Ιδρύθηκε το HD DVD Promotion Group

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού HD DVD Promotion Group ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια της έκθεση CeBIT 2007. Το Group που θα αναλάβει τo marketing και τη διείσδυση του φορμά υψηλής ευκρίνειας HD DVD αποτελείται από κινηματογραφικά στούντιο, διανομείς, εταιρείες consumer electronics, εταιρείες IT, κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και στούντιο επεξεργασίας εικόνας.

Η υπάρχουσα διαφημιστική καμπάνια που “τρέχει” στη Βόρειο Αμερική και Ασία θα συνεχίσει την πορεία της και στην Ευρωπαϊκή αγορά με το σύνθημα “The Look and Sound of Perfect”.

Το φορμά HD DVD υποστηρίζεται από ένα μεγάλο μέρος εταιρειών consumer electronics (καταναλωτικά ηλεκτρονικά) και από κινηματογραφικά στούντιο της Ευρώπης και της Αμερικής. Σήμερα κυκλοφορούν περίπου 100 κινηματογραφικοί τίτλοι σε δίσκους HD DVD ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να διατίθενται 300 τίτλοι.

Το φορμά HD DVD ανταγωνίζεται αυτό του Blu-ray για την επικράτηση ως το επόμενο φορμά μετά το σημερινό DVD. Η χωρητικότητα των δίσκων HD DVD αγγίζει τα 30GB, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με αυτή του DVD που δεν ξεπερνά τα 9,4GB.

Επεξεργάστηκε την 6 Οκτωβρίου 2007 18:31

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.