Gartner: Πώς να διαχειριστείτε τις επιπτώσεις της εκτύπωσης στο περιβάλλον

GartnerΗ εκτύπωση και οι συνδεόμενες με αυτή διαδικασίες (από την κατασκευή εξοπλισμού και αναλώσιμων, έως τη διάθεση προϊόντων και τις επιχειρησιακές διαδικασίες) έχουν μία τεράστια επίπτωση στο περιβάλλον. Η παρούσα έρευνα διερευνά και προσδιορίζει τα βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν στους εκτυπωτές, τα φωτοτυπικά μηχανήματα και τα πολυμηχανήματα (MFPs), καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές για τη μείωση των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον.

Βασικά Ευρήματα
• Σύμφωνα με την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA), απαιτείται 10πλάσια ενέργεια για να παραχθεί ένα φύλλο χαρτί από ότι για να εκτυπωθεί κάτι σε αυτό. Έτσι η μείωση του χαρτιού καθίσταται επιτακτική στη ροή εργασίας εκτύπωσης όχι μόνο για οικονομικούς αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους.

• Η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης πρέπει να υπάρχει ως λειτουργία στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκτυπωτικών συσκευών που εκτυπώνουν ταχύτερα από 20 σελ/λεπτό και 25 σελ/λεπτό για έγχρωμες και μονοχρωματικές συσκευές αντιστοίχως (βλ. ιστοσελίδα της Energy Star στη διεύθυνση www.energystar.gov).

• Ενώ η χρήση ανακατασκευασμένων αναλωσίμων μπορεί να μειώσει τα αρχικά έξοδα κτήσης και να αποτρέψει το να καταλήγουν οι κασέτες μελάνης στις χωματερές, οι οργανισμοί πρέπει να κατανοήσουν ότι πολλοί ανακατασκευαστές δεν εφαρμόζουν ορθές πρακτικές διάθεσης, καθώς και ότι οι προσπάθειες τους ενδέχεται να μην είναι εύρωστες από περιβαλλοντική άποψη.

Συστάσεις
• Μειώστε την κατανάλωση χαρτιού, κάτι που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις επιπτώσεις της εκτύπωσης στο περιβάλλον και υιοθετήστε την εκτύπωση διπλής όψης, όπου αυτό είναι εφικτό.

• Εξετάστε τις ροές εργασίας εγγράφων, ούτως ώστε να εξαλείψετε τις περιττές σελίδες.

• Επιλέξτε έναν πωλητή που υποστηρίζει φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και υπηρεσίες από όλες τις απόψεις. Αυτό συμπεριλαμβάνει την κατασκευή, λειτουργία και διάθεση του εξοπλισμού και των αναλώσιμων.

• Δώστε βάση σε φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά, αλλά μην εμμένετε στις λεπτομέρειες χάνοντας τη συνολική εικόνα και σκοπό. Κοιτάξτε πέρα από μεμονωμένα χαρακτηριστικά. Αυτά συμπεριλαμβάνουν τα τύμπανα μακράς διάρκειας ζωής, που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση αποβλήτων και βρίσκονται στα περισσότερα πολυμηχανήματα υψηλών όγκων, καθώς και αναλώσιμα μειωμένης συσκευασίας που συνεπάγονται λιγότερα απόβλητα από τον παροχέα προς τον πελάτη. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ποτέ την κατανάλωση ενέργειας του εκάστοτε προϊόντος.

• Μειώστε τα απόβλητα αναλωσίμων ενοποιώντας μοντέλα εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων στην πράξη. Καθιερώστε αποτελεσματικούς ελέγχους αποθεμάτων και παραγγελιών. Σιγουρευτείτε ότι οι χρησιμοποιημένες κασέτες μελάνης επιστρέφονται προς ανακύκλωση.

Συντάκτες έκθεσης: Federico De Silva Leon, Ken Weilerstein

Δείτε επίσης:
> Οι Έλληνες φαρμακοποιοί στρέφονται προς την τεχνολογία
> Τύποι καλωδίων σύνδεσης ήχου και εικόνας
> FSC Amilo από 499 ευρώ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.