Τρίτη
24/11/2009

IBM, Σύστημα Διαχείρισης της κυκλοφορίας στη Στοκχόλμη

Το Σύστημα Διαχείρισης της κυκλοφορίας που έχει αναπτύξει η IBM για τη Στοκχόλμη έχει βελτιώσει σημαντικά την πρόσβαση στη Σουηδική πρωτεύουσα, μειώνοντας στο μισό το χρόνο αναμονής στους δρόμους-εισόδους της πόλης τις πρωινές ώρες.

Skanstullsbron IBM

Συνολικά, η κίνηση στη Στοκχόλμη έχει περιοριστεί κατά 18%, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 14-18%. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την τελευταία μελέτη που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές για την κυκλοφορία στην πόλη της Στοκχόλμης και ανακοινώθηκαν το Σεπτέμβριο του 2009.

Το σύστημα της Στοκχόλμης είναι το μεγαλύτερο του είδους στην Ευρώπη και διαθέτει 18 σημεία ελέγχου στο κέντρο της πόλης χωρίς ειδική μπάρα, αλλά με κάμερες που αναγνωρίζουν τα οχήματα σε μια έκταση 24 τ.χλμ. Σημειώνεται ότι πέρα από τη Στοκχόλμη, η IBM βοηθά επίσης τις πόλεις του Λονδίνου, της Σινγκαπούρης και του Μπρισμπέιν στις προσπάθειές τους να επιλύσουν τα θέματα της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Μάθε για:

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Βαγγέλης λέει:

    Για να εξυγιανουμε την Αθηνα θελουμε την IBM, Μicrosoft, Apple, Oracle μπλα μπλα μπλα και μερικες εταιρειες παιχνιδιων ωστε να βαλουν και λιγη φαντασια στο καθημερινο μας χαος. :P

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.