Ιδρύεται η πρώτη Ένωση Εταιριών Βιοτεχνολογίας Ελλάδος

0

Η ίδρυση της πρώτης Ένωσης Βιοτεχνολογίας Ελλάδος (Ε.ΒΙ.Ε.) αποτελεί μια πραγματική καινοτομία στον κλάδο της Βιοτεχνολογίας για τη χώρα μας. Η Ε.ΒΙ.Ε, όπως ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος της κ. Ι. Βλόντζος, σκοπεύει να εργαστεί συστηματικά για την προώθηση της Βιοτεχνολογίας, αλλά και των Βιοεπιστημών σε όλους τους τομείς εφαρμογής τους όπως η Υγεία, η Γεωργία, το Περιβάλλον και η Βιο-οικονομία.

Στους στόχους της Ένωσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:
η ενιαία εκπροσώπηση όλων των εταιριών Βιοτεχνολογίας και Βιοεπιστημών και
η προβολή των πολλαπλών επιπέδων του έργου τους (επιστημονικό, κοινωνικό, θεσμικό, πολιτικό και νομικό) σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δραστηριότητες της Ένωσης θα συμπεριλάβουν:
την προβολή της επιστημονικής προόδου και της συμβολής της Βιοτεχνολογίας στη Δημόσια Υγεία και Οικονομία,
την επιδίωξη συνεργασιών με ευρύτερες ενώσεις ιδιωτικού ή δημόσιου δικαίου και Δημόσιες Αρχές,
τη σύσταση ομάδων εργασίας,
την έκδοση επιστημονικών εντύπων,
τη διοργάνωση εκδηλώσεων με επιστημονικό αντικείμενο,
τη συμμετοχή και εκπροσώπηση σε ευρωπαϊκές και διεθνείς ΜΗ.ΚΥ.Ο.,
την προβολή των θέσεων του ελληνικού κλάδου βιοτεχνολογίας και βιοεπιστημών διεθνώς και
την συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτικά προγράμματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΒΙ.Ε. είναι πενταμελές και εκπροσωπείται από τον κο Ι. Βλόντζο, Πρόεδρο, τον κο Π. Παπαγιαννακόπουλο, 1ο Αντιπρόεδρο, τον κο Ά. Κυπραίο, 2ο Αντιπρόεδρο, τον κο Γ. Χρούσο, Μέλος καθώς και την κα Μ. Τσαμπούλα, Γενική Γραμματέα. Στα μέλη της Ε.ΒΙ.Ε. περιλαμβάνονται εταιρίες, όπως η Merck A.E., Genesis Pharma, Biogenea-Cellgenea και Genzyme.

Σημαντικό άξονα της δράσης της Ε.ΒΙ.Ε. αποτελεί η εκπροσώπηση στην Ελλάδα της EuropaBio, μέσω της Bionova Group S.A., η οποία εκπροσωπεί Ευρωπαϊκές εταιρίες και βιομηχανίες που αναπτύσσουν ή εμπορεύονται εφαρμογές βιοτεχνολογίας στην υγεία, τις αγροτικές καλλιέργειες και το περιβάλλον (Red, Green & White Biotechnology αντίστοιχα).

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ο ενεργός ρόλος των ιδρυτικών μελών της Ε.ΒΙ.Ε στα μεγάλα ακαδημαϊκά γεγονότα, όπως η συμμετοχή της στο Διεθνές Συνέδριο Βιοτεχνολογίας τον Ιούνιο του 2008 στο San Diego, CA και στο EuroBiO 2008 (7-9 Οκτωβρίου) στο Παρίσι. Παράλληλα, στις άμεσες προτεραιότητες της Ε.ΒΙ.Ε εντάσσεται η ενεργή υποστήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Βιοτεχνολογίας (σύμπραξη μεταξύ Bionova Group S.A. και Πανεπιστημίου Cranfield).

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα