Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρόγραμμα εκδηλώσεων

2

Ειδικές εκδηλώσεις διοργανώνει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Hμέρας Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων (18 Μαΐου), παράλληλα με το πρόγραμμα καθημερινών ξεναγήσεων. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία: – Να δουν μια πρωτότυπη εικαστική δημιουργία, ένα ψηφιακό μωσαϊκό πορτραίτο του Graham Bell, εφευρέτη του τηλεφώνου, αποτελούμενο από εκατοντάδες εκθέματα του μουσείου…

– Να ενημερωθούν σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και τις τεχνικές προστασίας τους, παρακολουθώντας σχετική διάλεξη που θα δώσει ο Δρ. Γιώργος Κορμάς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Η διάλεξη με θέμα: «οφέλη και κίνδυνοι του διαδικτύου για το παιδί και τον έφηβο» θα πραγματοποιηθεί στις 17/5 και 18/5, ώρα 11.30 π.μ.
– Να περιηγηθούν στην έκθεση με τη μόνιμη συλλογή του μουσείου, που περιλαμβάνει πλήθος εκθεμάτων, από τα σήματα φωτιάς στην αρχαιότητα έως τις χειροκίνητες τηλεφωνικές συσκευές αντίκες του 19ου αιώνα και από τα συλλεκτικά χειριστήρια μορσικού τηλέγραφου, στις τηλεφωνικές υπηρεσίες των δεκαετιών ’60 & ’70 και τις σύγχρονες δορυφορικές υπηρεσίες.

Το διήμερο 17/5 & 18/5, το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό και το απόγευμα, 09.00 -19.00 μ.μ.
Η είσοδος για τις εκδηλώσεις και την έκθεση είναι δωρεάν.

Αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση στο μουσείο είναι διαθέσιμες εδώ.

Λίγα λόγια για το μουσείο
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Οι λειτουργίες του ανάγονται σε θέματα σχετικά με την απόκτηση, συντήρηση, καταγραφή, τεκμηρίωση, έρευνα, και ιδιαιτέρως την έκθεση στο κοινό, αντικειμένων που αφορούν στην τεχνολογία των επικοινωνιών από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Η συλλογή του Μουσείου ξεπερνά τα 3.500 αντικείμενα και αρχειακό υλικό και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειροκίνητα τηλέφωνα, μορσικούς τηλέγραφους, οπτικές ίνες, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές τηλεφωτογραφίας, telex κ.ά..

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Staf

Γαμ***ο ωρες ωρες θυμωνω που δεν μενω Αθηνα.Χανω τετοιες εκδηλωσεις.
Παιδια οσοι μπορειτε να πατε.Ειναι ωραια εμπειρια και παιρνεις πολλες γνωσεις!

customer

Αχχ, ο καλός μας ΟΤΕ. Ο *παλιός* κλασσικός αναχρονιστικός 50-αιώνες πίσω καλός μας ΟΤΕ. Βρε βρε πως και τον ξεχάσαμε. Πώς και παραμελήσαμε να γίνουμε κι εμείς νοσταλγοί της μανιβέλας και της επικοινωνίας μέσω σημάτων καπνού σαν τους Απάτσι.

Για τηλέγραφους και άλλες αντίκες του 19ου αιώνα είναι πρώτος. Για να φτιάξει κανα κέντρο VDSL και να κάνει την πρωτοπορία να φέρει καμιά καινούρια τεχνολογία στο Ελλαδιστάν να παρέχει καμιά 50αριά Mbps να πάρει τους πελάτες του πίσω και να *κερδοφορήσει*, ΤΙΠΟΤΑ, όχι, δεν ξέρει, δεν υπάρχουν αυτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα