Έρευνα GfK Hellas | Πωλήσεις Μικρών Ηλεκτρικών Συσκευών στην Ελλάδα

Braun 8995Την περασμένη Παρασκευή η GfK Hellas διοργάνωσε στα γραφεία της συνέδριο με θέμα «Οι καταναλωτικές τάσεις στην αγορά των Μικρών Ηλεκτρικών Συσκευών (ΜΗΣ) στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του συνεδρίου, η αγορά των Μικρών Ηλεκτρικών Συσκευών κινήθηκε ανοδικά το πρώτο τετράμηνο του 2008 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος 2007, αν και ο ρυθμός ανόδου είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο ρυθμό ανόδου της κατηγορίας στο τέλος του 2007.

Ιδιαίτερη άνοδο παρουσιάζουν οι κατηγορίες
Φριτέζες 28%
Κουρευτικές μηχανές 39%
Μηχανήματα Στυλιζαρίσματος Μαλλιών 23%
Ξυριστικές Μηχανές 32%

Η άνοδος οδηγείται από τα εξής προϊοντικά χαρακτηριστικά:
– Τη μοντέρνα σχεδίαση
– Τον αυτοματισμό
– Την πολυχρωμία των μοντέλων

– Η κυριότερη κατηγορία μέσα στις Μικρές Ηλεκτρικές Συσκευές είναι οι ηλεκτρικές σκούπες που διατηρεί περίπου σταθερό μερίδιο ίσο με 20,2% σε τεμάχια και 29,2% σε αξίες, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία είναι τα σίδερα με μερίδιο 17,4%.

– Οι καταναλωτικές τάσεις για μια πιο άνετη ζωή αλλά και για προσωπική ευεξία οδηγούν σε άνοδο κάποιες κατηγορίες προϊόντων και ειδικότερα συγκεκριμένες υποκατηγορίες μέσα σε αυτές τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα:

– Από την ομάδα των συσκευών προετοιμασίας πρωϊνού οι καφετιέρες παρουσιάζουν άνοδο 11%, λόγω των μηχανών espresso, των μηχανών παρασκευής σοκολάτας αλλά και της πολλής πρόσφατης τάσης των μηχανών ελληνικού καφέ.

– Από την ομάδα των προϊόντων προσωπικής φροντίδας παρατηρείται αύξηση της κατηγορίας των μηχανών στυλιζαρίσματος μαλλιών (hairstylers) που αυτή με τη σειρά της οφείλεται στα σίδερα μαλλιών (strengtheners) που έχουν διευρύνει το μερίδιο τους μέσα στην κατηγορία κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες στο 61,4% το πρώτο 4μηνο του 2008.

– Επίσης η άνοδος των ξυριστικών μηχανών οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στις αποτριχωτικές μηχανές και κυρίως στις ανδρικές αποτριχωτικές μηχανές που φθάνουν σε μερίδιο ίσο με 6,1% μέσα στην κατηγορία το πρώτο 4μηνο του 2008 έναντι μεριδίου 1,7% το αντίστοιχο περσινό τετράμηνο.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.