Ιδρύεται η πρώτη Ένωση Εταιριών Βιοτεχνολογίας Ελλάδος

Η ίδρυση της πρώτης Ένωσης Βιοτεχνολογίας Ελλάδος (Ε.ΒΙ.Ε.) αποτελεί μια πραγματική καινοτομία στον κλάδο της Βιοτεχνολογίας για τη χώρα μας. Η Ε.ΒΙ.Ε, όπως ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος της κ. Ι. Βλόντζος, σκοπεύει να εργαστεί συστηματικά για την προώθηση της Βιοτεχνολογίας, αλλά και των Βιοεπιστημών σε όλους τους τομείς εφαρμογής τους όπως η Υγεία, η Γεωργία, το Περιβάλλον και η Βιο-οικονομία.

Στους στόχους της Ένωσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:
η ενιαία εκπροσώπηση όλων των εταιριών Βιοτεχνολογίας και Βιοεπιστημών και
η προβολή των πολλαπλών επιπέδων του έργου τους (επιστημονικό, κοινωνικό, θεσμικό, πολιτικό και νομικό) σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δραστηριότητες της Ένωσης θα συμπεριλάβουν:
την προβολή της επιστημονικής προόδου και της συμβολής της Βιοτεχνολογίας στη Δημόσια Υγεία και Οικονομία,
την επιδίωξη συνεργασιών με ευρύτερες ενώσεις ιδιωτικού ή δημόσιου δικαίου και Δημόσιες Αρχές,
τη σύσταση ομάδων εργασίας,
την έκδοση επιστημονικών εντύπων,
τη διοργάνωση εκδηλώσεων με επιστημονικό αντικείμενο,
τη συμμετοχή και εκπροσώπηση σε ευρωπαϊκές και διεθνείς ΜΗ.ΚΥ.Ο.,
την προβολή των θέσεων του ελληνικού κλάδου βιοτεχνολογίας και βιοεπιστημών διεθνώς και
την συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτικά προγράμματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΒΙ.Ε. είναι πενταμελές και εκπροσωπείται από τον κο Ι. Βλόντζο, Πρόεδρο, τον κο Π. Παπαγιαννακόπουλο, 1ο Αντιπρόεδρο, τον κο Ά. Κυπραίο, 2ο Αντιπρόεδρο, τον κο Γ. Χρούσο, Μέλος καθώς και την κα Μ. Τσαμπούλα, Γενική Γραμματέα. Στα μέλη της Ε.ΒΙ.Ε. περιλαμβάνονται εταιρίες, όπως η Merck A.E., Genesis Pharma, Biogenea-Cellgenea και Genzyme.

Σημαντικό άξονα της δράσης της Ε.ΒΙ.Ε. αποτελεί η εκπροσώπηση στην Ελλάδα της EuropaBio, μέσω της Bionova Group S.A., η οποία εκπροσωπεί Ευρωπαϊκές εταιρίες και βιομηχανίες που αναπτύσσουν ή εμπορεύονται εφαρμογές βιοτεχνολογίας στην υγεία, τις αγροτικές καλλιέργειες και το περιβάλλον (Red, Green & White Biotechnology αντίστοιχα).

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ο ενεργός ρόλος των ιδρυτικών μελών της Ε.ΒΙ.Ε στα μεγάλα ακαδημαϊκά γεγονότα, όπως η συμμετοχή της στο Διεθνές Συνέδριο Βιοτεχνολογίας τον Ιούνιο του 2008 στο San Diego, CA και στο EuroBiO 2008 (7-9 Οκτωβρίου) στο Παρίσι. Παράλληλα, στις άμεσες προτεραιότητες της Ε.ΒΙ.Ε εντάσσεται η ενεργή υποστήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Βιοτεχνολογίας (σύμπραξη μεταξύ Bionova Group S.A. και Πανεπιστημίου Cranfield).

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Business Business Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση μπορεί σύντομα να είναι τόσο εύκολη όσο η σύνδεση με το Wi-Fi

Η ασύρματη φόρτιση είναι μια τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι καταναλωτές την γνωρίζουν λόγω των κινητών τηλεφώνων, πολλά από τα οποία μπορούν να φορτίσουν και χωρίς καλώδια.

Business Apple Business

Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Business Business

Innovation Act, Νομοσχέδιο των ΗΠΑ κατά των patent trolls

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πέρασε ένα νέο νομοσχέδιο, το Innovation Act, για την προάσπιση των εταιριών τεχνολογίας ενάντια στα patent trolls. Το νέο νομοσχέδιο, απαιτεί από τον ενάγων πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ο εναγόμενος καταπατεί τις πατέντες του πρώτου. Επίσης αναγκάζει τον ενάγων να κατονομάσει όλες τις πλευρές που έχουν […]