Kung Fu Panda | 24 εκατομμύρια ώρες render με 400 HP workstations

, Kung Fu Panda | 24 εκατομμύρια ώρες render με 400 HP workstationsΗ νέα ταινία Kung Fu Panda της DreamWorks Animation, κάνει πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες και αναμένεται να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους χάρη στο επαναστατικό της animation, τις εκπληκτικές ψηφιακές εικόνες, αποτέλεσμα συνδυασμού αφενός της τεχνολογίας HP και αφετέρου της δημιουργικότητας της DreamWorks Animation.

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες Shrek & Bee Movie, η HP προσφέρει και πάλι τη δυνατότητα στην DreamWorks να χρησιμοποιήσει τον μεγαλύτερο αριθμό κινούμενων καμερών που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε ταινία της έως σήμερα, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα των animator ώστε να «ζωντανέψουν» την ιστορία του Po the Panda. Αξίζει να αναφερθεί ότι για την παραγωγή της ταινίας χρειάστηκαν 400 HP workstations και το μεγαλύτερο και ισχυρότερο render farm που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα, επίσης με χρήση τεχνολογίας της HP, ενώ απαιτήθηκαν περισσότερες από 24 εκατομμύρια ώρες render – τέσσερις φορές περισσότερες από ό,τι στο Shrek. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι μια ταινία – υπερπαραγωγή που ενθουσιάζει και η οποία καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να θέσει τα δημιουργικά στοιχεία στο Kung Fu Panda σε νέα αναβαθμισμένα επίπεδα.

Πέρα από τις κινηματογραφικές αίθουσες και προκειμένου να δώσει ζωή στο Kung Fu Panda, η HP συνεργάστηκε με τις εταιρίες DreamWorks Animation, Nickelodeon και McDonald’s, χρησιμοποιώντας διασκεδαστικούς και διαδραστικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού σποτ της HP “The Computer Is Personal Again” με πρωταγωνιστή το Po The Panda, όπου παρουσιάζονται δραστηριότητες και χειροτεχνίες που μπορεί κανείς να κατεβάσει από το internet, αλλά και η χορογραφία με τίτλο “The Panda”, που απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια.

Σε συνδυασμό με την διαδικτυακή εμπειρία, η HP έχει δημιουργήσει ένα HP/Kung Fu Panda CD Δραστηριοτήτων. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο δίσκοι θα διανεμηθούν σε εμπορικά σημεία, ως δώρα μετά από αγορά, και κατά τη διάρκεια διαφόρων εκδηλώσεων για καταναλωτές.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

ti ennooume otan leme 24 ekatomyria ores render?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.