Υψηλές θερμοκρασίες και στην αγορά με ρεκόρ πωλήσεων στα κλιματιστικά

Samsung InverterΑκόμα ένα ζεστό κύμα καύσωνα χτυπάει την Ελλάδα, το δεύτερο μέσα σε τρεις εβδομάδες! Και για δεύτερη φορά φέτος το καλοκαίρι όχι μόνο ο υδράργυρος εκτοξεύθηκε στα ύψη αλλά και οι πωλήσεις των κλιματιστικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK Hellas, τον Ιούνιο μόνο πουλήθηκαν 119.000 κλιματιστικά!!! Αυτό σημαίνει, 67.700 μονάδες περισσότερες από πέρσι τον ίδιο μήνα, δηλαδή 132% αύξηση.

Η αγορά των κλιματιστικών σημείωσε αύξηση κατά 170,5% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα (Μάιος 2007), που οι καταναλωτές αγόρασαν σχεδόν 44.000 μονάδες.

Μέσα σε αυτή την…αγοραστική μανία κλιματιστικών, τα καταστήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τόσο μεγάλη ζήτηση. Υπάρχει έλλειψη σε όλες τις γνωστές μάρκες και τα μοντέλα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αγοράζει όποια διαθέσιμη συσκευή βρίσκει ακόμα και τις μονάδες στα ράφια των καταστημάτων!

Έχει πολύ ενδιαφέρον επίσης, να παρατηρήσει κανείς σε βάση έτους μέχρι σήμερα την απίστευτη ανάπτυξη στην αγορά. Το πρώτο εξάμηνο του 2006 πουλήθηκαν 110.550 μονάδες, ενώ για την ίδια περίοδο φέτος 204.000 μονάδες. Αυτό φυσικά σημαίνει αύξηση στην αγορά κατά 84%.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ GfK Hellas:
Σχεδόν 119.000 Μονάδες Κλιματιστικών πουλήθηκαν στην Ελλάδα τον Ιούνιο.

Αύξηση στην Ελληνική Αγορά Κλιματιστικών σε Αριθμούς:
Ιανουάριος – Ιούνιος 2006/ Ιανουάριος – Ιούνιος 2007: 84%
Ιούνιος 2006/ Ιούνιος 2007: 132%
Μάιος 2007/ Ιούνιος 2007: 170,5%

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.