LG Electronics | Νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο Design στο Λονδίνο

Η LG Electronics παρουσιάζει το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο Design στο Covent Garden του Λονδίνου. Σκοπός της δημιουργίας του νέου Κέντρου Design της LG είναι η δημιουργία ευρωπαϊκών σχεδίων βασισμένων στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών. Επιπλέον, οι σχεδιαστές του νέου κέντρου θα καλούνται να προσαρμόσουν κάθε φορά τα προϊόντα που θα απευθύνονται στην Ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

Τα εγκαίνια του κέντρου αντικατοπτρίζουν επίσης τη νέα επιχειρηματική στρατηγική της LG, στα πλαίσια της οποίας έχουν ενισχυθεί οι επενδύσεις για έρευνα και ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο. Η LG, μέσα στο 2008, θα προβεί σε επενδύσεις συνολικού ύψους πάνω από 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε σχεδιαστικά προγράμματα. Το πρώτο προϊόν αποκλειστικά ευρωπαϊκού σχεδιασμού, που δε θα είναι άλλο από μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Design της LG θα φιλοξενεί μέχρι το 2009 μία πολυεθνική ομάδα 22 εξειδικευμένων σχεδιαστών από ολόκληρη την Ευρώπη. Η υπάρχουσα προς το παρόν ομάδα απαρτίζεται από Βρετανούς, Ιρλανδούς, Ιταλούς, Γάλλους και Γερμανούς σχεδιαστές, οι οποίοι σύντομα θα σχεδιάζουν προϊόντα για ολόκληρη την γκάμα των καταναλωτικών αγαθών της LG, όπως: κινητά τηλέφωνα και συσκευές, τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης και συστήματα ήχου, οικιακές συσκευές και πολλά ακόμη ηλεκτρονικά προϊόντα.

Το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον παγκόσμιο δίκτυο των 6 Κέντρων Design, που με τη σειρά τους είναι μέλη ενός ευρύτερου δικτύου 29 Κέντρων Έρευνας και Ανάπτυξης. Το σύνολο των Κέντρων αυτών απασχολεί 16.000 υπαλλήλους – σχεδόν το 1/5 του ανθρώπινου δυναμικού της LG παγκοσμίως.

Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2009 16:21

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.