HP | Ανακύκλωσε 453χιλ. τόνους ηλεκτρονικών

HPΗ ΗΡ ανακοίνωσε ότι πέτυχε το στόχο της για ανακύκλωση 1 δις λιβρών (453χιλ. τόνους) ηλεκτρονικών, 6 μήνες νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρόνο που είχε θέσει. Νέο της στόχο θα αποτελεί πλέον η ανακύκλωση ενός ακόμα δις λιβρών μέχρι το τέλος του 2010.

Η εταιρία έθεσε τον αρχικό της στόχο το 2004, έχοντας ήδη ανακυκλώσει μισό δις λίβρες ηλεκτρονικών μηχανημάτων. Τα επόμενα 3 χρόνια που ακολούθησαν η HP συνέχισε την ανακύκλωση αγγίζοντας το ένα δισεκταμμύριο (453χιλ. τόνους). Έως το τέλος του 2010, δεσμεύεται να έχει ανακυκλώσει συνολικά 2 δισεκατομμύρια λίβρες ηλεκτρονικού εξοπλισμού και δοχείων μελανιού εκτυπωτή διπλασιάζοντας τον ετήσιο ρυθμό της ανάκτησης.

Μόνο μέσα στο 2006, η HP ανέκτησε 187 εκατομμύρια λίβρες ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε όλον τον κόσμο, 73% περισσότερο από την IBM, τη βασική ανταγωνίστριά της.

Η HP για δεκαετίες είναι πρωτοπόρος στην περιβαλλοντική ευθύνη. Τόσο η σχεδίαση των προϊόντων της όσο και η διαχείριση των δραστηριοτήτων της εταιρείας αλλά και των προμηθευτών της, βασίζεται σε σχεδιασμούς φιλικούς προς το περιβάλλον οι οποίοι εντάσσονται στην παγκόσμια περιβαλλοντική στρατηγική της. Η HP δεσμεύεται να:
• Συμβάλλει και να διευκολύνει τους πελάτες της σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας – από τους προσωπικούς υπολογιστές μέχρι τα κέντρα δεδομένων και από ιδιώτες μέχρι επιχειρήσεις.
• Επενδύει σε έρευνα, ανάπτυξη προϊόντων και καινοτομία υλικών για να διαχειρίζεται ακόμα καλύτερα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων της.
• Συνεργάζεται με τους εταίρους της, την αλυσίδα προμηθευτών αλλά και ρυθμιστικές αρχές, έτσι ώστε να καταφέρνει να επηρεάζει ολόκληρο τον κλάδο της βιομηχανίας

Ανακύκλωση στην HP
Φέτος είναι η 20η επέτειος της έναρξης των προγραμμάτων ανακύκλωσης της HP, τα οποία πλέον εφαρμόζονται σε περισσότερες από 40 χώρες, περιοχές και επικράτειες. Τα προγράμματα έχουν ως στόχο να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων τεχνολογίας, να ελαχιστοποιήσουν τα απορρίμματα στις χωματερές και να βοηθήσουν τους καταναλωτές να διαχειρίζονται σωστά και με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο τα προϊόντα, στο τέλος του κύκλου ζωής τους.
Το πλαστικό και το μέταλλο που ανακτάται από τα προϊόντα που ανακυκλώνει η HP, χρησιμοποιείται για την κατασκευή μιας μεγάλης ποικιλίας νέων προϊόντων, όπως μηχανολογικά εξαρτήματα/μέλη, κρεμάστρες ρούχων, φράκτες, δίσκους σερβιρίσματος ή υλικό για στέγες.

Επιπλέον, η HP προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών διαχείρισης προϊόντων που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους, και περιλαμβάνει δωρεές, ανταλλαγές, ανάκτηση στοιχείων και leasing.

Δείτε επίσης:
> Ο Bill Gates στην Αθήνα | Τα πρακτικά
> Olympus LS-10 | Για ένα άψογο podcast
> Microsoft | Goverment Leader Forum 2008

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.