Δευτέρα
20/10/2008

Ματωμένα Χώματα, Τα ειδικά εφέ με Fusion5 της eyeon

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς του Alpha «Ματωμένα Χώματα» σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Στο επεισόδιο εντυπωσίασαν τα εφέ που δημιούργησαν οι κ.κ. Αντώνης Νικολάου και Χρήστος Κουτρουλός. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στενά για το καλύτερο αποτέλεσμα των επεισοδίων σε compositing και Matte Paints αντίστοιχα, και αναμένεται η τηλεοπτική σειρά να εντυπωσιάσει τους τηλεθεατές.

Ο Αντώνης Νικολάου, συνεργάτης του AMY Digital Video, έχει την ευθύνη και πλήρη εποπτεία των γυρισμάτων στην προβλήτα του Φλοίσβου, όπου και στήθηκε το μεγαλύτερο green screen για την ελληνική τηλεόραση μέχρι σήμερα. Χρησιμοποίησε το Fusion5 της eyeon Software Inc. για το compositing σε όλα τα HD πλάνα, ενώ μέχρι και το 6ο επεισόδιο της σειράς χρειάστηκε να γίνει επέμβαση σε τουλάχιστον 100 πλάνα. Ο Χρήστος Κουτρουλός είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία των Matte Paints όπου χρειάστηκε πολλές φορές να γίνει συνδυασμός φωτογραφιών και paints.

Μάθε για:

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

 1. Ο/Η Apostolos λέει:

  Πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από το Πέντε λεπτά ακόμα. Εξαιρετικό, θαυμάσιο. Είμαι 15 χρονών και μ’ αρέσουν τα ειδικά εφέ, να βλέπω επίσης γυρίσματα έργων… . Πολύ ωραίο. Μπράβο σ’ όλους
  Μπράβο στους ηθοποιούς γιατί αυτοί πρέπει να δείχνουν ότι είναι στο <> μέρος αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι. Και πάλι μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Θεωρώ ότι έχουμε μπερδέψει τα ειδικά εφε με το πράσινο κουτί.
  Συμφωνώ ότι έγινε φανταστική δουλιά από τα παιδιά σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες σκηνές όμως αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΦΕ.
  Δείτε τις εκρήξεις,τους εξωστρακισμούς,την αυτοκτονία……….ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ SPECIAL EFFECT
  Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία
  Δ.Γκερπινής

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.