Η τεχνολογία Java ME προστατεύει ανθρώπους μέσα από τα κινητά δίκτυα

0

H Sun Microsystems σε συνεργασία με την Siemens Automation & Drives, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την δημιουργία του πρώτου ευέλικτου σύστηματος εντοπισμού μέσω Κινητής τηλεφωνίας που βασίζεται σε τεχνολογία Java με αποτέλεσμα να είναι συμβατό με κάθε τύπο κινητού τηλεφώνου και κάθε είδος δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τρεις αισθητήρες – για ανίχνευση της θερμοκρασίας και της κίνησης αλλά και την ογκομέτρηση του χώρου – είναι ενσωματωμένοι στο σύστημα AySystem.

Αν ένας από τους δείκτες που καταγράφουν οι αισθητήρες ξεπεράσει τα προδιαγεγραμμένα όρια, μία ειδοποίηση στέλνεται μέσω GSM/GPRS δικτύου. Οι τιμές των δεικτών μπορούν να διαβαστούν, να αναλυθούν αλλά και να περαστούν αυτόματα στις εφαρμογές μέτρησης και ελέγχου που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης.

Η λίστα των δυνατοτήτων για την παραγωγή νέων συσκευών βασισμένων στην τεχνολογία της λύσης AySystem είναι ατελείωτη. Χάρη στην χρήση διαισθητικού interface για τον χρήστη και τα εύχρηστα κουμπιά της πλατφόρμας, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές της νέας συσκευής τόσο για παιδιά όσο και για ηλικιωμένους ή ανθρώπους με κάποια αναπηρία όσο και για φύλακες ασφάλειας και την προστασία προσωπικού. Οι τρεις ενσωματωμένοι αισθητήρες επιτρέπουν την διαχείριση πολλών διαφορετικών αναγκών που μπορούν να οδηγήσουν πέρα από την εξέταση της προσωπικής κατάστασης και ασφάλειας του φέροντα την συσκευή, σε ανάπτυξη ευρύτερων συστημάτων με μεγαλύτερο αριθμό διασυνδεμένων συσκευών για λύσεις όπως fleet management.

Η συσκευή AySystem αποτελείται από ένα Ay τερματικό και ένα AyPilot.com portal, που ουσιαστικά αποτελεί το web interface, το οποίο χρησιμεύει ως βάση για την καταγραφή, την παρακολούθηση και την προβολή των δεικτών ασφάλειας και των ορίων που θα πρέπει ανάλογα με την εφαρμογή της λύσης να καταγράφονται. Εξίσου σημαντικό στοιχείο της λύσης είναι η δυνατότητα της αμφίδρομης επικοινωνίας που καθίσταται δυνατή είτε με φωνητικές κλήσεις είτε με SMS μηνυματοδοσία. Η πλατφόρμα Java ME δίνει την δυνατότητα σε όλες αυτές τις υπηρεσίες να επικοινωνούν απρόσκοπτα και ανεξάρτητα από τα διαφορετικά τεχνολογικά περιβάλλοντα από τα οποία προέρχονται, τα ποίκιλλα δίκτυα και τις ασύμβατες σε ορισμένες περιπτώσεις τεχνολογίες που μπορεί να χρησιμοποιούνται, γεφυρώνοντας την λύση σε κάθε της σημείο. Το σχέδιο της συσκευής είναι τέτοιο ώστε μπορεί να ολοκληρωθεί σχεδόν σε κάθε σημείο του με AySnapOn modules επέκτασης και να προγραμματιστεί σε περιβάλλον Java, επιτρέποντας έτσι προσαρμογή νέων εφαρμογών. Για παράδειγμα μπορεί να ενσωματωθεί ένα GPS module για τον εντοπισμό θέσης ανθρώπων και αντικειμένων αλλά στο σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί και άλλος εξοπλισμός, όπως για παράδειγμα κάμερες για να επεκταθούν οι λειτουργίες ασφαλείας του.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα