Επιστρέψτε τα άδεια cartidge στη Lexmark για ανακύκλωση

Την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης αναλωσίμων “re.Act” ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Lexmark και ο επίσημος αντιπρόσωπός της σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Infolex. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται 100% από την εταιρεία και αποτελεί μία σημαντική πρωτοπορία, καθώς πρώτη η Lexmark εφαρμόζει στη χώρα μας συνολικό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Αναλωσίμων για όλους τους χρήστες.

Το πρόγραμμα re.Act εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της εταιρείας ως προς την παροχή φιλικών προς το περιβάλλον εκτυπωτικών λύσεων και προϊόντων, ενώ στόχος του είναι η ενθάρρυνση και κυρίως η διευκόλυνση της ανακύκλωσης των αναλωσίμων των εκτυπωτών της κατασκευάστριας εταιρείας, στο πλαίσιο της υιοθέτησης φιλικότερων προς το περιβάλλον συνηθειών εργασίας από επιχειρήσεις, επαγγελματίες και οικιακούς χρήστες.

Για την υλοποίηση του προγράμματος η εταιρεία επέλεξε να συνεργαστεί με τον οργανισμό ΕΛΤΑ, με δεδομένη πολυετή εμπειρία και εκτενέστατο δίκτυο καταστημάτων σε όλη τη χώρα, το οποίο αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία του προγράμματος. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007 κάθε χρήστης ink ή laser cartridge μπορεί να επισκεφτεί ένα από τα 851 καταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα και έχοντας τοποθετήσει το άδειο Lexmark inkjet cartridge στον προπληρωμένο φάκελο που εσωκλείεται στη συσκευασία του (ισχύει για τα cartridges #23, 24, 28, 29, 41, 42,), είτε έχοντας το άδειο Lexmark toner cartridge στο κουτί της αρχικής του συσκευασίας (ή άλλη σκληρή χάρτινη συσκευασία), να το αποστέλλει χωρίς χρέωση προς ανακύκλωση επισημαίνοντας απλά ότι επιθυμεί να κάνει χρήση του Προγράμματος Ανακύκλωσης re.Act της Lexmark.

Ετησίως, στην Ευρώπη τα άδεια μελανοδοχεία οδηγούν στη συγκέντρωση επιπλέον 750.000 m3 απορριμμάτων. Η περιεκτικότητα των μελανοδοχείων σε πλαστικό αγγίζει το 85%, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία αποσύνθεσής τους, στην περίπτωση της απόρριψής τους, ιδιαίτερα μακροχρόνια.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος, υπολογίζεται ότι μόνο το 2007, θα ανακυκλωθούν 4.200 τόννοι υλικών των προϊόντων της εταιρείας.

Δείτε επίσης:
> Ο ρόλος του διαδικτύου στην ενημέρωση. Αντικαθιστά τα παραδοσιακά ΜΜΕ;
> Epson Stylus D120: Inkjet εκτυπωτής με ταχύτητα laser
> Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για Πρωτοπόρους Δασκάλους

Επεξεργάστηκε την 26 Νοεμβρίου 2007 20:57

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.