Logitech, Κερδίζει 4 βραβεία Good Design

Τέσσερα ακόμη βραβεία κέρδισε η Logitech, ως επιβεβαίωση της ποιότητας και του καινοτομικού σχεδιασμού των προϊόντων της. Συγκεκριμένα, της απονεμήθηκαν 4 βραβεία Good Design 2008 για τα εξής προϊόντα: Το ποντίκι V550 Nano cordless laser για notebooks, το ποντίκι MX1100 cordless laser, το πληκτρολόγιο Illuminated και το σετ ηχείων για iPod και iPhone, Pure-Fi Express Plus. Τα βραβευμένα προϊόντα φέρουν τώρα το σήμα G.

Logitech V550 Nano Cordless Laser Mouse
Πολλοί χρήστες φορητών υπολογιστών προτιμούν ένα ποντίκι από το touchpad αλλά στη καθημερινή μετακίνηση τους το ποντίκι συνήθως …μένει πίσω. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έδωσε η Logitech παρουσιάζοντας το ποντίκι Logitech V550 Nano cordless laser. Με το καινοτομικό κλιπ στερέωσης Clip-and-Go (που αφαιρείται πολύ εύκολα), το ποντίκι μπορεί με μια κίνηση να αγκιστρωθεί πάνω στον φορητό υπολογιστή, απλουστεύοντας την μεταφορά του. Για ακόμη περισσότερη ευκολία το V550 Nano διαθέτει μπαταρία με διάρκεια ζωής 18 μήνες, αλλά και τον εξελιγμένο Plug-and-Forget ασύρματο δέκτη Nano. Μάλιστα η ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δέκτη και ποντικιού γίνεται με την γνωστή τεχνολογία της Logitech στα 2.4GHz, εξασφαλίζοντας σταθερό και ισχυρό σήμα, χωρίς διακοπές και παρεμβολές, ακόμη και σε περιβάλλοντα με έντονο ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο.

Logitech MX1100 Cordless Laser
Το Logitech MX1100 είναι σχεδιασμένο για να εφαρμόζει φυσικά στη καμπύλη της παλάμης του χρήστη. Το κανονικού μεγέθους κομψό καμπύλο σχήμα του, ταιριάζει στο χέρι για μεγίστη άνεση αλλά και προσφέρει κορυφαία στήριξη της παλάμης. Ακόμη, το ποντίκι έχει οκτώ προγραμματιζόμενα πλήκτρα που επιτρέπουν την άμεση αντιστοίχηση προγραμμάτων, ιστοσελίδων ή και συγκεκριμένων αρχείων. Χρησιμοποιώντας και το ειδικό λογισμικό του, ένα ειδικό πλήκτρο αντίχειρα επιτρέπει -με ένα πάτημα- την μετακίνηση μεταξύ προγραμμάτων και το ζουμάρισμα μέσα-έξω σε έγγραφα, φωτογραφίες κ.α. Το ποντίκι διαθέτει ρύθμιση ανάλυσης του laser μηχανισμού ανίχνευσης κίνησης (έως και 1.600 dpi), προσφέροντας δύο τρόπους λειτουργίας με διαφορετικό επίπεδο ακρίβειας ανίχνευσης. Και το MX1100 λειτουργεί με την εξελιγμένη ασύρματη τεχνολογία της Logitech στα 2.4GHz, για αξιόπιστη και με ισχυρό σήμα σύνδεση με τον δέκτη του.

Logitech Illuminated
Τώρα με το Logitech Illuminated η πληκτρολόγηση γίνεται πανεύκολη, ακόμη και στο σκοτάδι! Βελτιστοποιώντας την τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού, η Logitech πέτυχε να ενσωματώσει στο νέο αυτό πληκτρολόγιο μικροσκοπικούς φακούς-ανακλαστήρες, μια ειδική βαφή πολλαπλών στρώσεων και χάραξη με laser. Tο αποτέλεσμα είναι ένας οπίσθιος φωτισμός πιο λαμπρός και καθαρός αλλά και ένα πιο ευδιάκριτο πληκτρολόγιο. Ακόμη, η ένταση του φωτισμού είναι ρυθμιζόμενη, οπότε είτε πληκτρολογούμε ένα email, ή κάνουμε online chat, έχουμε πάντα το σωστό φωτισμό. Το διαφανές Illuminated είναι ιδιαίτερα λεπτό (το σασί του είναι μόλις 9,3 χιλιοστά σε ύψος), οπότε δίνει μια εντυπωσιακή νότα σε όποιο γραφείο κι αν το τοποθετήσουμε.

Logitech Pure-Fi Express Plus
Με το Pure-Fi Express Plus εμφανίζεται για πρώτη φορά στην κατηγορία ηχείων για iPod και iPhone η τεχνολογία πολυκατευθυντικού ήχου. Η καινοτομική αυτή σχεδίαση, με εκπομπή ήχου προς όλες τις κατευθύνσεις, υπήρχε μέχρι πρόσφατα μόνο σε ακριβά συστήματα home cinema. Tώρα όμως, με το Pure-Fi Express Plus, μπορούμε να απολαμβάνουμε από το iPod ή το iPhone μας ένα ποιοτικό και αναλυτικό ήχο με ελάχιστη παραμόρφωση από κάθε κατεύθυνση, την ίδια ώρα που φορτίζεται από τη βάση.

Good Design
Το βραβείο Good Design (σήμα G) είναι η συνέχεια του βραβείου Good Design Selection System, που είχε θεσπισθεί το 1957, από το ιαπωνικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Διεθνούς Εμπορίου. Από το 1998 το βραβείο υποστηρίζεται από τον ιαπωνικό Οργανισμό Προώθησης Βιομηχανικού Σχεδιασμού και είναι σήμερα το μοναδικό σύστημα αξιολόγησης και βράβευσης στην Ιαπωνία, στον τομέα του σχεδιασμού. Το βραβείο απονέμεται σε προϊόντα που παρουσιάζουν ιδιαίτερη επίδοση στις εξής κατηγορίες:
• Σχεδιασμός που φτάνει η ξεπερνά συγκεκριμένες προδιαγραφές
• Εξαιρετικός Σχεδιασμός
• Φουτουριστικός Σχεδιασμός

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.