Η HP πρόκειται να αποκτήσει την Opsware Inc

, Η HP πρόκειται να αποκτήσει την Opsware IncΗ HP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπέγραψε οριστική συμφωνία για την αγορά της Opsware Inc. ηγέτιδα εταιρία στον κλάδο λογισμικού αυτοματοποίησης κέντρων δεδομένων, μετά από προσφορά ρευστού της τάξης των $14,25 ανά μετοχή, επιχειρηματικής αξίας (καθαρή βάσει υπάρχουσας ρευστότητας και δανείων) της τάξεως των $1,6 περίπου, σε πλήρως προσαρμοσμένη βάση.

Με την οριστικοποίηση, η απόκτηση της Opsware θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της HP όσον αφορά τα λογισμικά Βελτιστοποίησης Επιχειρηματικής Τεχνολογίας (Business Technology Optimization [BTO]). Ο συνδυασμός των λύσεων της Opsware με το λογισμικό επιχειρηματικής διαχείρισης ΙΤ της HP θα προσφέρει μια συνολική και πλήρως ολοκληρωμένη λύση για την ΙΤ αυτοματοποίηση. Η απόκτηση της Opsware είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς στρατηγικών αγορών που αφορούν λογισμικά, όπως η Mercury Interactive και η Peregrine Systems, και διευρύνει την ηγετική θέση της HP στην κατηγορία BTO.

«Με την αγορά της Opsware η HP Software θα μπορέσει να βοηθήσει τους πελάτες μας να λύσουν ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα: τον έλεγχο της αυξανόμενης πολυπλοκότητας και τη διαχείριση κόστους του κέντρου δεδομένων. Αναμένουμε από την εξαιρετική ομάδα της Opsware να μας βοηθήσει να γίνουμε οι ηγέτες όσον αφορά την προσφορά προϊόντων BTO», ανέφερε σε δήλωση του ο Thomas E. Hogan, Senior Vice President, Software της HP.

Ο Ben Horowitz CEO της Opsware, δήλωσε χαρακτηριστικά : «Πρόκειται να παρακολουθήσουμε μία από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις εφαρμογής και υποδομής στην ιστορία. Η προσθήκη της Opsware στο χαρτοφυλάκιο της HP Software θα καταστήσει την HP ως την προφανή επιλογή για την τροφοδότηση της μελλοντικής γενιάς κέντρων δεδομένων».

Η απόκτηση της Opsware στόχο έχει να διευρύνει τις δυνατότητες της HP Software στην αυτοματοποίηση ολόκληρου του κέντρου δεδομένων –από την αρχική παροχή διακομιστών, δικτύων και συσκευών αποθήκευσης έως τη διαχείριση διαρκών αλλαγών και απαιτήσεων συμβατότητας –με μια ολοκληρωμένη διαδικασία αυτοματοποίησης, η οποία με αυτόν τον τρόπο διαγράφει τη λανθάνουσα κατάσταση που είναι συμφυής στο σημερινό περιβάλλον ΙΤ.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Opsware θα αποτελεί τμήμα της επιχείρησης HP Software.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Το πρώτο «Ανοιχτό Ψηφιακό Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου «Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους» στον Κορυδαλλό.

Business HP

H HP εξαγοράζει την Poly (πρώην Plantronics)

H εξαγορά της πάλαι πότε Plantronics και πλέον Poly από την HP θεωρείται ότι δεν αφορά μόνο στην αγορά των ακουστικών.

Gear HP Windows 11

Η HP παρουσιάζει τα νέα της All in One PC

Εκτός από το μοντέλο των 34 ιντσών, η HP λανσάρει μία νέα γκάμα All in One PC με Windows 11.

Computers HP

Polaris: Υπερυπολογιστής exascale θα τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2022

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και η Hewlett Packard Enterprise εισέρχονται στην exascale εποχή παρουσιάζοντας έναν νέο υπερυπολογιστή.