απόδοσης. Η Fujitsu Siemens Computers έκανε χρήση της νέας οικογένειας επεξεργαστών της Intel με την ονομασία Dunnington για να προσθέσει βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά ευρωστίας και redundancy […]

Computers FSC

Οθόνες μηδενικής κατανάλωσης από την Fujitsu Siemens Computers

Οι πρώτες οθόνες παγκοσμίως με το χαρακτηριστικό να σβήνουν αυτόματα όταν βρίσκονται σε κατάσταση power-save mode είναι ήδη διαθέσιμες. Η ανάπτυξή τους έγινε αποκλειστικά από τη Fujitsu Siemens Computers, την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία πληροφορικής, και ανήκουν στη σειρά οθονών SCENICVIEW Premium Line ECO, χρησιμοποιώντας επαναστατική τεχνολογία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Notebooks FSC

Fujitsu Siemens LifeBook P8020, Υπέρ-φορητό με 3G

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης VISIT 2008, η Fujitsu Siemens Computers παρουσίασε το νέο πανάλαφρο φορητό LIFEBOOK P8020. Το LIFEBOOK P8020 συμπληρώνει τη σειρά notebook της εταιρείας που βασίζεται στην επεξεργαστική τεχνολογία Intel Centrino 2. Συνδυάζει στυλ και λειτουργίες σε ένα μοναδικά συμπαγές σχήμα. Χάρη στην οθόνη 12.1 ιντσών και το βάρος του που […]