Beyond 4.0

Παράνομο κύκλωμα αναπαραγωγής πειρατικού λογισμικού αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαρθρώθηκε στην Κίνα

Software PiracyΈνα από τα σημαντικότερα κυκλώματα παραγωγής και διακίνησης πειρατικού λογισμικού εξαρθρώθηκε στην επαρχία Guangdong στη νότια Κίνα, από το FBI και τις υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας της χώρας. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα πολυετών ερευνών που είχαν ως στόχο τον εντοπισμό του εν λόγω κυκλώματος, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν το μεγαλύτερο στο είδος του διεθνώς και θεωρείται υπεύθυνο για τη δημιουργία πειρατικού λογισμικού της Microsoft που ξεπερνά σε αξία τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη έρευνα, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα της καταπολέμησης της πειρατείας διεθνώς, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας συνεργάστηκαν στενά με την Microsoft Corporation, αλλά και με εκατοντάδες πελάτες και συνεργάτες της εταιρίας. Περισσότεροι από 1000 πελάτες της Microsoft παρείχαν πειρατικά αντίγραφα των Windows XP στις αρμόδιες αρχές και στην εταιρεία για ανάλυση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες τις τεχνολογίας Windows Genuine Advantage που αναγνωρίζει τη γνησιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται. Παράλληλα περισσότεροι από 100 μεταπωλητές βοήθησαν στον εντοπισμό αντίστοιχου λογισμικού, παραδίδοντας επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηρίωναν την υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν αρκετά εργοστάσια που συμμετείχαν στην παραγωγή cd με πειρατικό λογισμικό της Microsoft, τα οποία διοχετεύθηκαν στη διεθνή αγορά σε καταναλωτές και εταιρικούς πελάτες. Σε αυτά εμπεριέχονταν αντίγραφα δεκατριών από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα της εταιρείας συμπεριλαμβανομένων των Windows Vista, του Microsoft Office 2007, του Microsoft Office 2003, των Windows XP και του Windows Server, τα οποία διοχετεύτηκαν σε 27 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Κύπρος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανεξάρτητη εταιρία μελετών IDC, η αγορά μη αυθεντικών προϊόντων συνεπάγεται για τους χρήστες σημαντικούς κινδύνους όπως η έκθεση σε ιούς, η μη αξιόπιστη λειτουργία του λογισμικού, η απώλεια δεδομένων και η διακύβευση της ηλεκτρονικής ασφάλειας. Παράλληλα όμως, όπως υποδεικνύει πρόσφατη μελέτη της BSA και της IDC, σημαντικές είναι και οι επιπτώσεις που καταγράφονται και σε οικονομικό επίπεδο, δεδομένου ότι οι πωλήσεις πειρατικού λογισμικού στερούν από τη νόμιμη αγορά $40 δισεκατομμύρια ετησίως ή το 35% των πωλήσεων του κλάδου για το 2006.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη μια μείωση του ποσοστού της πειρατείας κατά 10% μέσα σε 5 χρόνια, θα ενισχύσει το ΑΕΠ της χώρας μας κατά €328 εκ. ($411 εκ.) και θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα κατά €104 εκ ($130 εκ.) δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 1300 νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.