Η τεχνολογία Java ME προστατεύει ανθρώπους μέσα από τα κινητά δίκτυα

H Sun Microsystems σε συνεργασία με την Siemens Automation & Drives, ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την δημιουργία του πρώτου ευέλικτου σύστηματος εντοπισμού μέσω Κινητής τηλεφωνίας που βασίζεται σε τεχνολογία Java με αποτέλεσμα να είναι συμβατό με κάθε τύπο κινητού τηλεφώνου και κάθε είδος δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τρεις αισθητήρες – για ανίχνευση της θερμοκρασίας και της κίνησης αλλά και την ογκομέτρηση του χώρου – είναι ενσωματωμένοι στο σύστημα AySystem.

Αν ένας από τους δείκτες που καταγράφουν οι αισθητήρες ξεπεράσει τα προδιαγεγραμμένα όρια, μία ειδοποίηση στέλνεται μέσω GSM/GPRS δικτύου. Οι τιμές των δεικτών μπορούν να διαβαστούν, να αναλυθούν αλλά και να περαστούν αυτόματα στις εφαρμογές μέτρησης και ελέγχου που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης.

Η λίστα των δυνατοτήτων για την παραγωγή νέων συσκευών βασισμένων στην τεχνολογία της λύσης AySystem είναι ατελείωτη. Χάρη στην χρήση διαισθητικού interface για τον χρήστη και τα εύχρηστα κουμπιά της πλατφόρμας, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές της νέας συσκευής τόσο για παιδιά όσο και για ηλικιωμένους ή ανθρώπους με κάποια αναπηρία όσο και για φύλακες ασφάλειας και την προστασία προσωπικού. Οι τρεις ενσωματωμένοι αισθητήρες επιτρέπουν την διαχείριση πολλών διαφορετικών αναγκών που μπορούν να οδηγήσουν πέρα από την εξέταση της προσωπικής κατάστασης και ασφάλειας του φέροντα την συσκευή, σε ανάπτυξη ευρύτερων συστημάτων με μεγαλύτερο αριθμό διασυνδεμένων συσκευών για λύσεις όπως fleet management.

Η συσκευή AySystem αποτελείται από ένα Ay τερματικό και ένα AyPilot.com portal, που ουσιαστικά αποτελεί το web interface, το οποίο χρησιμεύει ως βάση για την καταγραφή, την παρακολούθηση και την προβολή των δεικτών ασφάλειας και των ορίων που θα πρέπει ανάλογα με την εφαρμογή της λύσης να καταγράφονται. Εξίσου σημαντικό στοιχείο της λύσης είναι η δυνατότητα της αμφίδρομης επικοινωνίας που καθίσταται δυνατή είτε με φωνητικές κλήσεις είτε με SMS μηνυματοδοσία. Η πλατφόρμα Java ME δίνει την δυνατότητα σε όλες αυτές τις υπηρεσίες να επικοινωνούν απρόσκοπτα και ανεξάρτητα από τα διαφορετικά τεχνολογικά περιβάλλοντα από τα οποία προέρχονται, τα ποίκιλλα δίκτυα και τις ασύμβατες σε ορισμένες περιπτώσεις τεχνολογίες που μπορεί να χρησιμοποιούνται, γεφυρώνοντας την λύση σε κάθε της σημείο. Το σχέδιο της συσκευής είναι τέτοιο ώστε μπορεί να ολοκληρωθεί σχεδόν σε κάθε σημείο του με AySnapOn modules επέκτασης και να προγραμματιστεί σε περιβάλλον Java, επιτρέποντας έτσι προσαρμογή νέων εφαρμογών. Για παράδειγμα μπορεί να ενσωματωθεί ένα GPS module για τον εντοπισμό θέσης ανθρώπων και αντικειμένων αλλά στο σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί και άλλος εξοπλισμός, όπως για παράδειγμα κάμερες για να επεκταθούν οι λειτουργίες ασφαλείας του.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Android Google Java

Google vs Oracle: Αποζημίωση 8.8 δισ. δολάρια για κακή χρήση της Java στο Android;

Φαίνεται πως φτάνουμε στο τελευταίο επεισόδιο του “σήριαλ” της Google με την Oracle, με την τελευταία να διεκδικεί αποζημίωση ύψους 8.8 δισ. δολαρίων από τη Google για κακή χρήση της Java στο Android, αφού ισχυρίζεται πως παραβιάζει τους όρους χρήσης της Java, κάνοντας τη χρήση της στην ανάπτυξη του Android παράνομη.

Business Android Google Java

Google vs Oracle: Νίκη ορόσημο για τη χρήση Java στο Android

Μια πολύ σημαντική νίκη έναντι της Oracle σημείωσε σήμερα η Google στην δικαστική διαμάχη που είχαν οι δυο εταιρείες. Η Oracle ζητούσε από την Google να πληρώσει 9.3 δισ. δολάρια ως αποζημίωση για τη χρήση Java APIs στην ανάπτυξη του Android, χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώσει.

Events Java Sun

Sun Microsystems | Java Developer Day στην Αθήνα

Η Sun Microsystems, η εταιρία που δημιούργησε την τεχνολογία Java, το λειτουργικό σύστημα Solaris και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος κώδικα ανοιχτού λογισμικού παγκοσμίως, σε συνεργασία με το Athens Information Technology (AIT) ανακοινώνει τη διοργάνωση της ημερίδας Java Developer Day την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 09:00.