InfoCom World 2009, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Οι αλλαγές που επιφέρει η καλύτερη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών -με πρώτο παράδειγμα την ευρυζωνικότητα – θα αποτελέσουν τον κεντρικό άξονα των εργασιών του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου Τηλεπικοινωνιών InfoCom World 2009 που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το συνέδριο αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση στη νοτιανατολική Ευρώπη όσον αφορά το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί πλέον με βάση τις συνεχείς εξελίξεις στο χώρο της ευρυζωνικότητας και της σύγκλιση των τεχνολογιών επικοινωνιών, πληροφορικής και media.

Η αύξηση της διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων αλλά και η υπάρχουσα σύγκλιση που προχωρά με ταχείς ρυθμούς είναι ο λόγος που η οργανωτική επιτροπή του 11ου Info-Com World επέλεξε ως κεντρικό άξονα του συνεδρίου να ασχοληθεί με τις διάφορες εκφάνσεις της ευρυζωνικότητας. «Live, Work & Play the Broadband Way: η ευρυζωνικότητα είναι μόνο η αρχή» είναι το κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου και, όπως κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες στις εργασίες του θα έχουν την ευκαιρία για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα: των υποδομών δικτύων επόμενης γενιάς, της νέας εποχής για την τηλεόραση που ξεκινά με την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης, την αξιοποίηση του ψηφιακού μερίσματος και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του IPTV, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζει ο κλάδος την οικονομική κρίση και κυρίως την επόμενη ημέρα αυτής.

Στις ειδικές ενότητες πρόκειται να συζητηθούν δύο από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα των τελευταίων δύο ετών: το Green ICT, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον πολύ ψηλά στην ατζέντα τόσο των καταναλωτών όσο και των εταιρειών του κλάδου, και οι εξελίξεις στο Interactive Marketing, το οποίο εξελίσσεται σε ένα από τα σημαντικότερα κανάλια προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.info-com.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.